Torsdag 25/5

25. maj, 2017

Nu sitter jag och Magnus i lusthuset som faktiskt har blivit lite av ett växthus😀Jag har i dag burit ut alla mina tomatplantor, nu har alla flyttat, de har installerat sig och verkar gilla läget. 

I kväll har vi varit en sväng i Hjo, en restuaurang som heter Känsla hade öppet och vi åt en typisk hamburgare med pommes. Efter de åkte vi hem igen och har nu plockat ut en flaska vin, täcken , kuddar mm för en övernattning🤪Vi ska snart krypa till sängs, det har varit en intensiv dag, jag har gjort tusen ting känns det som och Magnus har jobbat med tidig start. Det ska bli en spännnade natt, kanske sover vi som små barn fram till solen går upp.

Jag vaknade halv 7, jag gick upp och gjorde mig klar, jag åt frukost, hoppade yogan idag då det jag skulle i väg och städa och till Kinnekulle. 

De små fick sin beskärda del, jag bäddade, jag packade picknickkorgen och så bar de av. Jag stannade till på ICA Kvantum och köpte ost åt far, en burk med coleslaw och en tub renost.

Mor och far var uppe men mor nyvaken. Jag pratade en stund med dem sedan körde jag igång med dammsugning mm.

När allt var klart styrde jag kosan mot Lidköping där jag mötte upp min vän Karin med hennes två fina goldenvovvar. 

Vi begav oss upp till kullen och Munkängarna. Det är så vackert där uppe och varje år gör jag ett besök dit. Doften av Ramslök hade lagt sig, men miljarder av Ramslöksblad så långt ögat kunde nå🤩MUMS!

Vi gick en sväng med våra hundar därefter hittade vi en bänk i solen där vi åt vår medhavda matsäck. 

Det blev dags att bryta upp och vi åkte åt var sitt håll. 

Jag stannade till på Rusta i Skövde och inhandlade en pall och en altanmatta.

Jag ringde min älskling som fortfarande var kvar på jobbet. VI var i princip hemma samtidigt.

Inget att spara på så jag körde igång med mina projekt. Magnus fortsatte med golvet i lusthuset. 

Jag tvättade av bilen som var full av pollen. Den tiden är nu över och då behöver allt saneras. 

Efter att bilen var klar plockade jag av allt på vår altan och spolade av allt samt golvet. Under tiden golvet torkade plockade jag ut lite rökt kalkon och öl åt oss. Vi tog en stunds paus innan vi fortsatte. Jag ställde i ordning allt igen och lade även på den nya mattan. Det blev bra dock lite nyansskillnad på mattorna. Hade en likadan matta innan som jag köpte förra sommaren och den har ju legat ute en säsong, den nya lär skifta den med längre fram.👍

Magnus blev nästan klar med golvet, det fattas ca 2 plankor. Mer virke ska inhandlas i morgon och det ska även bli en trapp. Sedan ska den gjutna plattan fodras, det kommer bli SÅ tjusigt.

Men vi sa det att vi tar det något längre fram, Vårt mål att det ska stå helt klart till midsommar.

Vi röjde upp runt lusthuset, Magnus klippte lite gräs och jag röjde upp i köket. 

En dusch och lite snabbt tillfix så begav vi oss till Hjo.

Vi gick till Känsla och beställde var sin hamburgertallrik.

Nu sitter vi här ute och smuttar på ett nytt vin och lyssnar på Irländsk musik, njutbart. Kvällen är sval och vacker men här inne i vårt lusthus är det myggfritt och lite högre temperatur🙃

Nu mina vänner ska jag runda av och bädda den uppblåsta madrassen. Vi får nämligen inte båda plats i den nya soffan då Magnus är så lång😙

Hoppas ni haft en skön helgdag, i morgon är det ny arbetsdag och jag beger mig till Lidköping.

En bamsekram till er alla och en godnatt önskas!💋