Lördag 17/6 & söndag 18/6

18. jun, 2017

Då är jag tillbaka😀Sitter i min älskade glasoas och njuter. Insuper kvällen i sin helhet. Den är blåsig men ljummen, en härlig sommarkväll. Himlen är ljusblå och solen är uppe ett par timmar till. Vi har varit i Uddevalla i helgen och hälsat på goda vänner och blivit bortskämda, gilla, gilla💋

Lördagen bestod av lite sovmorgon. Heidi och Carl kom, vi drack 11-kaffe och pratade igenom det dygn som de skulle stanna hos oss. De skulle i sin tur ha lite grillkväll med vänner och vädergudarna var ju snälla i Djursätra. 

Jag packade in i bilen, tog med mig insamlingsskräp och det lilla vi skulle ha till övernattning. Flisan och Magnus tog plats i vår färdkamrat.

Stannade till i byn och slängde skräp, köpte frimärke. Så bar det iväg. Vi stannade på Överby/Trollhättan och köpte lite småplock, nästa stopp blev Garn utanför Uddevalla där jag och Flisan bodde innan flytten till Magnus i Göteborg.

Dev var en härlig eftermiddag, en fräsch välkomstdrink och en plats i solen men kära vänner- vad mer kunde jag önska..❤

Sen lunch blev det och Rita hade gjort en mumsig paj/sallad och därefter enbart avkopplande umgänge. 

Garn ligger i Forshälladalen strax utanför Uddevalla. Det är så vackert och fridfullt på detta ställe. Ove och Rita bor på "rätt"sida dalen med kvällssol och nu så här nära midsommar är det extra vackert då solen håller en sällskap oerhört länge. Vi hade tur så det blev en fin solnedgång trots lite kvällsky.🤩

Till kvällen blev en räkcanapé till förrätt, efter det grillad dovhjort med potatisgratäng- Ove älskar att laga mat och är duktig på det mesta men av en speciell anledning ombads jag göra såsen- en smaskig whiskeysås och jag klarade skivan👍 En ljuvlig middag och visst åt jag för mycket.

Flisan hjälpte till att ta in de hästar som skulle tävla, de är bra att de står inne natten innan. Hon älskar hästar och jag såg att hon njöt av deras närhet. Hästar, det är något visst med dem, dessa ståtliga kraftpaket.

Chips, glada skratt och gott dricka höll oss vakna tills solen gått ner därefter rundade vi av. Vi tillhör ju den generationen som gärna har tidig start och tidigt i säng så runt 23 var vi i säng, helt perfekt😀

Söndagen vaknade jag strax innan 4, törstig och nödig. Lyckades somna om ganska så snabbt och 8,30 var det frukost. Så gott och mysigt. Ove gav sig iväg med en utav döttrarna som skulle tävla idag, och vi tackade för oss och begav oss till våra vänner i Älgparken. 

Marita och Anders bjöd oss på kaffe, gott fika, och en trevlig stund tillsammans. Vi köpte med oss 18 kg köttfärs hem av detta fina gårdsslaktade, sån lyx. 

Det är ju tänkt att det ska bli en höstmiddag i oktober och kanske detta kött kan komma väl till pass om det inte hunnit bli så mycket vilt då.

Vi tackade för oss och begav oss hem till Skaraborg och Solbacken. Flisan var mig behjälplig, vi städade och bytte sängkläder. Det gick undan och vips var vi klara.

Nästa stopp var hemma och så är det ju alltid- borta bra men hemma bäst💋

Heidi och Carl hade haft en trevlig kväll och allt hade fungerat bra. Gräset var nyklippt och sådant är ju alltid uppskattat.

Vi packade in och upp och fyllde frysen. Därefter åkte Carl och Magnus iväg för att hämta en harv som sedan användes till att riva upp ogräset i vår grusgård. Magnus är allt påhittig han🤪

Jag lagade till lite kvällsmat och efter den blev det egentid så nu sitter jag här ute och njuter. Snart ska jag bara vara och möta kvällens härliga ljusskiftningar mm. 

Hoppas ni haft en skön helg, ny vecka/arbetsvecka i morgon, jag är ledig i morgon men jobbar lite på hemmaplan. 

Snart midsommar och det har vi nu planerat klart, gott det, snart är det mesta i balans.

Ha en fortsatt fin kväll mina vänner och sov gott😘