Måndag 5/2

5. feb, 2018

Dag 1 avklarad av denna nya vecka. Jag känner mig nöjd men trött då jag vaknade på tok för tidigt i morse. Tanken var att jag skulle lägga ut ett inlägg på FB exakt 6:10 när Heidi är född men då man inte kan lägga ut mer än 40 bilder samtidigt, vilket i sin tur verkar vettigt så blev jag försenad. Jag blev tvungen att ta bort några så det tog lite längre tid, grrr🤨Men nu är det gjort, födelsedagsmiddagen är avklarad, paketen öppnade och tårtan uppäten, allt i sin ordning.

Som sagt så vaknade jag strax efter 5 och låg och lurade en stund. Grejade så med med lite bilder och fick slutligen iväg ett nostalgikollage för Heidis räkning.😀 Somnade om en timma efter det. Magnus hade gett sig iväg bra mycket tidigare.

Flisan kom in till mig, Signe fläkte ut sig och ville bli kliad på magen. De är riktiga kelgrisar dessa två och verkligen Signe har uppmärksamhetsbehov.

Vi gick ner till köket allihop och frukosten serverades. Malt kött till vissa , stekt och kokt ägg och shake till oss andra.

Jag fick sopa undan snö på altanen och hälla upp lite nytt till fåglarna.

Bädda, duscha och allt vanligt ordnande på morgonen, så bar det iväg. Jag släppte av Flisan vid skolan och hundarna hos min väninna. Hundarna är så glada att slippa vara ensamma🤩

Jag låste upp butiekn idag och förmiddagen blev seg. Vet inte om det var kylan eller om de handlade tillräckligt i helgen.

Söta Therese kom och vi fick några roliga timmar tillsammans. Hennes man Patrik fick rycka ut med kollega till butiken och rädda upp tillvaron med skruvdragare och nya konsoller till vår kassabänk. Jag fick ringa datasupporten och rädda upp en kassa vars system var ur funktion, i bland får man vara lite mer än bara butikssäljare😙

Vi skyltade om innan jag blev ensam kvar och även eftermiddagen blev lugn.

Jag låste 18 och hämtade upp Heidi och Wera.

Vi åkte hem till Djursätra där Flisan kommit hem ett par timmar tidigare och börjat med förberedelser. Magnus hade precis kommit innanför han med.

Jag lagade till såsen och dukade fram.

Eddie,Edvin och Carl kom samtidigt, just när allt var klart, vilken timing👍

Heidi 30, tänk vad tiden går. Jag minns såväl när jag själv fyllde 30, det var tider det🤪

Maten tog slut, tur jag köpte 2 fiskar. Tårtan tog slut, tur jag köpte 10-12 bitars, ja allt var helt soprent som vanligt.

Vi sjöng och hurrade, presenterna var till belåtenhet. Vi planerade inköpslistan inför fredagen.

Då de flesta av oss har ett arbete att sköta i morgon så bröt vi upp vid 21. Mätta och belåtna begav sig 75% av mina barn samt en måg sig hemåt.

Vi röjde upp i köket Magnus och jag och nu ska vi strax i säng. Vi är båda lediga i morgon och har väl lite att greja med här hemma.

Hoppas ni alla haft en bra dag i kylan och en fin kväll.

Natti natti😘