23. feb, 2018

Så underbara VILL HA

Tänk att jag skulle nog säga ja utan att fundera om jag skulle fått erbjudandet idag att ta med mig alla valparna hem. Dessa väldoftande underbara ljuvliga små valpar som inte växt i sitt skinn ännu💋Så underbara VILL HA. De luktade så gott överrallt och i munnen, valpdoften..finns inget som slår det. Visst att små babys luktar ljuvligt men för mig är valpdoften något extra.

Vaknade som klockad 7, då hade det varit ljust ett tag. Nu har jag slutat reflektera över att dagarna blir längre och tur är att jag INTE vaknar med ljuset utan sover längre.

Flisan kom in runt halv 8 och kröp ner hos oss. Ada och Signe låg och tryckte rygg mot rygg, morgongoset när det är som bäst❤

Det blev dags att gå upp, ingen smärta idag då utan något senare gjorde den sig tillkänna.

Flisan önskade ett stekt ägg och idag vart det två gulor. Mitt ägg blev för kokt, tråkigt med torr gula men det fick gå och faktum är att dagen blev annat än torr🤪Chokladshake, gott kaffe och efter det betalade jag våra räkningar, därefter var jag fruktansvärt mätt😙

Naturligtvis var det ingen annan turordning denna morgon utan när jag slog ner bakdelen hade alla övriga djur redan fått sitt.

Fågelmaten tog sut i går men som tur var hade jag dyra solrosfrön att ta till👍

Flisan började 12 idag så vi hade inget bråttom och jag ledig så jag gjorde allt riktigt låmgsamt. Jag bäddade och efter det tog jag ett bad, så njutbart. Ni vet det där badet med hårinpackining, ansiktsmask mm, ljuvligt och 100% njutbart.😀

Tiden går även lediga dagar så det blev dags att skjutsa upp Flisan till bussen. Ada skulle ju vidare så både Signe och Ada var med.

Korsberga blev nästa destination, Ada skulle trimmas och jag skulle nosa på valparna. Jag suvade in Ada i trimmet hos Malle och så fick jag se ljuvelerna, jag bestämde för att gosa mer när jag hämtade upp den nytrimmade.

Gott kaffe och trevligt sällskap stog näst på tur, ett efterlängtat besök förgyllde min förmiddag.

Olga var nästan en timma tidig och stod och väntade på mig, jag hämtade upp henne och vi åkte vidare till Korsberga. Även Olga blev SÅ begistrad över dessa små. Olga hade nämligen taxar när hon bodde i Mocambique,  hon bodde där de första 22 åren.

Tillbaka hem med en nytrimmad hund och en låda hundmat. Jag lagade till en god lunch och efter det ville Olga hjälpa till med strykhögen som blängt på mig sedan länge. Hon erbjöd sig att komma hit och hjälpa till med lite av varje, så gulligt 💋

Jag fick ny inspiration i takt med att strykhögen minskade, jag rensade mina skåp med dukar, och annat som jag inte använder i någon större utsträckning och Olga fick med sig detta hem för att ta till loppis.

Tiden rann iväg, jag gick en längre runda med de små, så skönt att komma ut i det ljusa underbara. Ada och Signe bara letar harskitar att äta, det är ju så enormt mycket djur som går allt närmare husknuten nu när det är mycket snö och svårt att hitta mat.

Eftermiddagskaffe, jag hämtade upp Flisan som kom med buss från Skövde och efter det skjutsade jag hem Olga till Tidan.

Vi såg minst ett 20-tal rådjur ute på gärdena längs vägen, de var ute och letade mat. Så fina💋skulle haft med mig en säck morötter..

Inte mörkt förrrän vid halv 7, var hemma strax efter det och Flisan stog redo med packad väska för att åka tillbaka in till Skövde och vidare till kompis för 18-års kalas.

Hon kom med bussen och jag vände om till mitt älskade hem. Kvällsmat stod som nästa punkt och Magnus är lite less på nyttiga drinkar och vegomat så jag stekte oxfilé och gjorde en riktigt "manlig" middag ur hans synvinkel. Visst tusan var det gott🙃

Jag åt INTE för mycket..

Vi gick ut en kvällsrunda, skönt att komma ut och det var inte riktigt mörkt, snön ljusar upp.

Nu är vinet upphällt och brasan tänd. Jag har strax skrivit klart dagens avsnitt och ska se en film innan läggdags.

Min lediga dag har varit toppen, fått mycket gjort och känner mig påfylld med god energi inför morgondagens arbetsdag. Först massage och därefter några timmar i butiken.

Hoppas ni haft det bra och har en njutbar kväll. En godnatt önskas, kram😘