Fredag 29/12 & Lördag 30/12

30. dec, 2017

Snart nytt år, som jag längtat😀Jag gjorde ju ett mentalt bokslut i torsdags och planering inför vad som komma skall under det nya året. Jag inväntar allt med spänning..

I går var det en toppendag i butiken, vi hade en superbra kassa och allt flöt på fint utan några fadäser. Jag och Therese är ett superteam och det är viktigt.

När jag var klar på jobbet åkte jag hem och fixade lite kvällsmat till mig och Magnus. Flisan var fortfarande kvar hos Niklas. Vi åt och tog ett glas vin och det smakade mer denna afton.

Vi satte oss i whiskerummet och drack mer vin, åt choklad och lyssnade på vinyl till midnatt. En och annan dans fick vi till TROTS att Magnus var förkyld🤪En mycket trevlig kväll.

Magnus kom självklart för sent i säng då han skulle upp och jobba men han har hög förbränning och behöver inte lika mycket sömn som jag. 6 timmar senare åkte han till jobbet.

I morse vaknade jag runt 8, sovmorgon yes. Jag var så glad att ha en lång morgon/förmiddag framför mig och njöt av det.

Jag låg inte kvar utan gick ner och fixade frukost till gaphalsarna. Det var rätt så klart ute och det innebar ljus. Jag gick ner till växthuset och kikade in, jag längtar till det blir vår och jag kan disponera tid där ute.

Mitt ägg blev perfekt och frukoststunden i sin helhet likaså.

Jag stoppade in tvätt i maskinen och bäddade. Bada var allt längesedan så under tiden jag borstade tänderna tappade jag upp badvatten.

Det blev en riktig SPA stund med skrubb, ansiktsmask, hårinpackning och olja. Så härligt💋

Efter badet fixade jag till mig och kände mig oerhört fräsch.

Det hade börjat snöa lätt när jag gick ut med de små en längre runda. Det kändes att det var ett annat väder på intåg.

In med de små och på med arbetskängorna. Mina nuvarnade favoriter sedan ett år tillbaka är ett par supersnygga i mörkbrunt skinn som jag köpt på Gengåvan/seconhand för 69:- jag älskar dem verkligen. Jag har nyligen lagt ner 400:- på dem för div renovering. Tänker behålla dem så länge jag kan.

Solveig och Therese var i butiken när jag kom. Solveig var inne och kikade på ögonskuggor och skulle dricka kaffe med oss.

Det blev ett par timmar med trevliga kunder som letade efter bling-bling inför nyårsfest samt ett kik på rean, den lockar folk ännu.

Efter 14 blev jag ensam kvar och det blev en seg timma innan jag valde att låsa och bege mig till Hemköp och handla.

Flisan kom med tåget 15:30 och det var i tid🤩inte dåligt trots att det snöade..😙

Jag hämtade upp henne, så gott att se henne igen.

Väl hemma bar vi in allt och Magnus som redan var hemkommen hjälpte till att bära ner varorna i kylen.

Han hade haft en bra dag på jobbet och allt inkl trafiken hade flytit på.

Jag tillagade en supergod putt med couscous, massor med lök, kronärtskocka, bönor, linser lammkorv samt massor med härliga kryddor. Recept finns att få👍

Vi åt och jag uppskattar att även Flisan gillar sån här mat. Hon älskar all mat jag lagar och det är så skönt. Många barn/ungdomar är ju så kinkika och petiga med allt möjligt och det är så trist🤔

När vi ätit satte jag på lite kaffe på de bönor jag köpt idag, med smak av smörkola. Visst var kaffet gott men det doftar ju betydligt mer än det smakar.

Jag hämtade en fruktkorg på Maxmode-min julklapp och det fanns choklad som vi tog av till kaffet.

När vi plockat undan i köket gick vi in i musikrummet och hade en mysig yogastund. Magnus är stel och behöver den verkligen och vi tog i hand på att nu så blir det yoga varje kväll, perfekt.

Vi kallade ner Flisan och pratade igenom våra reseplaner under nästa år och självklart vill vi att även hon ska dra sitt strå till stacken. Sommarjobb genererar egen ekonomi och även ett bidrag till div biljetter😀

So far so good. Efter yoga och reseplanering hängde jag en maskin med sängkläder och plockade ihop torra kläder och lade in i skåp mm.

Flisan låg på sitt rum och kikade på Askungen och hade tänt flera doftljus, så mysigt och hemtrevligt, underbart att ha henne hemma igen❤

Nu sitter jag här och bloggar, Magnus har alla 3 små grisarna i soffan. Vi har Wera här då Heidi och Carl ska på tillställning i morgon om hon blir bättre, hon var mycket dålig i dag 😥en kraftig förkylning som drabbat många denna julhelg.

I morgon är jag ledig och så även Magnus, ska bli skönt att ha en hel dag hemma med snö att traska runt i, kanske skotta🤪det har jag inte gjort den här vintersäsongen ännu.

Det var en gång en liten tös som kom till jorden en dag i Maj när göken gol. Hon var redan som liten ett piggt barn med mycket energi. Den energin har funnit med under hela hennes liv och varit till stor nytta för mångt och mycket. Det finns många äventyr som hon varit med om, vissa har hon iscensatt, andra har hon slutfört. Denna energi finns kvar och har bannemig inte minskat, den ska bäras med in i nästa år och fyllas på av gott arbete, sång, zinzino, yoga, vänner, kärleken till livet mm. 

Detta blir årets sista blogg. I morgonkväll blir det nyårsupé med 50% av barnaskaran och det ser jag fram till.

Härmed vill jag önska er alla- Ett gott slut på detta år samt en god start på nästa - ett nytt år fullt med nya möjligheter och nya äventyr❤

På återhörande 1/1-2018

Puss å kram till er alla bloggläsare.