13. feb, 2018

Inga feta bullar

Fettsidagen är ju den dagen på året som man enligt almanackan ska äta semlor, men tänk, det har jag inte gjort och jag har heller ingen ätit ännu men i morgon hade jag tänkt bryta detta. Sedan får vi se om det blir så eller inte men tanken är sådan idag. Jag tror att jag de senaste 20 åren ätit semlor långt innan fettsidagen men som sagt, inte i år. 

I dag har jag varit ledig och det sprack upp under dagen och blev vackert vinterväder med takdropp och en sol som faktist värmde. Jag hade stannat till på Hem & Hobby i Hjo och köpt jordnötter till fåglarna och när jag kom hem gick jag ut på på baksidan och fyllde på fågelskålen. Solen låg på och snön smälte, det droppade ner från balkongen ner på altanen. I hörnan i lä kände jag det, VÄRMEN❤det var en underbar känsla.

Vaknade vid kvart i 7, det hade varit ljust en stund då. Jag sov lite ryckigt i natt delvis på grund av att Ada nattvandrat ett par tillfällen och drack vatten och delvis för att vår öppna spis drog in rök och det osade i hela överåningen. ( vi hade eldat under kvällen) Jag gick upp och öppnade altandörren och den fick stå öppen fram tills dess att Magnus gick till jobbet.

Frukost i storleksordning även denna morgon. Signe var snabbt nere i morse också för ovanlighetens skull🙃

Det kändes rätt så skönt ute redan i morse, Ada sprätte runt och om hon skulle vara något annat djur än en hund skulle varit en höna helt klart.

Jag bäddade och plockade undan lite i tvättstugan, vattnade en del växter, gjorde mig klar och begav mig till Hjo. Min barndomskamrat som var nyopererad hade piggnat till och bjöd på fika.

Det var längesedan vi sågs och hade en hel del att ventilera och  nu hoppas vi att allt går framåt så vi kan börja att ses som vi brukar igen.

Jag stannade till på Hem & Hobby och handlade lite och därefter åkte jag hem och gick ut en långrunda i det underbara blå. Det är ju så att om ca 3 veckor är det ju vår enligt almanackan och det känns ju oerhört hoppfullt😀och idag på min promenad kändes det av.

En tallrik grönsakssoppa blev det till lunch, under tiden den fick sjunka undan i magen plockade jag rent på allt i tvättstugan så nu är det "bara" stryktvätten kvar, hua hua. jag stryker inte alls så mycket nu förtiden men det blir ju en del när man lägger på hög. Varje gång det börjar bli en lite hög tänker jag att den här gången ska jag INTE låta det bli en jättehög men ack, inte denna gången heller..😙

3 km på Viking kändes riktigt bra, under tiden jag eftersvettades grejade jag lite med Zinzino och svarade på mail.

Jag gav Ada och Signe kvällsmat, duschade och gjorde mig klar för avfärd in till Skövde och möten.

Möte 1 var hos DC Iréne, hon bjöd på semlor och kaffe, jag var sist på plats. Det fanns sockerkaka och fast semlorna såg lockande ut så blev det ingen.

Ett trevligt möte, jag gick dock lite tidigare då jag skulle till nästa möte på Scandic, Zinzino. Där bjöds det på kaffe och välformulerad information.

Ett samtal på hemvägen och ett inbokat möte på torsdag, alltid trevligt med nya möten👍

När jag kom hem drack vi te jag och Magnus, det blev ett par knäckemackor till det. En pratsund om dagens händelser.

Flisan är kvar i Göteborg under veckan, lite tomt och tyst här hemma🤔..

Vi satte oss uppe i Tv soffan, lite planering inför vårens kommande projekt och det känns som om både Mars och April borde vara längre🤪

Nu är det snart för sängen, Magnus sitter och kikar på en märklig film och jag skriver till er om den här dagens innehåll.

I morgon är jag ledig- igen och har ett par trevliga möten inbokade och ÄNTLIGEN ska jag till Martina och få ordning på håret💋

På kvällen ska jag och Magnus på "kurs" i sophantering och få grönt kort på tippen, ordning och reda.

Nu kära vänner tackar jag för idag, hoppas även ni haft en bra dag. Min lägger jag till handlingarna i mappen bra dagar.

Natti natti😘