Tisdag 25/4

25. apr, 2017

Detta med fredagsmys, något som vi hittat på för att avsluta arbetsveckan/skolveckan med och göra kvällen lite mer speciell än veckans övriga dagar och helst då med hela familjen. God mat, kanske godare än veckans övriga middagar, eller lite mer exklusiv.  Snacks, och extra gott att dricka till både barn och vuxna. Se en film tillsammans och chilla som det heter. När mina ungar var mindre anammade även jag/vi detta men nu har vi mys vilken dag som helst. Så idag blev det tisdagsmys på hög nivå😀vilket uppskattades av vår lilla familj.

När jag kom hem från jobbet lagade jag en gräddig grön soppa på lök, purjolök, vitlök, färsk vitkål, broccoli och spenat. Alpnärings suveräna grönsaksbuljong, vitt vin och sambal olek. Recept finns att få. Tänkte att jag från och med nu ger er tillgång mina middasgtips. Man kör ju fast i sina idéer vad det gäller båded veckomat och helgmiddagar och jag lagar oftats inget avancerat utan alla kan laga det. Det handlar mest ju om att använda bra råvaror och lite annat smått omkring. Te.x att använda grädde och inte matlagninsgrädde som man måste reda mm. 

Skulle varit ledig idag men har jobbat 12-18. Hade ett sms från min ena chef att jag önskade komma in och jobba då hennes make blev krasslig🤔

Inga problem för mig att ställa om. 

Jag hade sovmorgon idag med och misstänker att även vädret har en påverkan på att man känner en större trötthet. Flisan börjar sent på tisdagar så hon kom upptassandes runt 7:30.

Frukostklubben är bra att vara medlem i och två små brunögda damer är VIP.

Skjutsade Flisan till bussen uppe i byn.

Kaffet intog jag i yogarummet och under tiden funderade jag på dagens upplägg. Möblerade om lite. Tog tag i månades måste- betalade räkningarna innan jag kopplade av med yogan. Perfekt turordning😀

På yogan i går var det en kille som höll i passet och han hade så avkopplande behaglig röst och även yogan var lite speciell. Jag snodde lite med mig därifrån till min egen och det blev bra att komplettera med.

Dusch och fix i damrummet, försökte få ut damerna på en promenad men icke sa Nicke, de vägrade. Jag ringde Ingemar och han blev dagens hjälte som vanligt nu för tiden😘 Han skule ta ut dem under eftermiddagen.

Iväg in till Skövde och så kallt och trist väder. Therese hade haft en lugn förmiddag och bjöd på kaffe när jag kom.

Lite varor hade kommit, vi pysslade med det och så kom det lite kunder som trotsade värderleken.

Ett par trevliga timmar. Jag gick till apoteket på min lunch samt uträttade lite andra ärenden, ja åt lite gjorde jag med.

Therese gick hem och eftermiddagen blev lite halvslö. Men jag var pigg och vid gott mod så våra kunder blev väl omhändertagna.

Anette kom då hon skulle hålla ett möte där på kvällen. Jag räknade kassan och begav mig hemåt. 

Min älskling var hemma och gav mig en ordentlig kyss vid hemkomsten. Så vill man ju bli välkomnad ja💋

Plockade fram allt till soppan och körde igång, den blev så himla god, skulle ju inte äta så mycket men...älskar att laga mat, äta mat =kärlek❤

Flisan åt nästan lika mycket som jag, hon älskar soppor, Magnus är inte lika stor soppälskare men jag brukar få höga poäng även på dem🤩

Efter maten har vi nu gått en trappa upp och skriver av oss. Kvällen är ung och vi ska dela en flaska vin och se en film. En ruta mörk choklad med havssalt har jag låtit smälta i munnen och det var så gott.

Vädret rår vi ju inte för på något vis men om man myser till det lite extra inne så märks det inte så mycket🙃

En fortsatt fin kväll önskar jag er kära vänner, ni som ösnkar recept på soppan skriv ett mail bara eller en förfrågan via sms. 

Puss & kram och godnatt 💋