Lördag 3/2

3. feb, 2018

God afton i stugan. Har ni som vi här på Djursätra varit näst intill insnöade? Ett rikigt vinterlandskap med en halv meter snö var det jag vaknade upp till i morse och det första jag tänkte på var våra små hundar med korta ben som sulle ge sig ut i detta. Upp och skotta var det som gällde. Det har varit en kreativ innersittardag där vi jobbat med vår hemsida som nu är uppdaterad. Välkommen in på grimmevidsallehanda.se 😀

Morgonen började med att jag hittade skyffeln och skottade upp en gång ut från altanen och ner mot växthuset iförd min blommiga morgonrock, vinterkängor och vantar. En syn för gudarna misstänker jag🤪Fåglarna fick ny mat då fatet som vi har på ett bord nedanför altanen var täckt med minst 40 cm snö.

Ada var ivrig att få sin frukost som vanligt och nu när Wera är hemma hos oss är hon extra vaksam. Magnus kom ner och var mig behjälplig och gav de små och kokade ägg. Jag förflyttade mig till tvättstugan och lade in en maskin tvätt.

Flisan hade vaknat och var sugen på stekta ägg. De puttrade snällt i pannan någon minut på var sida sedan åt vi tillsammans och planerade dagen.

Härligt med avkopplande familjefrukost.💋

Jag hade ett möte i Lyrestad inbokat men fick ringa och säga återbud på grund av snön. Det kändes inte bra att ge sig ut i detta och våra vägar här ute var inte skottade alls och är det inte ännu😠

Kvinnan som jag skulle träffat bjöd mig på ett mycket tilltalade samtal och mycket av det som sades var ord på mina tankar- plötsligt händer det.

Jag bytte sängkläder, tränade och idag gick det bättre än sist. 3,3 km👍

En långdusch med hårinpackning och ansiktsmask, skrubb och lite olika oljor. Så underbart skönt, saknade bara värmen i badrummet, ni vet just den där goa värmen man önskar sig när man står blöt i badrummet och huttrar efter en dusch..

Jag överlevde såklart och gjorde mig klar för dagen, längesedan jag väntade med det långt efter lunch😙

Kyckling i ugn, potatis, jag tärnade och kokade rödbetor i olivolja, grönsaksbuljong och vin. Gjorde guacamole, värmde morötter och broccoli sedan igår. När allt var klart åt vi och efter det paltade vi på oss och gick ut en runda.

Magnus hade varit ute tidigare och kört runt med gårdens hjullastare och skottat på parkeringen och ut till vägen, den vägen som INTE blev skottad alls😠

Kallt och blåsigt, en vinterdag som man minns den som liten när man tog sig halvdant fram med snö upp till midjan.

När vi kom in tog vi tag i projekt hemsida, tålamodskrävande kan jag tala om för er och som tur är Magnus kunnig och dataintresserad annars så vet jag inte hur det hade gått🙃

Lite kaffe och glass mellan varven, ett glas vin och resten av gucamolen och tacochips, ja det ÄR ju lördag äveen för mig idag. Kan villigt erkänna att jag har lite ont i magen, den har vant sig vid gott levene😀så tur det är söndag i morrgon så balansen återställer sig.

Flera timma senare är vi klara medde ändringar vi ville göra och  nu har vi sedan en timma tänt i brasan. magnus har satt på en film under tiden jag skriver här till, dagens avsnitt och när det är klart ser vii nog en annan film än den förvalda..

I  morgon ska vi till Solbacken och skotta och städa samt till Lidköping om vädret tillåter och fika hos en vän.

Flisan har avrit lite vintertröttt idag och det är väl ok en dag som denna😲

Nu rundar jag av är och tackar för idag, en fortsatt trevlig kväll önskas.

Kram till er alla 😘