Onsdag 10/5

10. maj, 2017

Toppen, nu är äntligen bottenplattan färdig😀

Vilket sjå grabbarna har haft att få det klart. En lastbil med ytterligare 20 25 kilossäckar kom under eftermiddagen och dessutom fick de hämtade 2 säckar till innan ramen var helt fylld. Detta med att gjuta är verkligen inte bara bara, inte enkelt att beräkna hur mycket det cement det kommer att gå åt i slutändan, särskillt om det är första gången. Jag kommer nu med spänd förväntan vänta på att det ska härda. Magnus, Ingemar, Carl och Edvin har gjort ett suveränt teamwork, stort TACK för hjälpen❤

Vaknade tidigt, Flisan vinkade godmorgon till mig, jag gick upp och höll henne sällskap och kokade ägg. Vi skulle ju upp tidigt allihop och köra igång med dagen.

Mitt yngsta hjärta gick till skolbussen och mitt skånska hjärta kom ner till dukat bord. Vi åt frukost och pratade igenom upplägget för dagen.

Yoga för oss båda och idag ville Ada vara med. Inga problem, det finns plats för alla💋

Magnus gick ut och började köra klart gruset, jag bäddade, vek ihop ren tvätt, damsög klart de stora rummen, gjorde crunchy, lade kyckligen i marinad och satte på en kanna kaffe till de anländade. 

Min rara vän sedan lekis kom, hon hade med sig en fin flaska vin som försenad present🙂

Ingemar, Heidi och Carl kom och vi tog en trevlig fika. Ingemar var brun som en pepparkaka, han och Suz har nyss kommit hem från Kreta.

Grabbarna gick ut och körde igång med arbetet och vi damer blev kvar inne och pratade av oss.

Heidi satte sig med sitt pluggande, skönt att hon är klar snart och tar examen🤩Wera och Ada höll henne sällksap. Signe gick runt och pep efter sin älskling, ställde sig och kikade ut genom köksfönstret och till slut fick jag ta ut henne.

Marie åkte hem, jag plockade undan och gjorde en smaskig morotssallad. Med majonnäs , creme fraiche och Alpnärings persillada.

Jag hämtade upp kycklingen och satte in den i ugnen, jag gjorde en spenatstuvning och dukade, och en stor bunke med vitlökssås🤪

Hjullastaren tömde sin skopa mängder av gånger, kan inte räkna dem alla innan lunch och inte efter heller..

Middagen blev så bra, det var det godaste jag ätit på länge faktiskt. recept finns, bara att ni hör av er.

När alla var mätta och nöjda var Ingemar tvungen att bege sig till sitt arbete och Magnus insåg att det skulle bli tufft för Carl att blanda allt ensam. 

Jag röjde undan i köket och fyllde diskmaksinen.

Jag ringde Edvin och hade tur, han hade inte hunnit planera något efter sitt jobb så jag hämtade upp honom och Flisan. Hon hade slutat och det blev en perfekt timing.👍

Edvin fick låna lite arbetskläder och gick ut till de andra. 

Tomatplantornar har tittat bedjande på mig sedan i förrgår att bli omplanterade så nu tog jag tag i det projektet, Flisan var mig behjälplig. 

Carl kom in, han hade bokat in massage tidigare som vi fick senarelägga men det var perfekt läge efter en slitsam dag, och jag skulle ju in till min kör och ville hinna med 🙂

Klar i perfekt tid, tvättade av mig och bytte om. Åkte in till Hentorp. Vi sjöng inte idag utan satt och pratade igenom läget. Vår körledare är sjukskriven så vi tar sommarlov lite tidigare än beräknat. Avslutning dock 7/6.

Jag var alltså hemma en timma tidigare än jag brukar på onsdagar, trist att inte få fylla på energin med körsång, det känns tomt.

Heidi, Carl och Edvin hade precis åkt hem och Magnus gjorde en överblick på arbetet. 

Jag plockade fram lite kvällsmat medan han duschade. 

Nu har han lagt sig för en stund sedan, jag har snart skrivit klart och ska in och mysa lite med Flisan innan jag lägger mig. I morgon blir det en lång dag. Först till mor och far å städa, lämnar hundarna där och så till Lidköping. Hinner inte med di gamle under helgen då den vigs åt arbete och öppet hus.

Kallt har det varit och trist för man vill inte ens gå ut. Jag har en hel del att göra ute men jag fryser och då får det vara. När väl värmen kommer får man byta till nya batterier och köra på HIGH!🤪

Hoppas ni haft en fin dag, önskar er alla en godnatt och kram till er alla i cyber.