14. jan, 2018

Så stolt jag var

Tänk vad tiden går, ja det gör den ju hela tiden och det är väl det enda snart som vi inte kan påverka, vädret kan vi ju påverka till viss del men tiden kan vi inte rå på än så länge. Antagligen kommer vi heller aldrig kunna stoppa den. Visst fryser vi in div och förlänger tiden på hållbarhet men enbart på döda ting.

Flisan var 7 år när hon stog på scenen och fick ta emot folkets jubel på biograf Rigoletto i Stockholm 07.😀 Morgan Alling spelade ju Aldes farbror i filmen om Arn- temeplriddaren. Jag och mina syskon och Flisan var inbjudna till premiären och jag skulle sitta på i salongen närmast scenen tillsammans med Efva Attling, Marie Fredriksson, Glenn Hysén, Börje Salming mfl, en märklig känsla att bli lämnad med alla dessa kändisar, jag minns att jag kände mig bortkommen.

Anja och Antti satt uppe på läktaren men jag med Flisan så skulle jag sitta med de övriga skådespelarna. Filmen spelades efter en längre presentation. Jag minns att scenen där Arn var tvungen att avliva sin häst var mycket jobbig och inte bara för Flisan utan det var många som blev gripna av stunden. Men mest gripande var det för mig när skådespelarna skulle upp på scen och ta emot blommor och presenteras, det var ett stort ögonblick med massor av känslor och det är svårt att i ord förklara vad jag kände då, det kändes som jag gick igenom någon kris, jag ville ju inte gråta och förstöra den makeup som var lagd kvällen till ära för jag visste ju att det skulle bli fotografering även efterråt, åhhh...

Men Hänt i veckan, Svensk damtidning och alla andra blaskor fick allt sina bilder och det var då ingen som märkte att sminket tuffsats till en smula🤪

Denna lilla tös har ju blivit 17 år och hon har haft det tufft, vissa bitar finns att läsa i min blogg men det jag ska berätta nu är något fantastiskt härligt💋Under året 15 fick hon äntligen klart diagnosen ADHD och fick medicin för det och till en början var det stora framsteg generellt och vi såg alla inklusive hon själv hur bra hon mådde och fick enklare att strukturera tillvaron.

Men efter en tid tappade hon helt matslusten och gick ner 9 kg och verkade mer avtrubbad i perioder och olustig till mångt och mycket, läkarna sa att det kunde vara så men att detta skulle rätta till sig så småning om.

Hon tyckte på sikt att medicinen inte höll sin funktion så hon bad att få öka på sin dos och det gjordes våren 16.

Under 2017 började jag jobba med Zinzino och fokuserade på balansoljan och dess funktion och testade alla mina barn, ja hela min familj och det visade sg att ingen utav barnen var i balans och deras värden var bedrövliga😥de började alla dricka oljan och det kändes så bra att se och förstå hur allt hänger hängde ihop.

Flisan har nu druckit oljan i 7 månader och hon intar även Vivan som är ett saffranbaserat kostillskott och nu till det mest fantastiska- under jullovet betämde hon sig fär att sluta med sin Concerta för att se hur det skulle kännas. Hon har under en längret tid känt av effekten av oljan på flera sätt och pratat med oss om att testa att minska eller sluta med medicinen och nu så har hon alltså lagt av och mår superbra och jag är så glad och lycklig för jag har fått min tös tillbaka❤Hon säger själlv att detta trodde hon aldrig att det skulle gå att sluta helt med Concertan medan oljan har gjort susen och gett hjärnan optimal funktion, och då behövs inget mer. Hon tar en Viva på morgonen- Sleep well- relax & be happy och så är det verkligen.

All ni som är intresserade av att få veta mer, ta kontakt med Flisan eller prata med mig, dra er INTE för att höra av er maila till annikapadjursatra@gmail.com

Jag har massor av info att dela med mig av som kan vara till nytta för många och dra er inte för att höra av er.

Nu till dagen..

I  morse var jag trött och ville inte alls ta mig ur sängen. Jag kikade igenom mobilen och Magnus vaknade till. Vi drog oss en kvart därefter hjälptes vi åt att fixa frukost till både oss och de små.

Magnus hade sin jobbsöndag och skulle bege sig ner till skåne, jag och Flisan skulle ha en dag med allt möjligt och så blev det. Hon är mer på hugget nu och vill följa med överrallt, det ville hon inte innan kan jag berätta, då ville hon enbart vara hemma men nu sa är hon pigg och med på noterna🙃

Jag bäddade, tog ett varmt underbart bad, Flisan duschade efter mig när jag fixade håret mm. Så stuvade vi in de små i bilen och åkte in till Skövde. Lämnade in en avi som kommit fel till en väninna, åkte till Solbacken och städade, därefter till Claes Olson, Maxi, macDonalds och så till Statoil och tvättade bilen och därefter hem igen. Hej och hå..

Väl hemma så packade vi upp alla varor, jag tog en trasa och torkade ur panelen i bilen. Jag gav Flisan massage med chokladoljan jag köpt nyligen, mums och efter det tog hon igen sig en stund på sitt rum och jag satte igång med projektet- frosta ur frysen. Jag bar ner allt i frysen uppe till frysen nere och lät så frysen stå öppen. Jösses vad is och vatten, flera timmar tog det. Detta projekt gör jag ju bara en gång per år men det bordes göra oftare😙

När frysen nästan var klar åkte vi till Viktoria och gick igenom den presentation  som jag ska vara delaktiv i nu på tisdag och jag blev extra glad då min älskade vän Lotta var där. En härlig bamsekram och det var så gott att se henne💋

Vii stannade en timma och gosade med underbare Lars, deras hund som är en blandning mellan hund och gris, en fransk bulldogg och helt ljuvligt underbar på alla vis och en riktig buspojk. Flisan fick fart på honom och leken ville aldrig ta slut, han rusade runt som en galning och var verkligen på hugget.

Det blev dags att bege sig hemåt, jag torkade av det sista i frysen och plockade tillbaka allt igen under tiden som jag lyssnade på ett teamsamtal med mina zizniovänner.

Lite trött faktiskt i kväll. Nu har Flisan gjort kväll och sagt godnatt, jag är strax klar med mitt skrivande. Magnus vantas hem vilken minut som helst och vi gör nog kväll omgående. jag ska jobba i morgon men endast kortpass. Jag ska däremot till Töreboda på kvällen, till Helena och ha ett möte i oljans tecken, det ska bli trevligt😀

Nu mina vänner får jag önska er en godnattsömn. Hoppas ni haft en helg ni känner er nöjda med och samlat krafter till ny kommande arbetsvecka.

Kram och godnatt😘