Lördag 20/5

20. maj, 2017

Godafton mina vänner. idag har det verkligen varit all inclusive. Allt från dop till kattjakt. Jag är inte det minsta trött utan pigg och full av energi så ikväll ska min älskling få bekänna färg🤪

En fantastisk morgon, jag vaknade utvikad och gick upp kvart i 7. Frukost till de tre pälsbeklädda, tog ut dem och satte mig på verandan och njöt. Frukosten smakade ljuvligt och de små botaniserade i trädgården och nosade runt.

Idag var det första gången som jag tog ut min yogamatta och utövade den ute i solsken. å blir det nu de dagar som vädret tillåter. Tyvär är det pollentid nu, allt blir fullt av det , kommer de regn snart så lär det lägga sig. 

Jag bestämde mig för att tomatplantorna får flytta ut nu. De står bra i ett hörn i lä på verandan och det verkar trivas riktigt bra med sin nya placering😀

Jag dusckade och fixade till mig, det var ju dop på g. Flisan och Niklas vaknade och åt frukost. De skulle på utflykt till Billingen i Skövde.

Jag klädde mig fint och fixade till mig, åkte till tippen och tömde tomglas, plast mm. När jag var tillbaka hemma hade min vän från kören kommit. Vi skulle samåka till Kungslena.

Ett underbart väder, varenda minut är stärkande dessa dagar❤

Kungslena kyrka är vacker och mysig. Det var ett fint dop med ett ban som bara var nöjd och glad.

Det var dopfika i församlingshemmet intill som var vackert beläget med underbar utsikt. Smörgåstårta och bakelse serverades och presenter öppnades. Föräldrar och barnet var glada och nöjda och det hela var en mycket trevlig tillställning😀

Det blev en sväng till Plantagen igen och mer jord till mina planteringar.

Därefter bar det av hem till mitt älskade Djursätra.

Jag bytte o och gick ut i trädgården och körde igång. Magus hjälpte mig att hälla i jorden och jag sådde det som skulle ner i jorden. 

Magnus höll på att sätta lister i trädgårdshuset och takdekoren var på plats😀

Ungarna hade klippt gräset på baksidan och nu börjar det se beoligt ut igen. 

Jag rensade ur våra stentrappor och klippte ur några buskar samt vinbärsbuskarna som jag inte hann med i höstas då vintern kom tidigt. Vi satte oss och delade en flaska mousserat rosévin och bara njöt av kvällen.

Flisan och Niklas hade greja med hans BMW och nu var det lite sugna på chips och dricka. 

Jag krattade ihop högar av det gräs som blivit och Magnus grejade med listerna.

Jag tog ut bröd, smör och ost och vi tänkte ta en kvällsmacka när vi hörde Signe skälla ute som en galning. HUR hade hon kommit ut? Tvärdrag har ibland öppnat dörrar..och så var det nog idag.

En katt hade hon fått nos på och den hade tagit sig in i den silo som de håller på att riva här på gården och Signe skällde och det var ett himla liv. Nu vet vi att katten är den som oftast klarar sig bäst och så var fallet även idag.

Niklas och Flisan tog hand om Ada och Wera som kände av läget och belv oroliga.

Vi gjorde vad vi kunde för att påskynda men det var bara tid som gällde här. Till slut lyckades skatten smita ut och Magnus haffade en något tilltuffsad hund.

In och badade henne och smörjde in med Aloevera på utsatta ställen. Det såg värre ut än var det var. Några klösmärken i tass, kind och öra. 

Jag och Magnus åt vår macka, tog ett glas vin. Nu har vi satt oss uppe och ska strax kolla på en film och ladda batterierna inför i morgon då det blir en dag i trädgårdens tecken. Det blir en sväng till Hjo och veteranbilsmarknad också är tanken.

En härlig dag och den lägger jag till handlingarna BRA dagar.

Hoppas ni alla haft en fin dag och fått njuta av den underbara sommar som vi är välsignad med i nuläget.

Jag önskar er alla en godnatt, kram till er alla.💋