Söndag 15/10

15. okt, 2017

Idag har jag varit i Stenungsund och träffat gamla bekanta som nästan varit som mina egna föräldrar när vi varit och hälsat på dem. Mina föräldrars äldsta och bästa vänner genom livet. Nu har de fått en liten förhandsvisning av oljans egeneskaper. 😀Naturligtvis pratade vi om både nutid och dåtid och det fanns många fina minnen att lyfta fram. Så roligt att träffa dem.

Jag vaknade dtrax före 7, smög upp och ner..nä inte alls utan jag gick upp ur sängen och efter det gick jag ner till köket och satte  på...VAD satte jag på tror ni? Rätt gissat, ÄGG så klart🤪

Ada kom strax ner till mig och var sugen på att gå ut. Hon ställde sig på altanen med nosen i  vädret och sniffade. Ingen kisse i sikte, så hon var snabbt tillbaka in och vädrade efter frukost.

Så den vanliga turordningen med allt kring de små och så åt jag mitt ägg och drack en kopp kaffe. Det blev liten frukost idag då jag skulle iväg. 

Jag fixade till mig och pussade darlingen och for iväg. 2 timmar skulle det ta.

En så underbart vacker morgon och behagliga 13 grader. Solen steg och dess strålar fick träden som skiftar färg nu att skimra likt glänsande guld, ja morgonen var nästan magsiskt vacker.

Så härligt att vara nästan helt ensam på vägarna under en bilfärd på 2 timmar, nästan ofattbart men det är klart att folk passar väl på att ta sovmorgon söndagar.

Väl framme bjöds jag på kaffe med dopp och vi pratade om allt möjligt. Jag fick god lunch och vid 13 tiden åkte jag tillbaka till Skaraborg, lika lång tid tog hemresan trots mycket trafik.

Borta bra men hemma bäst🤩

Magnus hade kaffe klart som vi drack på soldäcket utanför växthuset. Det var helt perfekt att sitta ute en stund efter bilresan. Övriga familjen hade varit inne Skövde och ätit på Burger King och vallat djuren.

17 grader som mest under dagen, så häftigt med höstens härliga växlingar.❤

Jag insåg att mitt knä behövde ett par kilometer på gåbandet, och mycket riktigt så kändes det lite bättre efter träningen men det bästa v allt var att jag blev pigg som en mört. Ja nu var vi där med lustiga uttryck🤪

Edvin kom och hälsade på, det var så härligt att träffa honom, det var ett bra tag sedan nu. Vi pratade om heidis bröllop och lite allt möjligt och så var det läge för kvällsmat och Flisan hjälpte mig i köket. Det blev bondomelett. Vi åt när Amanda kommit in från grannarna. Hon hade varit där och hjälpt till med kvällskötseln av deras hästar.

Skoldags i morgon innebär ju lite av varje en söndagskväll, allt ifrån läxläsning, duscha, packa gympa kläder mm, städa rummet gjordes med vissa protester såklart men vill man ha sin veckopeng så..

Edvin blev hämtad av sin vän Nora, Magnus sover sedan en timma tillbaka och Amanda somnade innan 22. Flisan håller på att göra kväll och strax är det min tur. 

I morgon är det heldag på La classe och efter det hem för ett trevligt besök. 

Hoppas ni haft en bra helg, kunnat njuta av det härliga väder vi haft. Ny arbetsvecka stundar och den får vi hoppas blir god i alla avseenden🙃

Godnatt mina vänner och sov så gott.

Varm kram i höstmörkret.