Måndag 1/1

1. jan, 2018

Gott nytt år mina läsare. Hoppas det nya året börjat bra för er och att ni känner er nöjda med gårdagen och slutet på 2017. Själv har jag gjort årsbokslut och lagt 2017 till handlingarna. Året blev 50/50 så det får man väl tycka är ok men jag hoppas att detta nya år blir lite bättre på flera olika plan. Det blir ett år helt i balans på vissa plan och DET känns både viktigt och klokt😀

Nyårsafton var en mysig dag rakt igenom. Den började med allt det sedvanliga som frukost, bädda mm. Sedan bar det av in till Skövde. Vi skulle handla lite smått, några saker till Grimmevids och ville göra detta på det gamla året. Vi var på Mediamarkt och ICA Maxi.

Det blev en längre promenad runt Boulognersjön, vi var helt ensamma där. Vi sa att idag skulle det nog vara fler som var ute och knatade och det var det. Vi åkte förbi där idag och det var flera familjer och sprinters ute😙

Efter vårt besök i staden åkte vi hem och jag började förbereda för kvällen.

Jag dukade och donade, en lugn och skön eftermiddag.

Jag bjöd på en 3-rättersupé- Musslor med vin/vitlök och till det rostat bröd med vitlökssmör- Helstekt laxsida med färskpotatis, gräddstuvade champinjoner, kokt gulbeta, färsk broccoli, sparris, och kall räkröra. Till dessert gjorde Flisan en fräsch tallrik med färska frukter, lättvispad grädde och glass.

Alla mina ungar kom, Eddie hade med sig en kvinna som han umgåtts med en längre tid, mycket trevligt, Heidi hade med sig Carl och Edvin.

Vi fick ett par supermysiga timmar tillsammans. Heidi och Carl hade varit sjuka, Heidi var dålig än men hon orkade med middagen i allafall💋

Ett gott slut på detta året tillsammans med dem jag älskar.

De övriga rundade av vid 22. Heidi och Carl skulle hem och kurera sig med  Netflix och vila, Edvin skulle vidare till kompisar och Eddie och Gabriella åkte till hennes stuga.

Jag Magnus och Flisan kikade lite på TV fram till 23.53 då Magnus hällde upp nyårsdricka. Vi såg givetvis på -ring klocka ring och skålade in 2018.

Inga smällare i vår närhet, vi såg att folk sköt borta vid horisonten, skönt.. men så plötsligt 00.07 blev vi livrädda, det small till ordentligt och så brakade det loss strax utanför. En utav våra grannar skrämde slag på oss men mest Signe som är raketrädd, hon bragade i 15 minuter stackarn😠

En utav våra andra grannar har hästar, undrar hur de reagerade...

Jag och Magnus satt uppe och såg ett avsnitt av Wallander, Flisan gjorde kväll och lade sig.

2018 började helt perfekt- vi hade sovmorgon. Jag kikade igenom telefonen. Magnus vaknade till och Flisan kom in till oss och var myssugen. Trots att barnen blir stora är det härligt att de fortfarande vill kramas❤

Vi gick ner till köket och utfodrade de små. Det regnade så ingen utav dem ville ut, jag gick med dem ut på altanen och berättade för dem att regn INTE är farligt🤪

När jag drack morgonkaffet så skrev jag en lista på en del saker som ska verkställas och fixas. Jag kände stor entusiasm och min energi är påfylld så nu kan inget stoppa mig..

Magnus och jag har en hel del vi ska ta tag i, rensa här hemma mm och nästa helg ska vi på SPA på Billingehus fred-lörd och söndag blir en fixardag👍

Jag bäddade och vi gjorde oss klara för avfärd. Vi åkte till Solbacken på nyårslunch och städ.

Di gamle mådde bra och det fanns smörgåstårta framdukat när vi kom, trevligt. Vi åt och efter det städade jag innan vi vände in mot Skövde igen.

Vi stannade till och handlade. Väl hemma tog packade vi upp och jag tog tag i projekt- diciplin. Förra året i nov bestämde jag mig för att jag 1/1 skulle se till att hasa mig upp på mitt gåband vid namn Viking, ja ni som hängt med mig här ett tag vet ju att jag införskaffade mig ett sådant för ca 2 år sedan och användandet har gått i vågor. Nu är det diciplinering som gäller och inget trams😙det är ju enbart jag själv som får sota för fuskandet..

När jag svalnat och duschat förberedda jag middagen. Heidi och Carl skulle komma på nyårsmiddag och det blev en lite enklare meny idag.

De kom 17.20. vi åt och satt med kaffet en längre stund och planerade inför kommande födelsedagar, samt lite annat som händer under första delen av året. Ser fram till en hel del roliga saker😀

Nu har de begett sig hem till sitt sedan ett par timmar. Jag och Magnus gjorde yoga och jag är glad att han vill, han behöver det av alla anledningar..

Nu sitter jag inne hos Flisan och skriver, Magnus har lagt sig. Han ska jobba i morgon, jag är ledig. Vi har i samråd bestämt att jag ska vara "ledig" från Maxmode nu ett tag framöver så får vi se hur det blir längre fram. Det är ju lite lågsäsong nu..

Flisan och jag ska åka till Hjo och ha mysdag med diverse💋hoppas på ok väder och med det menar jag inget ösregn.

Nu ska jag ägna en stund åt att kika på TV, hon kikar på nån serie och jag ska hänga på.

Denna första dag har verkligen varit till belåtenhet och nöjd, glad och tacksam lägger jag årets första dag till handlingarna i en ny/tom mapp med dagar att vara NÖJD med😀med hopp om att den blir knökfull.

En godnatt önskar jag er kära läsare, kram😘