Lördag 20/1

20. jan, 2018

LEDIG har jag varit i dag och det har varit jätteskönt. Jag har gjort nästan ingenting jämfört med allt jag brukar, nyttigt att bara vara och koppla av. Vi har haft en supersund meny och det kommer antagligen generera superkrafter i morgon då jag återigen är ledig🤩

I morse vaknade vi efter 8 och det var så skönt att ha sovmorgon. Nuförtiden uppskattar jag att ligga kvar en stund när jag vaknat och vara mysa.

Jag var först ner i köket och det tog en stund innan jag hörde tassande steg, det var inte Ada utan Flisan💋

Strax därefter kom hela lämmeltåget.

Amanda är alltid ivrig att hjälpa till med att ufodra taxarna och inget undantag idag inte. Flisan gav dem godis och släppte sedan ut dem.

Ägg kokade och idag satte vi på smörkolakaffe och det dofta himelskt när bönorna maldes❤

Jag skakade klart några shakes, stekte ägg åt Flisan.

Mysig frukost där vi planerade lite hur dagen skulle komma att se ut.

Jag skulle till mor och far och storhandla och under tiden skulle de övriga bada. Skövde har ju ett relativit nytt äventyrsbad och faktum är att till och med jag tycker om det, härliga ruschkanor🤪

Jag och Magnus röjde upp i köket och bäddade mm och Flisan packade ner badkläder och allt som Amanda och hon behövde, Magnus packning var avsevärt mindre😙

De åkte och jag grejade lite med lite plock, vek tvätt och vattnade lite växter.

Så ljust och fint, en vinterdag och vad kblev jag irriterad på filk som inte har an passa bättre än just det så här i dryga mitten av januari?

Det började snöa och ju närmre jag kom Skövde desto mer ihärdigt blev snöandet.

Folk verkade livrädda och körde alltför sakta, jag blev smått irriterad, eller jag menar.. VANSINNIG😠

Jag stannade till på ICA Kvantum och handlade lite åt di gamle. Det snöade såpass kraftigt att jag valde att ta stora vägen och alltså inte åka raka linan över berget.

Fyllde på bensin och även där folk med ringa respekt/ hänsyn till omgivningen. Jag menar att när man tankat klart kör man ju fram bilen särskilt om man har en bil efter sig som står på tur, men inte då, då låser man bilen och går in och köper kaffe, tidning mm och såsar, åhhhh, skulle aldrig komma på tanken att göra så.

Inga problem när jag äntligen kom iväg och det är mysigt att köra i snön. Inte så ofta det snöar så, himlen helt grå och det snöade så där mjukt..

Mor och far var pigga pch glada, jag pappa packade upp och jag började städa.

Släppte lös Signe, tänkte att hon skulle få springa av sig. Ada älskar att luffsa omkring ute i snön och så söt med all snön i skägget❤

Signe var snart tillbaka.

Det var så ljust och fint inne i huset. Det sprack upp och det kändes så härligt, var dag är det ljusare längre nu😀

Massor av frukt och grönsaker handlade jag på mitt stopp på Kvantum, jag åkte hem till ett Djursätra som låg oerhört vackert i sin vita vinterskrud. Jag valde att gå en runda med hundarna.

Signe ville in så vi gick inte så långt.

Jag packade upp och förberedde middagen. Idag blev det Bulgur som jag kokade. Jag stekte vitkål, lök, purjolök, paprika, färska champinjoner och blandade ner allt i bulguren och kryddade med ingefära, gurkmeja spiskummin curry och persillade och en klick tomatpuré.

Vitlöksbröd med den mjuka härligt doftande olivoljan. Jag mosade avokado med en matsked cremefraiche och vitlök, nötmix och lite andra fröer.

Magnus och fickorna hade kommit hem och han hjälpte till att duka.

Vi åt och det var SÅ gott. Jaaaa, jag åt för mycket😙

Efter middagen röjde vi undan i köket och tog ett glas vin var och satte oss i whiskeyrummet och spelade kort. Flisan var så mammig idag och jag tycker det är mysigt. Hon var trött då hon simmat bra och busat med Amanda på badet.

Musik, nötter, choklad och whiskey in the jar innan det blev dags för kvällsamt som idag bestod av en underbar smoothie bestående av- blåbär, hallon, kiwi, granatäpple, anans, mango och apelsin och banan.

Så mätt man bli av sånt, fick knäppa upp byxorna🤪

Sune i fjällen blev kvälles film för soffliggarna och själv tog jag ett bad med allinclusive.

Så underbart avkopplande och fullkomligt perfekt avslut på den här dagen.

Flisan höll mig sällskap en stund och plockade med sin låda med lotions och olika cremer.

Nu har Amanda lagt sig och strax ska vi också i säng. Det har varit en lugn och skön dag. I morgon ska båda flickorna städa på sina rum och Amanda ska rensa i lite gamla grejor hon har liggandes här. Sedan har vi tänkt en tur till vackra Hjo och strosa längs strandpromenaden.

Hoppas ni haft en bra dag och en härlig kväll.

Amanda vill inte åka hem i morgon..vi hade det på känn.

Godnatt mina vänner och såv så gott, kram😘