9. mar, 2018

Förändringar

Gyllene tider sjunger en låt med texten- då kommer alla känslorna på en och samma gång, den tycker jag om. Idag har det varit en sådan dag 😥med massor av tankar och känslor av olika slag.

Jag har tänkt framtid, nutid, dåtid, hur det kommer bli den dagen jag inte har några föräldrar att åka och städa hos, när de man älskar mest inte finns med mig längre ❤Sentimenal dag på olika plan.

Jag har varit i inredningstagen här hemma och Grimmevids Allehanda har fått ett fint kontor som nu börjar växa fram, en hylla till ska inhandlas och en något större matta. Allt känns bra men idag har jag ändå känt mig ledsen.

Tiden har liksom stått stilla vid två tillfällen, den kan göra den för mig i bland. I morse vid frukosten och när jag va hemma hos mor och far på Solbacken och städade nedervåningen. Längesdan jag hade en dag som denna.

Det finns saker som ligger och stör och det finns några i min närmsta närhet som vet det mesta och tids nog kommer saker och ting att liksom bli som de skulle varit eller borde varit men det vet vi ju alla att mycket är fel och det är inte alltid helt enkelt att få bort allt störande🤔

Varsitt kontor, ja det kan ju tyckas överdrivet men nu är det förändringar i görningen och det känns roligt att inreda och fixa. i det kontor vi har där nere hänger Magnus diplom, hans kamera samling, hans saker från Afghaistan, alla hans viktiga papper, ni som varit här vet ju att det ett supernyggt litet rum med något maskulin touch.

Vi har ju så många rum och nu är det ju bara Flisan som bor här permanent som då kan vi inte uppehålla rum till inget särskilt. Ett hus- ett hem behöver vara aktivt i alla rum, det skapar positiv energi 😀så nu har jag alltså skapat mig ett kontor mellan den stora badrummet och vårt sovrum. Det kommer att bli jätte bra när allt är klart och det är bara några småsaker som sagt till som fattas.

I morse var jag trött när jag vaknade, kändes så skönt att vara ledig. Jag såg att det hade snöat under natten, suck. Ada låg tätt intill mig och hon pockade verkligen på uppmärksamhet. Jag ville kika igenom mobilen men det ville inte hon att jag skulle göra utan hon puttade på mig med tassen om och om igen. Ok, hon vann, jag lade mobilen ifrån mig och gav henne allt gos jag bara förmådde. Hon låg där på en utav mina kuddar och bara njöt, fanns till och tog plats och just då var det först ögonblicket som fick det att knyta sig i bröstet på mig. Ada är 10 år, men visst blir väl Ada 100 år?? Jasså inte

Flisan kom in och kröp ner, hon var trött efter en vecka med feber, vi beslöt att hon fick stanna hemma. Hon skulle börjat 12 och gått till 15, vi fick ju en mysig mammaflisandag💋

Frukost, yes och mitt ägg blev helt suveränt, ni vet. Flisan ville ha flingor idag och något senare då hon ville ligga och dra sig.

När jag och djuren fått i oss satte jag mig med lite arbete kring firman. Jag betalade in min första skatt och det känns så roligt. Att betala in skatt innebär ju att det finns en inkomst, det vet ju alla men jag tyckte att det kändes lite speciellt första gången som det var idag. Jag fick dessutom mitt skattebesked i går och det gjorde mig rikitgt glad😀Ska spara lite avdrag till nästa år utifall jag inte har så mycket utlägg detat år som jag hade förra. Jag ska gå en liten kurs 27/3 i hur man deklararer sin enskilda firma och det ser jag fram till.

Lite plock här och var och planering för plantering, utemöbler, ny snöskyffel, vad att handla på ICA, leverans av varor från Zinzino, telefonsamtal, planering av lunchmöten och efter det var vi klara jag och Flisan och bagav oss in till Skövde.

Viva leverans, ICA Kvantum åt mor och far, vi köpte med oss lunch och så bara det av till Solbacken.

pappa tog emot det jag handlade och plockade in i kyl mm. Jag gick och kikade till mamma som låg och vilade middag och då kom andra snörpet i bröstet. Hon låg och smålurade lite jag pussade henne på kinden och sa att jag skulle ha damsugaren unplugged en stund till🙃Det kommer ju en tid hur jag än gör där ett sådant ögonblick som idag inte är genomförbart, vad gör jag då? Nää men så kan det ju inte bli

Min pappas fostersyster gick bort för en vecka sedan och jag ska gå på begravningen.Tror det är därför jag är som jag är just nu.

Hade tänkt överraska pappa på hans 80-års kalas och hämtat hit henne. Vet att hon finns med oss. ❤

När jag gick ner och körde i gång där med toalettten, innetrappan mm så gick jag ju upp och ner flera gånger och klockan stod nästan likdant under minst en kvart. Jag blev till slut tvungen att kolla på klockan nere på en byrå om det var så att köksklockan hade stannat men inte då😙

Detta fenomen med att jag tycker att tidens står mest stilla en stund är när jag är mer öppen. Jag ska ta reda på detta och mycket mer nästa söndag då jag ska få lite andlig coachning, det ser jag stort fram till.

När jag städat färdigt åkte vi tillbaka in till skövde och stannade till på glada Rusta. En hylla samt lite annat plock som det alltid blir när man åker dit.

Hem ljuva hem, en runda med de små innan jag packad upp allt och körde igång med allt möjligt kul här hemma. En röd och fin smoothie bjöd jag mig själv på.

Insåg att jag får spara lite pyssel till i morgon och definitivt städandet🙃

Magnus kom hem och jag bjöd på en fräsch middag bestående av rökt sik, kokt färsk broccoli, räkröra mm. Slurp vad gott det blev.

Magnus jobbar helg så han ska upp tidigt i morgon igen. Vi fixade lite med att flytta beslag på speglar, tog ett glas vin till en bra film efter det. Flisan såg filmen med oss och myste.

Jag jobbar också till 16 och efter det ska jag plantera mina tomatfrön äntligen. Det är planen so far..

Nu ska jag runda av och lägga mig bland taxar och andra snarkningar💋

Har ni haft en bra dag och en fin kväll? Det hoppas jag och nu så får ni sova gott om ni nu inte redan gör det, natti natti.