Torsdag 31/8

31. aug, 2017

I morgon är det 17 dagar kvar..

I morgon kommer det besök från Falkenbergs kommun..

I morgon är det 1:September och  jag vänder blad i min almanacka och hälsar hösten varmt VÄLKOMMEN❤

Nedräkning har börjat!

En underbar dag har det varit, lite höstkänsla äntligen. Det har regnat mest hela dagen och mysfaktorn har varit HÖG. Synd man inte kunnat tända ljus på jobbet för det är ju full belysning i butiken. Det verkar som folket/kunderna också hållt sig hemmavid för nere på stan har de inte varit🤔, jag förstår dem. Hade jag varit ledig hade jag hållt mig hemma med ljus, filtar och annat mys.

Jag vaknade halv 6, somnade om en timma. Låg och myste en stund med Signe och Ada, Flisan kom och bäddade ner sig i den varma lurviga sängen🤪

Vi gick upp och Flisan blev sugen på stekta ägg så efter frukosten till de små och ett utsläpp under paraply så stekte vi ägg. Det var verkligen längesedan jag åt stekta ägg till frukost.

Efter det bäddade jag rent i vår säng samt bäddade de andra sängar som nattens nomader användt.

Flisan gjorde sig klar och gick till bussen.

Dusch och fix efter yogan och i väg till Lidköping.

Det regnade hela vägen och 13 grader, höstkänslan infann sig😀Vet ju såklart att det fortfarande är sensommar och att värmen lär komma tillbaka men det är just tjusningen när sommaren går över till höst och det svängningar som blir.

Annelie bjöd på sprött knäckebröd, mjukost och kaffe. Alltid lika trevligt att hamna på morgonkaffe i Lidköping🤩

10 låste jag upp butiken och satte i gång med dagens göromål. Jag skyltade om, hängde upp REAvaror, galgade nya baddräkter och tog hand om de kunder som besökte.

Två av mina väninnor kom på besök till butiken och det blev 2 kafferep till🤪

Strax innan stängninghämtade jag ljus som Heidi beställt till bröllopet. 

Jag hämtade bilen och packade in alla lådor med ljus så åkte jag de dryga 6 milen hem.

Verkligen alltid så underbar känsla att komma hem.💋

Magnus höll på att damsuga, Amanda satt och vilade i soffan i whiskeyrummet och Flisan satt nyklippt i håret på sitt rum och funderade på när hon skulle ta i tu med städningen.

Jag plockade i ordning på lite småsaker, gick ner och hämtade lite svamp från de lådor Heidi hämtat idag som jag i min tur ska förvälla och frysa in för att göra svampsoppa av till förrätten till kommade bröllop.

Det blev en fantastiskt god omelett, några små knäckemackor med brungräddade kanter med smör på och Bondmorans gräddost samt ett glas rött till det blev ett 100% lyckat avslut på denna dag.

Magnus och Amanda åkte och köpte gårdsmjölk och jag satte mig här vid tangenten. Flisan har städat sitt rum. Nu råder lugnet här på Djursätra. Mjölken står i kylen, Amanda fullkomligt älskar den. Nu spelar de kort en stund innan läggdags.

Nu tänker jag runda av här och göra lite tidigare kväll. Skönt att lägga sig tidigt i bland med ju.

Hoppas ni haft en bra dag och en skön kväll. I morgon kommer en ny dag med nya möjligheter och då är det 17 dagar kvar..

God natt och sov så gott😘

Kram