Måndag 16/4-tisdag 17/4

17. apr, 2018

Pappa❤han har fyllt 80 idag och vi (jag och Magnus) var och drack kaffe på ett solfattigt Solbacken, men pappa lyste som en sol. Flera olika småsaker under dagen hade gjort detta till den bästa födelsedagen han kan komma ihåg och inte nog med det så natten till idag berättar han att han sovit hela natten utan att vakna, ja tänk som ett mirakel för varje natt i de senaste 50 åren har han varit upp på toabesök eller vaknat av olika orsaker men, inte natten till idag och jag förstår att han tyckte det var oerhört märkligt🤩

Jag börjar med gårdagen som var oerhört innehållsrik på lite olika plan. Magnus jobbade och det blev en allt för lång och rätt så tuff arbetsdag för honom, han var inte hemma förrän 21:30.

Jag och Flisan åt frukost och jag skjutsade henne till skolan och Ada occh Signe fick vara hos Marie.

Jag började strax före 10 och förmiddagen förlöpte med kunder, det kom en ny rar praktikant, vi hade varor som skulle in i systemet, Anette hade lite planer som hon förankrade med oss vilket kommer att innebära vissa förändringar, Therese kom strax innan lunch och vi fick några timmar tillsammans, Solveig kom också, var lite pratsugen och hade sin perkulator med sig - gott kaffe säger jag inte nej till 💋Full rulle med allt möjligt denna dagen!

När det bblev slutedags så bar det av till Sventorps bygdegård och rara Erna hade bjudit in mig att komma och prata om "min"olja och så underbart söta tanter som kom fram och pratade med mig, ville kramat dem allihop💋Det blev en mysig och bra kväll och så tacksamt att få dela med sig.

Jag  var hemma sent och kände tröttheten komma över mig och inte att undra på, en så lång dag med mastigt innahåll bitvis. 

När jag kom hem var Magnus nyligen hemkommen, Flisan var kvar inne hos kompis inne i stan.

Vi hade en del att ventilera och vi delade en flaska vitt vin med låg procent, en bit ost till det.

Gäsp, gäsp, 23:30 rundade vi av och innan jag var klar i damrummet hade Magnus somnat ordentligt, fullt förståeligt.

Så blev det en ny härlig dag, precis som det alltid gör och den här dagen har två som ligger mig varmt om hjärtat fyllt år. En vän sedan 35 år i Lidköping och pappa.😀

Det var ju kalasande i söndags för honom, det är ju så att det är svårt att synka vardagar med kalas.

Jag och Magnus vaknade samtidigt, Signe var motsträvig och var inte alls intresserad av att lämna sängvärmen. Hon har börjat löpa och då är hon extra kinkig nämligen😙

Jag fick hjälp i köket idag med äggkokandet mm, de små fick mat och släpptes ut.

Ljuvligt krämiga ägg, mums.

En njutbar frukost, därefter blev det lite datatid där vi satt och pusslade ihop lite saker för framtiden.👍

Vi gjorde oss klara och for till Solbacken och vi bjöds på gott fika och kaffe. Pappa berättar om att mår bättre nu och känner sig piggare än han gjorde när han fyllde 75 och vi vet ju varför😀jag är SÅ oerhört glad och lycklig att se honom så, nöjd över sina fina presenter han fick och över alla som hälsade på.

Innan vi åkte hemåt igen gick vi en längre promenad med Ada och Signe, närr vi bestämde oss för att vända kom det en kvinna ledande en stor häst som var lite sprallig. Vi slog följe, eller rättare sagt hon skulle samma väg som oss. Hon valde att leda hästen ett stycke då vägen går förbi några hagar med ston och hästen ville visa upp sin bästa sida och det innebar att bästa val var att sitta av 🙃respekt måste man verkligen ha för dessa stora ståtliga djur. Gulligt att se hur han gjorde sig till för att få damernas uppmärksamhet.

Vi gick tillbaka till bilen och körde ner till ICA Kvantum och handlade, till Swedol och beställde en ny skottkärra som de som skulle bli hemkörd, till Plantagen, jag köpte frön till mörötter, dill, sallad och sättlök och efter det åkte vi tillbaka hem och åt lunch.

Det hade börjat klarna upp, det ska bli några kommande härliga dagar nu💋

Magnus ville springa en runda och jag tog andra hållet med de små ut på gärdena för att äta harskit mm.

Väl inne igen pratade jag lite med Magnus om vissa funderingar, jag gjorde en röd välsmakande smoothie, jag skickade några viktiga sms, vek torr tvätt och dukade fram lite sill och knäckebröd.

Det smakade bra, älskar sill och efter det att vi ätit satte vi oss i whiskeyrummet och spelade ett par rundor poker innan det blev dags för Magnus att lägga sig för ny aretsdag i morgon precis som för mig.

Det har varit en behaglig lugn dag, i morgon kör jag heldag och efter det är det körsång, ny energi 🤩

Nu ska jag strax runda av här och lägga mig, sömnig och längtar till sängen.

Hoppas ni haft en fin dag och en skön kväll, godnatt och sov så gott. Kram😘