Söndag 14/5- en lyckad dag!

Nu gick nästan luften ur oss. Magnus ska strax i säng då han börjar att jobba i natt, jag börjar ju inte förän 9:45 så jag kan allt vara uppe lite till😀

Det har varit en lyckad dag och vi känner oss glada att det föll väl ut med dagen i sin helhet. Mycket ordnande har det ju varit och givetvis har det frestat på men det har det varit värt. Nu har vi skålat in växthuset som förhoppningsvis blir klart i sin helhet till midsommar. Mycket mer jobb än vi tänkt, och det kommer att kräva många timmars pyssel den närmaste tiden.

Nu på kvällen sprack det upp och blev 16 grader, solen kom fram och nästan molnfritt nu. Kikade på vädret och det ska bli lite värme i mitten på veckan, wow,🤩 det var på tiden.

Natten var god, vaknade 5.45 i morse och gick upp. Hade ju en del att förbereda och lika bra att får det gjort. 

Marinerade kyckligfilé och oxfilé, gjorde en räkröra och en kyckling/curryröra, samt en vitlöksås.

Familjen började vakna till, både Flisan och Magnus kom ner och var hungriga, samt Signe. Ada hade gått med mig ner till köket tidigt. När jag lämnar sängen gör hon det också.💋

Efter frukosten bäddade jag, duschade- nej ingen yoga i dag fick inte ro till det, ska ta igen det i morgon👍

Eddie och en kompis kom för att hämta Ada och Signe, han tog hand om dem några timmar under våra timmar med öppet hus.

Jag rullade tunnbröd och dukade fram i köket. Det kom lite folk vid 11.B.la en klasskamrat och en skolkamrat som inte bor så långt härifrån😀  kul att få visa dem runt och berätta om det vi tillhandahåller. Några till droppade in och det verkar som alla som bor i byn vet vilka som bott i detta huset innan och har lite att tillföra i de berättelser vi hört innan. 

Min bror med familj kom och lilla Idun det charmtrollet blir bara sötare❤

Halv 2 insåg vi att vi nog kunde börja förbereda inför nästa sittning. Jag dukade fint i matsalen. 

Resten av gästerna kom vid 15 tiden och då var grillen nästan helt klar. 

Vi bjöd på bubbel ute i det blivande trädgårdshuset- ja som ni märker kallar jag det lite allt möjligt, har inte riktigt lagt ribban för hur mycket odlat det kommer att bli där i alla fall inte det här året. Mina tomatplantor kommer att ställas ut och en tomatbuske och en planta chili tillkom idag🙃

Det grillades och flitiga Flisan som har varit till så stor hjälp idag plockade fram i matsalen alla tillbehör till det som grillades. 

Lilla Idun var hungrig och satte sig tidigt till bords. Hon hade ätit bra med salta kex men var hungrig ändå.

Signe blev förtjust i Patrik, Therese man, ja hon har en förkärlek för trevliga män och det måste hon ju fått från mig🤪, man blir som man umgås heter det ju..

Alla blev både mätta och nöjda, en trevlig middag.

Arbetsdag i morgon så folk rundade av och begav sig. Vi dukade av och plockade undan, skönt att göra klart allt, känns så mycket bättre i morgonbitti då.

Vi gick en sväng med hundarna och så skönt det var ute, 15 grader och sol. Underbart att komma ut och gå.

Magnus har lagt sig nu och jag sitter här i TV-soffan. När jag skrivit klart ska jag in och mysa lite  med Flisan innan det blir en runda i damrummet och få till den obligatoriska kvällsritualen.

En fin helg i älskade familj och vänners lag, en rikedom att få ha vänner och familj att få dela viktiga tillfällen med. Några som vi bjöd var upptagna och så är det ju, inte alltid enkelt att sy i hop tillvaron.

Nu mina vänner önskar jag er alla en forsatt fin kväll och en kommande god natt, hörs i morgon. Varm kram till er alla😘