Lördag 10/2-söndag 11/2

11. feb, 2018

Mike Tyson har haft många tuffa matcher och var svårslagen, likaså är det för mig denna afton när jag nu sitter alena i och smuttar på ett glas rött. Det har varit en intensiv helg och den har varit mycket, trevlig, intensiv, inte underbar men omtumlande och rolig. Min äldsta dotter Heidi hade sin 30 års fest här hemma i går och det må jag säga att hela havet gungar är ju barnlek jämfört med detta🤪

MEN, är det kalas så är det och ja, lite skönt ändå att det är 3 år tills nästa i min barnaskara fyller..

Jag börjar med lördagen som var arbetsdag. En härlig morgon,  frukost med Flisan och därefter en dusch, bädda och iväg till jobbet.

Det blev en dag med en hel del att göra. Rean forsatte och det lockar många till mycket gentila köp. Solveig hade med sig en hatt som jag fick låna av henne, så gulligt💋

Det var massor att göra och jag älskar när det är full rulle.

Jag slutade tidigt och gick till systemet. Jag åkte upp till ICA Kvantum och handlade det sista inför kalaset.

Så bar det hemåt.

Lite förberedelser, värmde lunch åt de hemmavarande. Magnus hade kommit hem runt lunchtid och hade vilat och samlat krafter inför kvällens kalasande.

Jag knöt på mig gympaskorna och tog 3,1km på Viking i bra tempo, känner att jag behöver tyngder av nåt slag, kanske att sätta runt vristerna. Är i behov av kraftigare motstånd.

Heidi och Carl kom och vi gick igenom lite av varje.

Pasta kokades och jag lät den svalna och under tiden kom det lite vänner till Heidi. Jag duschade och sminkade mig till an old lady med pappiljotter😎

Så fylldes huset med glada "gamla"männsikor och festen tog fart. Mina söner, Carls mor samt barndomsvänner till Heidi, en del med respektive kom och vi tog en välkomstskål till- där björkaran susar😀

Jag blev klar med maten och vi hjälptes åt att duka fram en buffé.

Allt blev till belåtehet, alla åt ordentligt och det gladde mig. Den drickabuffé som Hedi och Carl dukat upp var det åtgång på, charader lekte vi, lottdragning med fina vinster, vi buggade och en och annan drink gick till spillo i farten😙MEN trevligt vart det och helt perfekt att kunna vara så många här och ändå gott om plats. Vi hade ringdans och hela huset var verkligen i gungning.

01:30 hade de flesta åkt hem. Min bror Antti, min darling, Stina en vän till Heidi, min svärson och Heidi satt kvar uppe och softade och summerade kvällen- TOPPEN💋

Magnus gick och lade sig timman innan mig. Jag plockade fram lite mer sängkläder och vi gjorde en rokad på sängplatser och till slut var alla än nöjda.

Flisan var helt förbi av denna kväll med fart och fläkt så hon somnade med sin klänning på.

Söndag-

Jag vaknade rätt så tidigt. Magnus strax efter mig. Vi gick upp och tömde en diskmaskin och fyllde snabbt en ny, det fanns att göra😙

Heidi och Carl vakande till, Heidi gav hundarna mat och vi frukost efter det.

Sedan var det bara till att kavla upp ärmarna och köra i gång. När allt var klart så förberedde jag kalkonen som legat och tinat i några dagar nere i källarkylen. Jag marinerade den, fyllde den med rödlök, svamp och sweet chili, ugnen på 150 grader.

Mor och far, Eddie och Gabriella samt Edvin kom, och alla var hungriga som vargar.

Jag dukade och förberedde potatis, färsk broccoli, gjorde en tomatsallad och gräddsås. 3 timmar senare styckade jag upp kalkonen och dukade fram.

4.5 kilo, 3 kilo potatis/morötter, det mesta gick åt..ja visst tusan var det gott🤩

Det fanns tårta kvar sedan gårdagen och kaffe till det fick avsluta denna uppskattade söndagsmiddag.

Jag rundande av, bytte om och "pudrade näsan". Plockade med mig min kåpa och åkte in till Hentorp och st:Johannes.

Skövde Gospel medverkade i kvällens mässa, precis vad jag behövde efter den här intensiva helg. Ny energi påfylld👍

Flisan hade åkt till Göteborg för att vara hos Niklas några dagar, det är ju sportlov nästa vecka så det innebär ju ledigt för våra skolbarn.

Jag är inte ledig hela veckan men däremot på tisdag. I morgon jobbar jag kortdag men tur det för jag ska till en god vän på 70-års kalas❤Magnus är ledig så han följer med såklart.

Nu ska jag strax runda av här och lägga mig. Kvällen har varit så oerhört lugn till skillnad mot igår, riktigt sövande. Jag har tvättat några maskiner under dagen och den sista hängde jag upp för en stund sedan.

Hoppas nu att ni alla haft en bra helg och att är belåtna och påfyllda med det som behövs för kommande arbetsvecka.😀

Önksar er alla en godnatt, sov så gott.

Kram