Söndag 3/12

3. dec, 2017

Supernöjd efter denna dagen-första advent. Advent betyder ju ankomst och visst välkomnar vi denna härliga tid-ljusets tid😀

Nyligen hemkommen från Vara, vi var och lyssnade på en grupp från Göteborg West of Eden som spelar celtisk/irländs folkmusik och i kväll även julmusik, supertrevligt.

Själv har jag sjungit in advent i gudstjänst i kyrkan i Hentorp som dessutom firade 30 år just idag.

I morse vaknade jag 7. Lite för tidig men då jag kunde ligga kvar så gjorde det ingenting alls. Smög upp och pysslade med frukost för stora och små och de flesta kom ner samtidigt. Flisan och Niklas kom ner och ar sugna på våfflor, smeten fick de allt göra själva🙃

Skönt med dagar som denna när kaffestunden på morgonen blir en minisemster🤪

När frukost var avklarade vattnade jag alla krukväxter både inne och ute, bäddade, fixade till mig, plockade ihop tvätt jag glömt av nere i källaren.

Jag och Magnus åkte till Solbacken till mor och far. Vi diskuterade mors andra test och oljan och extendes inverkan på dem, så glada de är för inte trodde de att det skulle finnas något som skulle få dem att på alla vis må bättre än de gjort så länge de kan minnas❤ja inte illa att när man är 80 känna sig bättre än när man var 65..

Jag städade, Magnus gick en långpromenad med Ada och Signe samt underhöll mor och far.

På hemvägen stannade jag till, en liten fågen satt vid vägkanten, insåg snabbt att där kunde den ju inte sitta så Magnus gick ut och tog upp den och jag ringde på hos de som bodde intill vägen. Ingen hemma. De hade en fågelmatare och det fanns likadana fåglar på deras tomt så när jag kikat närmre på den lille så insåg jag att den skulle nog piggna till. Den höll en fast grepp om mitt ena finger, ville inte släppa..

Den började flaxa lite med vingarna. Min teori var att den flygit in i en bil och bara behövde återhämta sig, lätt hjärnskakning kanske.

Jag googlade fram numret till de som bodde i huset, ingen svarade men jag lämnade ett meddelande om den lille.

Hoppas det löste sig.

Denna lilla incident gjorde att mitt tidsschema sprack MEN man får allt räkna med att allt i livet går inte att schemalägga och små söta fåglar måste man ju rädda om man kan.

Vi stannade till på Kvantum och handlade sedan hem och jag åt planterade julrosor i utekrukorna, jag åt lunch, fixade 10 av 20 naglar, bytte om, fixade frisyr och makeup och efter det åkte jag till kyrkan i Hentorp och sjöng in advent med min älskade kör.

Det gick som smort, och vi gjorde bra i från oss😀

En enorm månde banade väg när jag for hem till Djursätra, i morgon lär den vara full.

Tillbaka hem, byte om och drack kaffe. Lite fix och don så bar det iväg in till Skövde och mötte upp Heidi och Carl.

Vara konserthus har fik och mat, vi beställde räksmörgås.

En härlig föreställning och t.o.m Flisan uppskattade musiken, månen hade stignuit och blev lampa för oss hela vägen hem.

Vi bytte bil hos Heidi och Carl.

Väl hemma var det två små som blev mycket glada.

Vi tog en sen kvällsfika och nu har vi gått en trappa upp.

Ska strax i säng. Jag jobbar i morgon och ska ha lite samkväm här på kvällen, det ska bli mysigt.

Magnus är ledig och får städa och lite annat pyssel. Det faller ofta på hans lott att städa då han är ledig varannan dag.

Hoppas ni allla haft en bra hel och en stämningfull advent.

Nu ska jag krypa ner med de håriga💋

Godnatt och sov så gott.

Kram