Söndag 17/9

17. sep, 2017

Söndag kväll🙂

Lugnet har lagt sig, Amanda har lagt sig och ser på lite film innan det är läge att sova. Hon får åka med Magnus i morgon då skolan FORTFARANDE inte har fått klartecken men nu kommer det att bli så att det kommer att forceras oavsett vilka papper som är på rätt plats eller inte. Tur att det finns en nivå som ingen kan styra mer än de som bestämmer.

Magnus är trött i kväll, jag med. Det har varit en intensiv ledig helg när vi gjort mer än vad vi gör när vi jobbar. Jag klagar inte, mycket är självvalda saker och visst har vi hunnit med lite avkoppling😀

Jag vaknade halv 7 i morse av att Amanda kom in till oss. Kunde inte somna om efter det så jag gosade med Wera som kom och lade sig på mitt bröst. Kikade igenom FB, Instagram , min mail mm. 

Kände mig hungrig så jag gick ner och kokade ägg mm. Wera var ju utsvulten och självklart Ada. Signe kommer aldrig förrän hon hör ljudet när jag ställer ner hennes skål🤪

Jag ropade ner familjen och vi hade en trevlig frukost, lite bjäffs om hur mycket Oboy som är ok men det LÖSTE sig såklart haha.

Amanda städade sitt rum idag, vi har valt söndagar som en bra dag för det. Hon muttrade lite men till slut så.. Det är ju så att man får ju veckopeng för att man presterar inte bara för att..

Jag bäddade, satte på en maskin tvätt så gick vi ut i trädgården och körde ett megaröj. Buskar och häckar trimmades och vi röjde ur vår vilda rabatt och det blev mängder att samla ihop. Förra hösten kom vi på en suverän lösning, en stor presenning, en kanonlösning🙃

Flisan satte på 12-kaffe och det var ju härligt väder att sitta ute i. Det regnade i morse men skön temperatur även då.

Vi det blev dryga en timma till sedan vart det klart, så nöjda.👍

Jag gick in och duschade, därefter marinerade jag laxsidan och satte på ungen och en gryta potatis. 

Heidi kom och hämtade upp Wera, de hade haft ett trevligt dygn.

Dukade och gräddstuvade spenat. Allt var klart på en timma och det smakade ljuvligt. Vi älskar lax allihop och visst blir det en dyr middag men det är det baske mig värt. 

Recpet finns att få på köket. nu   NÄ, det får ni av mig här. Bara skicka PM till min mail.

Men mitt Halv åtta recept hittar ni där från och med Tisdag tror jag.

Köket röjdes upp och vi packade in familjen med hundar och ungar i blen oc begav oss till Solbacken. Mor och far såg bra ut🤩Skaraborgsstäd hade hjälpt dem med detta. Detta med rena fönster gör att hela hemmet ser nytt ut. 

Väl städat åkte vi rakt över Vallebygden till Flisans farmor Olga och hjälpte henne med TV:n Det var något strul med inställningarna och hon ville INTE missa vissa program under kommnade vecka..

Ett kik på två ställen i skogen resulterade i svampomelett när vi kom hem. Lite rostat bröd till det blev en värdig avslutning på denna helg.

En sammanfattningsvis bra helg, ny arbetsvecka i morgon. På tisdag kommer kidsen hit och vi ska se på TV tillsammans💋

Nu säger jag godnatt om än lite tidigt. Ska lägga mig och läsa, det var längesedan.

Hoppas ni haft en bra helg.

Kram😘