Tisdag 23/1

23. jan, 2018

En dag i Zinzino och hälsans tecken från början till slut. Hälsa är ju när vi gör saker som får oss att må bra och allt jag gjort idag har varit ett rent nöje😀

En sådan morgon hör lite till ovanligheten men mycket uppskattat. Jag fick nämligen frukost på/i sängen. Nu äter vi ju relativt enkel frukost men ändå. Vi vaknade samtidigt och eftersom Flisan sov över hos Heidi så var det ingen som väckte oss tidigt denna morgon. Tisdagar är enda dagen som hon börjar tidigt.

Jag var inte nere i köket med min tomma kaffekopp förrän vid 10 snåret och det har ju aldrig hänt innan🤪riktig såsig mysig morgon.

Magnus skulle ut och försöka se om det gick att laga till problemet med mitt avgasrör och under tiden bäddade jag och körde i gång med träningen. Det gick så lätt idag och 3.2 km blev det. Jag powerwalkar ju mestadels men joggade vid ett par tillfällen idag och det kändes helt ok med mitt knä, så glad för det.

Lite mer administrativt under eftersvettandet och efter det dusch och några samtal.

Tvätt finns det ju alltid och inget undantag idag inte så jag stoppade in en maskin tvätt och in med kycklinglår i ugnen. Magnus kom in och berättade att det fanns en hel del rost under bilen och den är ju lite till åren kommen och den har snart gått 29 tusen mil, inte dåligt🙃

Den håller veckan ut i allafall😙

Jag lagade en supergod sås på cocosmjölk och börnor, lök, paprika mm och när kycklingen var klar åkte de ner i grytan och fick koka ihop en stund.

Vi åt lunch med goda tillbehör, vi pratade lite om resten av dagen hur den skulle komma att se ut och efter det packade jag Zizinoväskan och åkte in till Skövde till mitt första stopp.

Där blev det kaffe med dopp hos en mycket trevlig kvinna😀och det är just detta med alla dessa möten med nya människor men nya storys som gör detta arbete med oljan så intressant och givnade.

Nöjd och glad lämnade jag henne och barnbarnet en dryg timma senare och åkte hem till mina söner. Edvin var hemma och vi fick en pratstund tillsammans. 💋

Så blev det en tur till Tidan och en genomgång/förklaring av ett testresultat. Även det alltid givande både för kunden och för mig. Man lär sig mer och mer hur allt hänger ihop.

Insåg på vägen dit att det fakstiskt inte var helt mörkt ute vid 17 tiden, mmm me like.

Vägen hem var dock indränkt i mörker men snön lyste upp fint längs vägen, mysigt fakstiskt.

Väl hemma var min lilla Flisa hemma och hon var mammig och mysig. Vi pratade igenom dagen och kvällsmatplaner.

Jag gjorde en superod fruktsmoothie under tiden Magnus tränade.

Han hade nog helt säkert velat ha en stor saftig stek men..😙

In med sista maskinen tvätt för dagen och nu sitter jag i Tv-soffan med Flisan och grisarna. Magnus har lagt sig då han ska upp och jobba i tidig timma.

Studiedag i morgon för den studerande och arbetsdag för oss andra.

Jag tackar för den här givande dagen och lägger den till handlingarna i mappen - bra dagar.

Hoppas ni haft en bra dag och en avkopplande kväll.

Godnatt och sov så gott- kram😘

Dagens bild är några år närmare 10 år, det har har hänt en del och det mesta enbart till sin fördel. Kul att se tillbaka och fundera över dåvarande läge. Snyggingen brevid mig är Eddie, då 18 år.