Torsdag 12/10

12. okt, 2017

Kan ni tänka er, jag har varit hemmavid idag. Jag behövde mental vila. Under eftermiddagen kändes som om jag hade fått en käftsmäll av Mike Tyson, helt nockad. Ja detta uttryck kommer jag aldrig glömma - det betyg/förklaring som Mattias gav hur min middag var i halv 8 programmet. Jag skrattar högt..

Vaknade innan halv 8 och insåg att Flisan inte gått upp- Amanda var med Magnus idag då hon kinkade om ont i huvudet. Vi vet vart skon klämmer och till viss del är det så att hon ska bära glasögon i skolan då hon har brytningsfel och jag vet vad det innebär då jag själv har det och visst blir man påverkad av det. Modern har dock hennes glasögon och Magnus har skickat sms att vi behöver dem  men han har inte ens fått ett svar😠En utav anledningarna till att man känner sig trött och detta är enbart ett sandkorn..

Flisan kände sig lite vissen hon med och valde att stanna hemma idag och faktum var att detta behövde vi. Vi behövde prata och bara vara, ventilera den nya hemmasituationen som till viss del äter upp oss fullständigt. Inte lätt för er som läser mina bloggar att förstå allt men jag väljer ju att skriva om det som känns bra och lite lättsamt. Allt det tunga väljer jag att filtrera. Det finns ingen idé att lägga ut allt här för det kan komma att användas emot mig i vissa sammanhang.

Frukost till de små och släppte ut dem i ett underbart höstväder med blåst och virvlande löv..helt underbart😀det regnade lätt och vid de tillfällen det gör det så går jag med dem ut och visar att det inte är så otäckt🙃

Jag plockade undan i köket och kände hur tröttheten slog till och jag kände mig illamående. nej, det fick bli att stanna hemma idag. Jag kände mig totalt klubbad och ringde till Anette, lämnade meddelande att jag mådde dåligt. 

Jag ringde Heidi, hon kom ut till oss. vi värmde rester sedan i går till lunch och vi hade ett par mysiga timmar, så värdefulla❤Vår familj har haft mycket brokig väg att gå genom livet men vår plattform har alltid varit stark och stabil grundad på KÄRLEK- det har varit vår räddning genom alla kriser och antagligen även genom denna. Mina barn och jag står varandra oerhört nära och det är min boost just nu.

Heidi åkte hem och jag och Flisan vilade. Jag intog ryggläge i soffan i whiskeyrummet och somnade som ett barn.

Några små sötnosar med viftande svansar kom och ville vara med, som alltid är de ju alltid välkomna💋

Jag sov till och från fram tills dess att Amanda kom med Magnus i släptåg. 

Hans dag hade nog varit lite för mycket av allt för han var oerhört fåordig🤔han visste dessutom att jag var hemma idag och varför och klart att det känns tungt..

Han gjorde pannkakor, vi åt och jag lyckades få i mig en.

Jag satte på en maskin tvätt och intog soffläge igen. 

Kvällen tog vid och jag kände hur min "superkrafter" började sakteliga återvända. Jag tog mig an den stryktvätt som legat sedan minst en månad tillbaka, ja det räcker nog inte. Den påbörjades nog för två månader sedan😙

Jag strök klart, jag städade i Amandas hamsters hamsterbur. Jag påminde Magnus om att göra läxa med Amanda, musikläxa som ska lämnas in i morgon samt plugga svenska glosor samt engelska. De tog sig igenom detta och så blev det lite lektid över innan läggdags.

Jag satte mig i whiskeysoffan och tog fram min lilla dator och strax är dagens avsnitt klart och jag ska dra mig tillbaka och göra kväll.

Magnus och jag ska upp tidigt och lilltösen ska till skolan. Efter det ska vi på möte hos familjerådgivning, det kan verkligen vara på sin plats i denna soppa. Det kan vara bra att ventilera allt med några som inte känner oss och kan se objektivt på detta. Är mest rädd för att de kommer att sitta spm gapande fågelungar när vi dränkt dem i denna Tsunami av elände som vi dragits in i. Jag brukar kunna lösa det mesta själv annars men eftersom detta inte är mitt bord från start så känner jag att jag kan behöva lite stöttning och råd över hur man låter bli att gå bärsärkagång av frustration över hur allt kunnat bli så här. HELT ofattbart. 

Nu har lugnet lagt sig, hela kvällen har förvånansvärt varit lugn och behaglig. Misstänker att Magnus pratat med den lilla om både ditt och datt och det behövs verkligen då hon verkar ha levt helt utan vissa tyglar.

Strax läggdags, jag kommer ta nya tag i morgon och jobba. Jag älskar att arbeta, det berikar mig. Fredag den 13:e är inget som bekymmrar mig alls, borde vara min lyckodag🤪

Hoppas ni haft en bra dag och ser fram till fredag och analkande helg. 

I morgon ska jag dansa regndansen och ta ett djupt andetag och rikta blicken mot oändligheten och vidare..

Kram och godnatt😘