Söndag 16/7

16. jul, 2017

Det börjar det klarna upp efter en gråmulen dag med regn och hög luftfuktighet. Vi har varit ute på Kållandsö vid Spiken och på Läcköslott, en jättemysig familjedag😀

Vaknade vid 7, gick upp och satte på en maskin tvätt, plockade med lite rena kläder och fixade frukosten. De vanliga rutinerna som sker varje dag. Jag tycker att det är bra att ha rutiner och tror de allra flesta männsikor och även djur trivs med vanor och rutiner. MEN man behöver allt kunna vara flexibel i viss mån också såklart 🙃

Jag rörde till en smet som slutligen blev en sockerkaka i en mer nyttigare utformning än vad mina söner uppskattar men de behöver få i sig lite havre och kruskakli i bland🤪

 

Jag gjorde ett kortare pass med yoga idag och duschade efter det. Kidsen kom tidigare än avtalad tid och både jag och Magnus blev förvånade då de brukar vara sena.

Eddie hade varit på galej igår så han var lite seg idag, det var förvisso jag med men vet med största sannolikhet att vi konsumerat lite olika mängd med dryckesjom.

Vi satte oss och fikade och pratade igenom vart vi skulle bege oss denna regniga dag  och Kållandsö blev fastslaget.

Vi stannade till på Spiken och åt lunch först. Gott och trevligt och så skönt en dag som denna var det inte fullt så mycket folk. Vädret är avgörnade i semestertider hur mycket alla ställen är befolkade. Jag köpte en stor bit rökt lax med vitlök och en rökt sik.

Mätta och belåtna intog vi fiket på Läckö och det smakade gott med kaffe. 

En guidad tur och det var längesedan jag gick en sådan här.  Många fina rum att gå igenom och efter den guidade fick vi gå på två plan på egen hand. Det är festvåningen som man är "bevakad"

Nöjda åkte vi hemåt. Vi tog vägen om Solbacken och hämta hundarna. De blev glada att se oss men de trivs allt hos mor & far.

Magnus tog med sig fars ena bil hem då den fått lite rost som måste tas omhand. 

Jag stannade till på Coop extra på hemvägen och inhandlade lite av det som behövdes på hemmaplan.

Väl hemma lagade jag till en grönsakssoppa och när den var klar åt jag minst en tallrik för mycket, men gott var det.

Efter det hände jag en klar tvätt med lakan och nu sitter vi uppe vid tv.n.

Strax ska jag vara lite curlingmor och fixa lite kvällsmat åt den lilla tösen, därefter lite planering för veckan.

Känner mig nöjd och glad efter en avkopplnade helg där inget har fattats💋

Ny arbetsvecka stundar och jag kavlar upp ärmarna och gör mig beredd..

Hoppas ni haft en bra helg och är utvilade för nya äventyr.

En forsatt fin kväll önskas.

Kram😘

 

Magnus kom ner och åt med mig idag.