Lördag 27/5

27. maj, 2017

 De små pälsbeklädda flickorna ligger utfläkta i den nya soffan i lusthuset. Solen kikar fram bakom vår husknut och får träden att skimra som av guld. Kvällen är underbar, sommaren är här. Vi sitter nu här ute i det nya lilla hus av glas som jag älskar hur mycket som helst❤Ska självklart sova här ute i natt med och i orgon och natten efter den. Vi får se när det regnar nästa tillfälle om det är vattentätt, då blir det inga problem att fortsätta sova här ute.

Vaknade vid 6 tiden, det var fåglarna som väckte mig. Jag somnade inte om det behövde jag inte heller men jag låg och kikade på hur solen steg och hur dagen vaknade till😀

Runt 7 tiden gick jag in och då var Heidi vaken och låg inne på soffan i whiskeyrummet. Wera hade väckt henne runt 5 snåret, hon ville ner till köket och var väl hungrig. Magnus var redan uppe då han skulle iväg på trivseldag med sitt jobb. De skulle fiska på Hökensås.

Lika bra att sätta igång med morgonbestyren. Heidi gav de små och jag gjorde i ordning frukost som vi åt ute på altanen. Det var så varmt och härligt i morse redan vid 7 och jag förstog att det skulle bli riktig varmt idag.

Efter frukosten blev det en härlig stunds yoga i det nya yoga templet, därefter en dusch och allt vad det innebär när man ska till jobbet.

Magnus hade gett sig iväg, glad i hågen för ett äventyr på sjön. Jag åkte in till jobbet och idag var det först Maxmode.

Så kul att träffa söta Birgit idag. Vi fick några bra timmar, både med kunder och gott fika. Vi hann sätta oss ute i solen vid ett par tillfällen, superskönt.🙃

Kl 14 bytte jag butik och gick till La Classe. Anette hade haft en jättebra dag men då fram på eftermiddagen blev det tunnare på folk. Klart de ville åka hem till sina trädgårdar mm.

Strax efter 16 åkte jag hemåt, stannade till på Netto och köpte grönsaker. 

hem och gjorde en stor härlig sallad baserad på rökt kalkon, broccoli och fetaost. Recept finns att få. En vitlökssås till dett blev pricken över i 🤩

Jag satte på en maskin tvätt, vattnade mina välmående tomater som har börjat få lite knoppar här och var. Magnus hade kom hem någon timma efter mig och påbörjade med att såga till brädor till trappen.

Vi åt och satt och pratade igenom vår dag. Heidi hade suttit och sökt lite jobb mm under dagen och vallat de små.

Lilla Signe stack ut i ett obevakat ögonblick när vi satt i lusthuset igår, det genererade att hon höll ett par grannar vakna större delen av förnatten. Mycket pinsamt och frustrerande. Hon hade fått nys på en hare. Så idag när Magnus kom hem gick vi bort till dem och förklarade situationen och bad om ursäkt. De var irriterade såklart, helt förståeligt, men det löste sig och det kändes oerhört gott inombords. Mycket rara människor.💋Så nu har vi monterat en grind och fixat med lite extra upptightat här hemmavid för extra säkerhet. För det är så att när Signe får nos på hare eller katt då blir hon helt paralyserad och icke kontaktbar.

Morötter, gul paprika, gurka samt vitlöksdip smakar så gott tillsammans med ett glas rosé i nuläget. Vi ska spela en runda kort och mysa här ute. Därefter blir det till att bädda och krypna ner under en molnfri himmel.

Hoppas ni haft en härlig dag, det har jag haft och jag känner mig nöjd och glad😘

Önskar er alla en fortsatt fin kväll och en kommnade god natt.!

Krma till er alla.