Annandagjul 26/12

26. dec, 2017

Strömavbrott har kantat större delen av dagen. Kl 11 gick strömmen och den kom inte tillbaks förrän strax efter 19. Men faktum är att det blev en mysig eftermiddag med helt annat innehåll än vad som planerat och nu så här i efterhand kan jag bara säga- TACK Vattenfall😀att det tog sån tid att hitta/laga felet.

Annandagjul brukar innebära arbete för mig men inte den här gången. Jag har varit ledig och hade tänkt träna, bada, stryka, städa undan efter helgen men som sagt strömmen försvann.

Tror det var någon som tyckte att jag borde vila😙

Vi vaknade sent i morse, natten hade varit allt annat än kvalitativ så vi somnade inte förrän efter 3, inte konstigt att vi kom sent upp.

Trött och seg var bara förnamnet. Magnus gav Ada och Signe mat och vi släppte ut dem i blåsten och Signe var vekligen snabbt tillbaka in.

Vi åkte ner till Hjo där det blåste än mer och nere vid vattnet var det ordentligt kraft i vinden. Älskar väder, alltså som igår när vi var ute och det regnade och blåste och vinden riktigt tog tag i oss, likaå var det idag, man kände kraften från vågorna och dess energi💋underbart.

Amanda gick nära vattnet och e våg rusade upp och blötte ner henne rejält, hon blev verkligen paff. Inget badväder alls men härligt på sitt sätt.

Lite nerkylda stuvade vi in taxarna i bilen och åkte till ICA och storhandlade sista gången för i år.

När vi kom tillbaka hem så hann vi inte mer än sätta in alla kassarna så gicm strömmen. Magnus gick in på nätet och kikade att detta avbrott skulle vara under några timmar.

Detta innebar att jag inte skulle hinna dammsuga som planerat innan middagen, hm, det fick väl bli kloklipp på odjuren, vika och plocka in tvätt mm i stället.

Men strömmen kom inte tillbaka och det blev mörkat och kallt snabbt i detta stora hus. Vi kikade på  Vattenfalls hemsida att det rörde sig om ett större fel så runt 18 skulle detta vara åtgärdat. Vi grillade korv i den öppna spisen och Magnus skar grönsaker plockade och dukade fram tills dess att det bara var att steka köttfärssen. 🤩

Amanda gjorde charader för oss och efter det somnade jag och Magnus i soffan, vi behövde verkligen det..

Ingen ström i sikte å jag gick ner gjorde en sallad på det Magnus gjort i ordning samt linser och blandade bönor. Så himla gott blev det👍och supermysigt med massor med tända ljus. Verkligen uppskattat och huset var ju extra tyst nu när inte ens kyl och frys var igång.

Vi gick tillbaka upp till brasan och den härliga värmen som var däruppe och faktum är att det är bra mycket mysigare att sitta i skenet från flera ljus än lampljus oavsett. Vi har ju mysiga tonade lampor men det är inget som slår ljus. Mer behagligt och gemytligt.

Strömmen kom tillbaka och fy vad ljust det blev🙃

Vi vuxna ville se film och vi såg 2 bra filmer av olika karraktärer, båda bra på sitt sätt. Amanda fick kika på annan fil på sitt rum.

Flisan kom inte hem idag utan valde att stanna en dag till hos Niklas.

Nu har det blivit natt, vi ska strax lägga oss, ska bara invänta att den lilla har somnat..

Jag jobbar i morgon men Magnus är ledig. Jag är först ledig på nyårsafton.

Men det är klart, nu har jag varit ledig i flera dagar så..😙

Hoppas ni haft en bra fortsättning på julen.

Godnatt och sov så gott, kram😘