Måndag 9/10

9. okt, 2017

Det sprakar hemtrevligt från brasan och den värmer gott. Jag och Magnus sitter och kikar på film, ja jag bloggar ju🤪men slänger ett getöga på..vad kommer det uttrycket ifrån? Så lustigt med alla dessa uttryck. Amanda leker på sitt rum och Flisan kikar på inne hos sig. En lugn kväll och avslappnad. Det behöver man allt som ofta. 

Idag har det varit kallt och det känns för kallt för årstiden. Jag kommer ihåg förra oktober som bjöd på 25 grader varmt strax innan vi åkte till Irland, men idag hade jag faktsikt handskar på mig och det behövdes.

I morse vaknade jag 2 minuter innan klockan ringde, jag väckte Magnus och Amanda. Flisan hade vaknat hon med så vi tog oss ner till köket illihop. Frukost till de små med 4 ben och efter det åt vi perfekta ägg 👍

Amanda och Flisan gick till bussen och jag bäddade. Magnus kikade på FB mm och jag gjorde yoga😀

En varm dusch och allt fix efter den, gjorde mig klar och pussade mannen innan jag for.

Hittade fri parkering och det kändes bra. 

Till butiken och körde igång med dammsugning och lite allmänt plock. Jag öppnade kl 10 och förmiddagen blev lugn. Vi började veckan med att rea lite utvalda varor och det ger alltid respons och det som är meningen. 

ÄNTLIGEN kom Therese till jobbet och det var en fröjd💋vi fick en kvart tillsammans efterosm jag valde att hämta lunch och äta den där. 14.30 var jag nere på Maxmode och träffade Frida. Jag hade ett par lugna timmar där, plockade upp varor och tog hand om de kunder som kom.

18 låste jag butiken och åkte hem. 

Så skönt det var att komma hem, Magnus hade förerett middagen.  Jag åt alldeles för mycket 🙃men så gott det var. Vi gör en marinad till kycklingen som består av bra olivolja, Alpnärings kycklingkrydda och sweat chili. Prova, det supergott och till detta kall vitlöksås på creme fraiche och majonnäs med Alpnärings vitlök, slurp!

Efter maten röjde vi upp i köket, dukade fram det vi kunde till frukosten i morgon.

Brasan var tänd och vi lade in mer ved och satte oss här uppe. Signe och Ada hade redan intagit sina positioner🤪

Nu ska jag strax runda av och vi ska lägga oss snart. Magnus ska upp och jobba i tidig morgon och känner att jag behöver i säng i tid.

Surt sa räven om rönnbären heter det ju, också det ett uttryck som man funderar över för inte 17 tror jag räven ens smakat, men detta gäller inte enbart räven utan vissa andra längre fram..

Hoppas ni haft en bra dag och en skön kväll. 

I morgon jobbar jag i Lidköping och efter det Zinzinomöte på Scandic.

Nu blir det till att greppa tandborsten så natti natti.

Kram😘

PS: Dagens bild är en pampig flaska vni som jag delade i lördags, att rekomendera.