Söndag 11/3

11. mar, 2018

Då var det kväll igen. Inga minusgrader för ovanlighetens skull och under natten ska det komma in ett regnområde. Känns lite konstigt då det har snöat under eftermiddagen, men det ska väl vända så då lär det bli lite på och av med det mesta ett tag fram över🤨

Söndag och söndagsmiddag som idag blev lite annorlunda i sin helhet.

I morse var jag upp vid 8, Magnus hade gått upp något före mig och var nere i köket och förberett generellt. Ada och Signe var ute och skällde på typ inget som man i allafall med blotta öga kunde se😙Fåglarna hade ätit slut på allt i vanlig ordning så jag fyllde på.

Smaklig frukost, perfekt ägg och kaffet drack vi i whiskeyrummet. Min massagekund behövde göra annat så vi flyttade fram den tiden så det innebar en förändring av förmiddagen.

Magnus gjorde sig klar och åkte till jobbet som idag skulle bli ner till gamla betesmarker.

Jag bestämde mig för att ta en tur till Hjo. Bädda och fixa till mig och jag lade in en maskin tvätt, vek torra kläder och bar upp.

De magiska orden gjorde att två små taxar kom rusande av lycka- åka bilen är lycka för dem för det innabär att de ska med🤪

Strandpromenaden var folktom. Det kännes som det kommer dröja mer än länge innan det doppas några tår där, i allafall mina.

Vi gick och strosade en stund så de små fick nosa av sig och inte en levnade själ, det kändes nästan lite märkligt att inte en enda människa var ute en söndagförmiddag även om det nu var kallt.

Ett stopp på Hem & Hobby innan det bara av hemåt igen. En större matta kom med hem.

Middag skulle lagas och bord skulle dukas. En vegetarisk/vegansk pasta blev det med massor med gott i, lök, spenat, svamp, sojabönor, linser, vin ,buljong, ajvar, vitlök mm.

Jag dukade fint i matsalen och strax innan allt var klart kom kidsen💋

Eddie och hans flickvän Gabriella hade börjat dricka sina måltider sedan 5 dygn tillbaka, så bra att de tagit tag i projket- nu måste det bli en förändring. Det var ju rätt så mycket mat jag lagat, det lär bli pasta hela veckan nu, hihi.

Edvin blev lite ställd då det var vegetariskt så när han gluffsat i sig kikade han i köket och hittade kycklingkorv som han värmde. Heidi och Carl var med på noterna, Flisan var måttligt intresserade då hon hellre gillar pasta med grädde. Jag hade använt mig utav cocosmjölk och det blir ju en annan smak med det, det blev inte riktigt som det brukar vid middagarna att ungarna ligger i paltkoma då de tryckt i sig allt för mycket och faktum är att detta alternativet som blev idag var bäst ändå🤩

Nästa datum för söndagsmiddag är utlyst och då ska jag fundera över vad jag ska laga till för spännande då..

Flisan skulle till Tibro efter maten och träffa kompisar så innan kaffet fick hon skjuts till bussen.

Kaffe och prat om hälsa och tänk vad mycket det finns att ventilera med just hälsan.

Jag och Gabriella blev sittandes en lång stund medan pojkarna spelade Tv-spel.

Vi inväntade Lotta som kom med sin scanner och det var ju verkligen spännande, svart på vitt liksom👍

Det började skymma, de små fick kvällsmat. Heidi och Carl begav sig hem. Vi andra gick igenom resultaten från scanningen och pratade ytterligare om bra/mindre bra mat mm.

Underbart med kunniga vänner💋

Det blev dags för kidsen av åka hem till sitt. Jag och Lotta blev sittandes och ventilerade lite av varje. Magnus kom hem 2 timmar senare och hade med sig Flisan.

En lång och innehållsrik dag informationsmässigt och jag känner mig trött men belåten.

I morgon kort arbetsdag i butiken och sedan med Zinzino till Töreboda närmare kvällen.

Nu ska jag runda av och lägga mig, det ska bli skönt. Hoppas ni alla haft en skön söndag och kanske gjort saker för nöjes skull och inte bara måsten😀

Flaggdag i morgon och start på ny arbetsvecka, och några spännande möten.

Godnatt och sov så gott, kram.😘