Lördag 11/11 & Söndag 12/11

12. nov, 2017

Så oerhört lugnt och skönt det är just nu, friden råder och jag har ett inre lugn som är ovärderligt. Det enda som hörs just nu är klockans tick-tack-rogivnade. Vårt hus är som ni vet stort, ja ibland känns det nästintill enormt och vid några tllfällen önskade man att det fanns en våning till🤪men det är mer sällan och det gör också att man slipper ljud som surr från kyl och frys mm.

Magnus har firat i två dagar nu så han är trött och lade sig runt 20 men om sanningen ska fram så ska han upp och jobba i natt😙..

Sanningen för övrigt är allt bäst att vara i fas med och det borde alla inse tycker jag för den kommer ju alltid ikapp en förr eller senare och det kan slå riktigt hårt.

Den här helgen har varit den bästa på mycket länge, vi har haft en bra helg på alla vis och den känns som ett steg i rätt riktning, helande på alla plan.💋

Magnus fyllde år i går men vaknade tidigt och var nere i köket innan mig. Han gav de små fruksot och hann sätta på ägg och kaffe innan jag behagade ner. Jag vart ju lite förundrad att han var snabbt uppe men vet att han har ett

Flaggan hissades och efter det fick Ada och Signe fick sin beskärda del.

Idag var det en underbart vacker morgon, frostig och lite kall med blå himmel och sol, vad mer kan man begära då, och äggen blev helt perfekta, det ni🤪en lugn och behaglig morgon där intet fattades.

Jag satte igång en maskin tvätt och började tt förbereda farsdagmiddagen.

Köttfärsen blandades och blev till härliga köttfärslimpor och jag skivade färsk svamp till såsen som jag lade i marinad. Jag gjorde en hallonkaka. Magnus dukade fint i matsalen.

Yoga och dusch, därefter iväg till Tibro och mötte upp Emelie. vi åkte till Rankås, ett friluftsområde i Tibro där en väninna bor.

Kaffe och olja, alltid lika glad att få presentera detta😀

Jag åkte hemåt och då hade Magnus satt på potatis och grönsakerna. Köttfärrslimpan var nästan klar och jag fräste svampen i smör, vin och buljong, på med en liter grädda och stekskyn och sist men inte minst en klick gelé, och så fick det koka ihop sig.

Heidi, Carl, Wera, Eddie, Edvin och mor & far kom.

Vi åt och faktum är att det blev mer eller mindre soprent. Jag använde 4 kg nötfärs från Anneröd, den bästa såklart 🙃så det kanske inte var att undra på..

Kaffe och hallonkaka med vaniljgrädde blev en värdig avsluning på middagen.

Magnus fick presentkort och en drönare av mina kids och gissa om han blev en liten pojk💋

Häftig faktiskt, den har kamera och ett par cyklopliknande glasögon så man kan köra den via mobilen runt hörn och så där man inte ens ser, ja det var roligt för honom.

Han fick kläder av mig igår, inte fullt så kul men han hade dem på sig idag och vinrött klär honom- han är ju vinter🤩

Mor och far begav sig hemåt och kidsen stannade ett tag till och LEKTE!

Jag röjde upp i köket och det hade varit perfekt med två diskmaskineer idag.

Mer tvätt och hänga upp, ut med Ada och Signe och det hann att bli mörkt men ÅH så skönt det var att komma ut friskt och fräscht.

Jag fixade lite med lite allt möjligt och Magnus satte sig vid datorn en stund innan han lade sig.

Vi pratade lite om det som är omkring oss och vi beslöt även att vi ska resa den resa som inte blev av denna höst, men till våren så när Flisan har antingen sportlov eller under påsklovet.

Vi ska boka den så snart som möjligt så vi kan planera på våra jobb.

Tick-tack..så tacksam för denna underbara helg. I morgon är det arbetsdag och faktum är att när man känner sig nöjd och belåten kan man längta till jobbet.

Hoppas ni alla haft en skön och avkoppland helg, eller en med fullt ös om ni nu hellre önskat det.

Dags att planera in lite samkväm med vänner snart, många man saknar då man bor en bit i från varandra och alla har vi ju fullt upp med livet i sin helhet så inte helt enkelt att synka.

Denna vecka bjuder på en hel del trevliga saker, halv-åttasoppa b.la

Nu ska jag lägga mig, godnatt mina vänner och sov gott.

Kram😘