Måndag 13/11

13. nov, 2017

Då var veckans första arbetsdag avverkad och den har förlöpt lugnt och säkert. Den har bistått meed minusgrader och rutorna på bilen i morse var täckta med ett förvisso rätt så tunt lager is men det var verkligen stenhårt och jag fick skava och skava. Kanske ska ta och införskaffa mig en sån där filt att lägga på framrutan men, de andra rutorna då? Tja, det är bara att bita ihop och skaffa lite nya skrapor för de sliter man ju ut över tid🙃

När Magnus gick upp runt 02.30 inatt så kunde jag inte somna om direkt utan låg och vände och vred på mig ett antal gånger. Kändes ändå helt ok, det fanns lite svala ytor i sängen och några mer varma och pälsbeklädda att flytta runt på🤔

Jag vaknade strax efter 7 och gick upp och ner i köket. Solen började stiga, dessa vackra tider med frost ute i naturen och klar himmel, de har en tendens att föra med sig ett lugnare tempo på det mesta. Folk tar det mer försiktigt ute på vägarna (de flesta i allafall), folk går saktare på gator och torg, när man ser hur året i sin helhet ser ut så är det på sommaren som folk har mest bråttom. Skynda skynda att hinna med så mycket som möjligt på så kort tid det bara är möjligt.

För inte tala om när alla har sin semester då det ska hinna måla om hus och stugor, båtar ska tas om hand, altaner ska byggas, man ska hinna grilla med vänner och grannar och dessutom åka på sin semester, hua hua vilket stress och jäkt, nä tacka vet jag denna delen året där folk har vett att lugna ner sig, ja förutom strax innan jul då samma stress infinner sig precis som det missat att det blir jul även i år och kommer på det sista veckan och ska handla allt på decemberlönen🤒

Ada och Signe bråkade med fåglarna idag som halkade omkring på isen i vattenskålen. Klart de små liven är törstiga även under istiden, i kväll har jag ställt in skålen och tar ut den i morgonbitti igen.

Jag åt frukost och njöt extra mycket av kaffet till solens väg upp. Efter det tog jag mig själv upp och gjorde yoga och duschade. Bäddade och fixade allt inför en ny arbetsdag.

Flisan åkte med mig in till skolan och jag låste upp butiken kl 10.

Förmiddagen förlöpte lugnt, Therese kom och det var kul att ses igen💋

Jag åkte hem till Djursätra på min lunch för att ta ut de små. Hinner faktiskt hem och gå med dem en runda på 20 min, ja äta hann jag inte men jag tog en leanshake när jag kom till jobbet.

Heidi har börjat jobba nu så vissa dagar kör det ihop sig men tur att det inte är längre hem👍

Vi brukar nämligen hjälpas åt att ta ut våra små, vi har ju även fin support i Nybo då och då och det är guld värt ska ni veta.

Tillbaka till jobbet och en lugn eftermiddag men helt ok kassa när jag låste för dagen.

Ingen is på rutan men det kommer det att vara i morgonbitti. -2 när jag parkerade hemma på gården.

Flisan var hemma och det är en så härlig känsla att komma hem och huset är upplyst, det ser så hemtrevligt och välkomnade ut, underbart.

Jag gosade med de glada små nosarna med tillbehör, efter det värmde jag lite mat sedan i går. Flisan och jag åt och efter det städade vi hamsterburen. Amanda har kvar den här, ja hon har kvar allting här eftersom hennes avlägsnande blev så abrupt.

Så kom mannen hem och var söt i sin toppluva. Han åt och vi pratade igenom dagen.

Nu har vi gått en trappa upp, Magnus har tänt i spisen och jag sitter här och delger er dagens avsnitt av livet här och nu🙂

Vi ska strax se en film innan läggdags. Det blir tidig start för mig i morgon då jag ska på trevlig morgonfika innan mitt arbetspass, det var längesedan nu då det av olika orsaker inte blivit av.

Hoppas ni alla haft en bra dag, kanske ni som jag har en ny härlig vecka framför er.

En fortsatt skön kväll önskas och en varm kram till de flesta😘