Fredag 2/6

2. jun, 2017

Nej det är ingen vanlig dag för det är Eddies födelsedag, hurra, hurra ,hurra😀

För 26 år sedan jag befann mig i ottan på KSS i Skövde, min förstfödde son såg dagens ljus. Det var en fantastiskt upplevelse och han har förgyllt mitt liv och berikat det med allt som ett litet gossebarn kan bidra med❤

Ikväll har vi firat honom här hemma på Djursätra, en fin kväll har vi haft.

Fick ett sms från Edvin tidigt i morse, han åkte till USA igår och det skulle stanna i Nashville i natt innan de fortsatte sin resa, alltid skönt att veta att allt gått bra.

Har legat inne, det har varit för kyligt och fuktigt, nu väntar jag på att det ska bli sköna sommarkvällar så jag kan ligga ute och lyssna på nattens läten. Efter helgen skulle det tydligen vända.

Vaknade halv 6. Låg kvar och strax efter det att Flisan gått till skolbussen lyckades jag somna om tills kl 8.

Sovmorgon, jippiee..

Jag gick ner och började dagen med att mata de små och se till att de kom ut. Därefter kokade jag ägg som blev perfekta idag🙃

Magnus kom ner och vi åt frukost och idag fick det bli inne då morgonen var kylig.

Jag for runt och tog ut tvättkorgen och riste allt i den, satte på en maskin, vek torr tvätt och därefter gick jag ut till lusthuset och gjorde ett härligt yogapass.

Solen nådde nu in i lusthuset och det började bli varmt när jag var klar. In och duschade därefter hängde jag en tvätt.

Vi åkte till Hjo. Magnus skulle prata med sin arbetsgivare och lämna sjukintyget. Hör och häpna de undrade om han kunde tänka sig att ev sitta på kontoret som transportledare ett tag och det tackade han inte nej till så vi får se när de hör av sig ang detta👍Under tiden åkte jag till Granngården och inhandlade lite blommor, pensèerna har gjort sitt.

Ner till moster Elins café och åt belgiska våfflor med sylt, mjukglass och grädde. Vi träffade en annan fin strävhårig tax, en hane som inte alls var intresserad av vare sig Ada eller Signe märkligt nog😮

Jag stannade till på bolaget och köpte en ny sort Whiskey, ICA fick ett besök, jag köpte färskpotatis och lök.

Väl hemma bytte jag i tvättmaskinen, hängde ut allt. Så tog jag en timmas Siesta och det var skönt. Lite skyigt men så sprack det upp och det blev riktigt behagligt.

Jag planeterade om de blommor jag köpt, jag klippe ur ett par stora buskar där delar av dem dött. Det blev en timmas röj ute och därefter gick jag in för att sätta på potatisen.

Födelsedagsbarnet kom och han blev lite sugen på att köra golfbilen. Den är verkligen till god hjälp nu när Magnus är konvalecent🤪

Heidi och Carl kom, jag kryddade kycklingfilén och förberedde salladen. En kall vitlökssås är ju ett måste till middagar som denna.

Grillmästaren skötte sig klanderfritt och vi åt en härlig middag. Recept till min fina potatissallad och sås finns såklart😀

Heidi lagade en ljuvlig rabarberkladdkaka och till den åt vi vaniljglass, recept finns även till den. Den tog helt slut, inte ens en smula kvar. Nu är rabarberna perfekta.

Vi hurrade och sjöng, bra presenter fick den lille gossen💋

Vi dukade bort och hade lite chilltid. 

De begav sig hem till sina krypin, jag, Flisan och Magnus har nu gått en trappa upp och sitter vid TV:n

Det är kyligare ute och det är även för kyligt inne i lusthuset för att tycka det är skönt att sitta där. Har ju ett par värmeelemnet men nej, väntar på sommarvärmen.

Nu har jag skrivit klart dagens epistel, jag ska bädda rent i vår säng och lägga mig lite tidigare idag. Känner mig trött och sömnig.

Jag är glad att de blev en fin eftermiddag med klanderfri temperatur. I morgon tror jag det skulle vara mulet. Har ju inne att pyssla med också för all del.

Hoppas er fredag varit till belåtenhet, det har min varit.

Önskar er en fortsatt fin kväll, en godnatt.

Varm kram till er alla.