Tisdag 2/5

2. maj, 2017

En tropisk cyklon är ett intensivt lågtryck som bildas över tropiska hav med hög vattenteperatur och kännetecknas av att de kan utvecklas till mycket kraftiga oväder, just så känns tillvaron i nuläget. Ovisst och med helt oförutsägbar utgång.

Trött är bara förnamnet. Inte för att jag inte är oerhört flexibel och inte för att jag inte kan reda ut tillvaron om det sker snabba förändringar och /eller när allt inte blir som man planerat så finner jag alltid en lösning MEN detta rådande läge är inte bara bara utan kan dra med sig mer eller mindre hela den plattform vi står på nu. Nu är det vänteläge som gäller, vi har gjort allt vad vi kan och vi står på en hållplats och osäkert är OM det kommer något transportmedel och i såfall i vilken riktning vi kommer att färdas och hur långt/länge. Slutstation ännu okänd.

Vaknade av att min man kom in till vår sängkammare, vi pratade lite om tillvaron och om hur dagen skulle komm att se ut. Vi har ju massor på gång och vissa saker blir ju i nuläget inte helt enkelt att lösa. 

Vi gick ner och fixade frukosten. Morgonens samtalsämne var att vi misstänker att det är oväder på gång och vi känner att vi måste vara förberedda. Jag blev försenad och hann bara med en mycket kort version av yogan. Jag duschade och gjorde mig klar, damrummet är ju okuperat men jag får allt plats att ta mig fram🙂

Magnus började ringa div samtal för att få tag på kompetent folk, inte lätt detta. 

Amanda vaknade när jag skulle åka till jobbet och undrade när jag skulle komma hem igen💋

En vädermässigt strålande dag, kall natt men naturen värmdes snart upp av solen. Jag låste upp butiken. Det är inventering på gång och det var lite kvar att räkna så scarves och smycken var på tur. Kunder att ta hand om och de letade efter vårjacka, klänning till dop mm. 

Therese kom och jag gick ut en sväng på lunch. Köpte en hamburgare och satte mig på en soffa i solen på torget, så skönt och avkopplande. En välbehövlig stund. 😀

Tillbaka till butiken och det blev tid till att forsätta inventeringen nere i källaren. Oj vad saker  det finns, det märks så tydligt när man just inventerar, men det ska ju göras för att just få ett begrepp om vad som finns. 

Jag slutade 17 idag och begav mig hem. 

Magnus var ute och målade klart mjölkborden och Amanda strosade omkring med lite av varje. Hon hade kört golfbilen och de hade varit inne i stan och köpt färg mm.

Jag vattnade alla blommorna, solen hade ju legat på och tomatplantorna har verkligen skjutit i höjden, det går verkligen fort bara de få solsken.

Tippen i byn är öppen tisdagar så jag tog mig en tur dit med allt som vi samlat på oss. När jag kom hem och skulle bära in de tomma tunnorna smet Signe ut och jagade fatt på en harpalt som fick sätta livet till 😥Jag bannade henne inte, men lite ledsen blev jag allt. Magnus kom till undsättning och lyfte upp Signe och jag bar in henne. Haren tog han hand om och Amanda ville begrava den vilket hon senare under kvällen gjorde.

Lax, torsk, potatis och en ljuvlig svampsås bjöd jag familjen, det var mycket uppskattat, den lilla äter riktigt bra, kul. Hon uppskattar det som bjuds. 

Efter maten röjde jag upp i köket och gjorde chrunchy. Magnus och Amanda gick ut och grejade och åkte en MC-tur. De hade köpt en hjälm till idag.

Då tillvaron är som den är och vi båda jobbar i morgon och Flisan är i skolan kommer Frida hit och stöttar upp på hemmaplan. Vi är oerhört taxsamma över detta. Jag ska strax hämta upp henne på stationen från tåget. 

Jobbar några extra dagar denna vecka då Anette åker till Prag. I morgon är det heldagsjobb och efter det är det äntligen sjunga som gäller. Det ska bli härligt.😘

Hoopas ni haft en bra dag, nu måste jag bege mig. Vi hörs i morgon och kanske är jag påfylld och boostad med ny energi vilket jag är i behov av.

Kram mina vänner.