25. feb, 2018

Insnöade

Flera minusgrgader, mer snö och ömsom sol, så här mycket vinter har det inte varit sedan 2011. Känns som våren är avlägsen och jag väntar nog ett tag till med att förså inne det jag tänkt. Även om solan flödar in i fönstret i tvättstugan och det blir härligt varmt så väntar jag nog ett par veckor till.

Som sagt en vacker vinterdag, pälsmössan på. Solen har börjat värma, och vid mor och fars stuga har gräset börjat bli synligt på framsidan då solen ligger på där större delen av dagen så det har smält precis vid husgrunden😀ett vårtecken trots allt.

I morse vaknade jag strax innan 7, Flisan kom in och var sällskapsjuk. Finns ju några fler som är det som ligger under täcket och trycker.

Magnus var lite småseg i morse, måste varit bra procent i den cider han drack i går🤪men han är ju tålig så det rätade ut sig frampå dagen.

Efter morgonmys så blev vi alla hungriga, vi hjälptes åt att se till att allt kom i ordning. Fågarna fick solrosfrön och ister, Ada och Signe sitt vanliga kött och vi andra shake, ägg och rostat bröd, också kaffe såklart💋

Ljust och gnistrande vackert ute, det hade snöat mjuk härlig snö som såg ut som bomull, enkelt att nästan blåsa bort. Hundarnas gångbana på baksidan borstade vi fram igen så de slapp och släpa sina magar i snön när de ska kissa.

Flisan var lite tonårsseg och ville morgonvila, jag kände mig såpass bra i ryggen att jag gav på ett pass med yoga, självklart inte med full styrka och inte helt fullt ut men så oerhört skönt det var. I morgon ska jag ta ett försiktigt pass på Viking, vill komma i gång igen.

Vi gjorde oss klara och åkte till Solbacken. Magnus fick sköta städandet idag och jag åkte med far till Timmersdala för att lämna fars bil som ska på service tidigt i morgon.

Man behöver verkligen solglasögon, ett härligt bekymmer tycker jag och faktum är att jag har ett par😎coolt.

När vi var klara åkte vi hemåt. Tog en promenad med de små och njöt av den isande kyla som bet tag i våra kinder. Väl inne blev det en kopp kaffe innan jag började med middagen som idag blev helt vegetarisk. Kryddigt och välsmakande, rotfrukter i ugn.

Vi åt när Heidi och Carl kom. Vi svängde snabbt ihop en kladdkaka med lättvispad grädde. Dessvärre blev den inte kladdig alls då den var inne något för länge men tillräckligt med grädde på så..😙

Carl ville ha massage och Heidi underhöll oss med bikiniprovning. Hon hade svårt att välja, till slut så blev det ett beslut. De ska ju på bröllopsresa i April❤

När de åkt hem tittade vi på en film- Den okände, helt klart sevärd. Flisan höll oss sällskap.

Dagarna känns och är ju längre nu och det blir att man kommer av sig och vid 18 tiden insåg jag att hundarna inte fått kvällsmat, det var ju forfarande ljust..har inte riktigt ställt om än att det kommer det ju att vara länge nu💋vid den tiden.

Det föll mer av den mjuka lätta snön, mer att blåsa undan i morgon bitti alltså. Nu är det snart läggdags igen och en ny arbetsvecka stundar. Det är min "korta" vecka men, det finns ju alltid att göra om inte på jobbet så hemma.

Hoppas ni haft en fin helg och kunnat njuta av vintern nu när den ändå har ett övertag så är det ju bara att gilla läget.

Denna helgen i sin helhet lägger jag i mappen bra helger i arkivet.

Kram och godnatt😘