Tisdag 3/10

3. okt, 2017

I kväll känner jag mig glad, Amandas första skoldag är avklarad och hade redan träffat kompisar som hon var med och fikade i byn efter skolan.😀 Hon hade med sig schema hem som hon var ivrig att få visa och engelska glosor tills nästa tisdag. Hon var lite sur på Magnus för hon ville själv berätta allt om skoldagen för mig när jag kom hem så hon gjorde det vid läggdags. Hon har avvancerat generellt och i morgon är det buss till och från skolan som gäller. 

I morse gick vi upp kl 06:30 och Magnus var med uppe och vi hjälptes åt med frukost till alla flickor inklusive oss själva.

Amanda var lite nervös sa hon hon fullt förståeligt med ny skola och nya barn, ja nytt allting. ruksoten avklarades och hon gjorde sig bra i ordning, bäddade sängen och var noga med sin nya skolväska och packade ner pennor, suddgummin mm.

Så var det kram och hej då, Magnus skjutsade henne till skolan och var med henne de första två timmarna.

Jag begav mig till Lidköping och morgonkaffe med gott bröd och berikande samtal hos Annelie.

Efter det så åkte jag ner till centrum och låste upp butiken 10. 

Jag skyltade om och dammade ur fönstren. Det kom lite varor som jag packade upp, en och annan kund kom men dagen i sin helhet blev oerhört seg😥

Den mest folktomma dagen ever tror jag.

Trots allt var jag vid gott mod kl 18 när jag låste och åkte till Karin och fick en kopp kaffe och gott fika👍

Så bar det av hem igen och det var så skönt att komma hem. Alla var hemma och det luktade mat. Magnus hade gjort köttfärsås och jag åt lite av det. Amanda kom ner med sitt schema och jag gav henne busskort som jag köpt. Det går skolbuss men då hon ska vara på fritids några dagar i veckan så får hon ta en annan buss och även på morgonen så ska hon ta den buss som Flisan tar eftersom skolbussen går 45 min tidigare. Till våren ska hon få en cykel, det vill hon ha redan nu men håller med om att buss är skönt nu på hösten.

Magnus har känt sig lite frusen under dagen, misstänker att han är trött generellt. Vi har ju haft en stor omställning här hemma de senaste månaderna, nu börjar det ta form och det ser ut att bli lite vardag med allt som hör därtill. Amanda har ju missat 5 veckor i skolan och det lär bli en intensiv start där skolan ska se vart hon är kunskapsmässigt. 

Nu har alla lagt sig tom jag. Jag har plockat ihop torr tvätt och förberett en ny maskin till i morgonbitti. Jag röjde upp i köket då Magnus var trött och lade sig tidigt. Amanda sover och Flisan kikar på TV.

Jag har pratat med Heidi idag och jag hjälper till med små idéer här och var och på torsdag kommer Carl och hon hit på middag och lite samkväm💋

I morgon börjar jag 11 och tänker ha extra långt yogapass då dagens uteblev.

Hoppas ni alla haft en bra dag och en trivsam kväll. 

Godnatt och sov så gott, kram.😘