Tisdag 26/9

26. sep, 2017

Kaffe som serveras på silverbricka, bredda knäckemackor med tillbehör, mjölk i liten rara kanna, tända ljus och bekväm fåtölj, ja så ser mina tisdagsmorgnar ut i Lidköping- extravagans/vardagslyx.💋

Tänk att dessa små möten har så stor betydelse. Nästa tisdag blir det dubbelfika för efter jobbet ska jag till en annan väninna som alltid bjuder på kokkaffe vilket hör till något extra nu i dessa moderna tider samt hembakt, ja Lidköping ligger mig varmt om hjärtat vad gott fika och trivsam vänskap anbelangar😀

Idag blev jag dessutom bjuden på fika av en annan väninna som har en stor plats i mitt hjärta, goda muffins hade hon med sig och kaffe. Jag har inte bara fikat, jag har jobbat också😘.

I morse när jag vaknade var det tomt på allt i sängen, men sovrummet var svalt och skönt då jag har hela fönstret öppet nattetid. Det har varken regnat eller blåst på ett par dagar nu så helt perfekt väder att släppa in natten i. 

Det hade allt varit skönt att somna om kände jag men något sa mig att det var dags att gå upp. Flisan var redan uppe och kom in och var kramig.

Jag gjorde ju Crunchy i går kväll och det var SÅ gott, det blev det i morse samt ett ägg som blev HÅRDKOKT, suck, men man kan inte alltid lyckas eller?

Faktum var att jag gjorde rent buren till grisen, ja den lilla söta hamster som Amanda hade med sig hit och så missade jag ägget med mer en minut. Jag åt allt upp det med fy vilken skillnad. 

Flisan gick till bussen och jag hoppas yogan och duschade och bäddade, gjorde mig klar och åkte till Lidköping.

Skönt väder, så underbart gott har de varit idag så lyckos alla er som haft en stund över och kunnat njuta av en promenad eller dyligt.🙃

Jag fikade med Annelie med allt vad det innebär, sedan ner till stan och låste upp butiken 10. 

Förmiidagne förlöpte och jag hade varot att packa upp och hänga ut i butiken, jag skyltade om mm, två kunder var inne i butiken fram till efter 13, det har nog aldrig hänt att det varit så folktomt. Gunille kom med fika, stundens räddning och efter det att hon gått var det tomt fram till 15 tiden. Då släppte proppen och det blev slutligen en trevlig eftermiddag. 

En vän från förr kom till butiken kom för att hämta/prova badkläder och hon stannade en stund och pratade, så härligt det är med människor man har haft nära i livet och av olika orsaker kommit ifrån men när man ses återigen så är det som om man bara fortsätter där man slutade sist, det älskar jag💋

Nöjd med dagen till slut låste jag 18 och åkte hem till min bror och hans familj. Jag har ju inte sett det lilla nyförvärvet- SIRI, en så liten ljuvlig människa med så små fötter och händer och som doftar som bebisar gör❤Jag fick återigen kaffe och Idun fick visa att hon kunde hålla sin syster och att man skulle akta huvudet på den lilla, grrrrr så underbart det är med små barn när de ska förklara på sitt vis med sina ord. Fackis betyder ju alltså faktiskt och min bror har skrivit upp en lång lista med ord som Idun sagt/säger och dess betydelse.

Efter det kafferepet hämtade jag hem Ada och Signe som var supersnabba ut till bilen, så underbart att få gosa ner näsan i pälsen på dem.

Hem ljuva hem. Magnus var i färd med kvällsmaten, Flisan kom ner och var SÅ kramsjuk och mammig. Hon hade allt messat mig tidigare och undrat när någon kom hem😙

Vi åt och efter det var klockan läggdags för Amanda. Kvällsritualer och så i säng.

Nu sitter någon och småsnarkar i Tv-soffan, kan ni gissa vem? Någon som gick upp mitt i de heliga morgontimmar för att bege sig till sitt kall..

Dags att bryta upp och lägga sig. Jag skulle varit helt ledig i morgon men kollega fortfarande inte kry😥men hon är på bättringsvägen och det glädjer mig massor.

Tandborsten kallar..

Hoppas ni haft en fin dag, lön i sikte ? Det innebär kanske något nytt fint till garderoben? 

En godnatt med fina drömmar om det nu ska drömmas något🤪

Natti natti.