Fredag 19/5

19. maj, 2017

Godafton kära läsare. Vilken härlig dag det har varit, sommaren verkar ha fått sitt fäste här hos oss stannar över helgen😎Njutbart på alla plan och massor är det som man vill greja med ute. I kväll har min älskling och jag fixat ute med nya kragpallar, lagt ny markduk och skopat i sand i botten och därefter jord. Det fattas ca 3 påsar jord, det köper jag i morgon och då ska jag plantera morötter, sallad och basilika, lök, persilja.👍

Vaknade i morse strax innan halv 7. Flisan hade försovit sig men hon var snabb som tusan och kom allt iväg i rätt tid. Jag låg kvar en stund men så började magen knorra så jag ick upp och tog fram en skål med bär. Ställde den i micron en minut. 

Ada låg ju redan i sin korg såklart och inväntade sin frukost. Signe kom nerrusande när jag satte ner hennes skål, vips var allt slukat i ett naft.

En så underbar morgon🤩Ljuvlig sommarvärme, fåglar överallt och fjärlilar. Jag satte mig ute och åt min frukost. Så gott det var med riktig frukost idag. Jag drack däremot lite utav en av juicerna och drack även en sror kopp fastete. Man måste ju trappa ner, gott och njutbart.

Tvätt finns det ju nästan alltid och idag va det inget undantag. Jag bytte även i vår säng och hängde ut, lyx💋

Yogan var bra i morse men det slutade md att jag faktiskt blev illamående, avslutade och illamåendet lättade. Var antagligen på grund av att jag åt och ansträngde magen i vridningarna.

Heidi och Carl kom och lämnade Wera. De ska på en tripp ner till Simrishamn på anhörigkurs, bra att försvaret står med sådant. I bland är de ju borta i långa perioder och då måste ju relationen fungera ändå. 

Wera var glad att komma ut till oss och springa lös och skälla på allt som rör sig😙

Kaffebesök även idag men idag en kvinna på MC- Christine, min körledare. Så roligt att träffa henne Vi pratade lite om allt möjligt och kläckte lite idéer om framtiden. 

Efter hennes besök kom Flisan hem. Niklas hade hämtat henne, hon hade ont i magen den stackars unga fröken. Vet inte vad det var som spökade men det lättade under dagen som tur är.

Jag åkte in till ICA Kvantum och handlade åt mor & far. Pappa handlar ju i Timmersdala på ICA där men de har inte riktigt allt.

Jag åkte med pappa och handlade inne i Timmersdala och det gick snabbt undan. Tillbaka till Solbacken och städade, mor var glad och söt som vanligt. 

In till Skövde igen till Plantagen, köpte jord. Till Biltema, köpte markduk. Till Rusta och köpte matta till växthuset och nya yogakläder. Stannade till i Sörboden och hämtade ut en doppresent till morgondagens dop i Kungslena kyrka😀Köpte fil och yoghurt. 

Äntligen tillbaka på gården. Flisan och Niklas hade åkt till Brevik för att få lite sommarfeeling vid vattnet. 

Jag packade ur bilen och kände att jag var oerhört hungrig. Åt en ny skål med blåbär, hallon och fil. SÅ gott det var❤Inga broblem med magen inte.

Hängde en klar maskin och in med en ny. 

Ungdomarna kom hem från sin vistelse i Brevik och var hungriga. Jag satte igång med soppan. idag blev den på ramslök, broccoli och spenat. recept finns att få självklart. den blev ljuvlig🤩

Vi åt när den var klar och efter det började jag med ett par Djursätralimpor och just då kom mannen hem. Han hjälpte mig att röra ihop dem, han tajmade sin hemkomst 🤪

Magnus ville inte äta just då utan han gick ut och förberedde med markduk till kragpallarna. Jag kom ut och var honom behjälplig. Magnus hämtade sand att lägga i botten. Tur vi har så många olika maskiner på gården för visst 17 underlättar det när man slipper köra in mängder av skottkärror utan kan ta det i en och samma skopa🙃

Efter sanden lade vi jord och krattade ut. Det saknas lite jord och det köper jag i morgon som sagt.

Nu har min älskling lagt sig. Han jobbar i morgon och förhoppningsvis hnner han hem i tid till dopet men man vet aldrig åkeribranchen är ju lite brokig tidsmässigt om man så säger..

Vi har suttit en stund här uppe i TV.soffan och pratat om hur vi ska lägga plankgolv i trädgårdshuet. Han säger ätt han tänker brädfodra den murade sockeln och det kkommer såklart bli jättefint. Så glad att han är så händig😀

Det känns skön att vara på banan igen- back in business, detta med att fasta är nog bra någon gång ibland och inte gick det någon nöd på mig inte men det ska bli gott att komma igång och äta mat igen, älskar ju mat både att tillaga och att äta.

Hoppas ni hunnit njuta av dagen, det har jag mitt i allt så har jag njutit och varit glad för att fått vara ledig.

Nu tänker jag lägga mig, massor med trevligt utepyssel i morgon. Så bland annat, gå på dop och därefter röja ute igen.

Godnatt och sov så gott.

Varm kram från mig😘