Måndag 24/4

24. apr, 2017

7 månader kvar tills julafton men vädermässigt har det varit mer likt julafton idag än för 4 månader sedan😮Kom hem för dryga timman sedan och ett stort svart innehållsrikt moln följde med mig hem. Fullt med snö och hagel, temperaturen sjönk snabbt. Det fullkomligt vräkte ner. Jag stog på Preem och tankade och hann precis sätta mig i bilen och få igen dörren då himlen öppnade sig. På bara ett par sekunder var det vitt på backen av miljarder små vita kulor🤨 Jag hann hem och in, tog av mig tröjan så var det likadant igen. Måtte detta vända snart..

En underbart fin dag tillsammans med min älskling. Vi har haft en kanonbra vardag med mycket innehåll. Det var lite annat planerat, projekt ute men det var ju svinkallt och började regna/snöblandat redan på förmiddagen så nej, det fick bli storhandla istället.

SOVMORGON! Kan ni tänka er detta fenomen? JAG hade sovmorgon och gick inte upp förrän strax efter 8 🤩nej, jag är inte sjuk men jag tror att det påslag av klimakteriebesvär som jag drabbades av i några dagar sög musten ur mig antagligen. Det har klingat av nu det mesta och jag struntade att ringa vårdc som var planerat. Lite extra kärleksmys med mannen räddade upp det hela nertill och ögonen har fått lite extra droppar bara. Tänker ändå att de kan vara bra att ligga steget före tills nästa "anfall" så ringa och rådfråga är nog klokt👍

Vaknade först vid halv 7 då Flisan kom in och gosade hejdå. Hon doftade nyduschat och parfym❤. När hon gått somnade jag snabbt om en stund. Kändes lyxigt att ha sovmorgon och ovanligt. 

Jag gick upp 8 och fixade fram frukost till alla sovande. alla blev så TAXsamma.

En avkopplade yoga. Helt taxfree idag🤪

Jag duschade och bäddade. Jag är lite snabbare än Magnus på morgonen, så jag röjde undan och hängde en maskin tvätt medan han satte sig och slog in sina löner i ett program.

Halv -11 kaffe och vi planerade vad som skulle handlas. Så skönt att ha det gjort innan alla andra,  25:e i morgon och då smäller det till i butikerna, hua hua.

Vi klippe klorna på Ada och Signe och Signe har börjar krångla så in i den, jag har inte klippt henne fel, klart vid något enstaka tillfälle har jag klippt lite för mycket men det var så längesedan, i somras, så det kan inte bero på det. 

Magnus tog med flickorna ut. Motsträvig gick det med honom. De vill verklige inte ut när det är rusk.

Vi for in till Ica MAXI. Vi brukar handla på Kvantum men jag ville se om det fanns frysta kalkonvingar kvar. 

Poliskontroll/nykterhet i parkeringshuset, inget jag varit med om innan. Klarade det galant🙃

Största kundvagnen blev överfull och kontot soprent, men skönt att ha det gjort. Dessvärre inga kalkonvingar men massor med yckling mm.

Jag har länge kallat sådan typ av handlande för månadens mördarrace. En gång per månad inträffar det mer eller mindre och denna gången var det allt som behövde fyllas på. 

Vi träffade ett trevligt par som jag bodde granne med när jag bodde i Tidan. Jag blir så glad när man får möjlighet att knyta an till folk man haft kontakt med men av olika orsaker tappat bort på vägen. Jag flyttade ju abrupt från Tidan 2012.

Vi åkte hem och jag värmde lite lunch medan Magnus plockade in alla kassarna. Vi åt och sedan placerades allt in i sina hyllor och skåp. Tre kaffe och avkoppling😀

Lite eftermiddags pyssel, Magnus ringde några viktiga samtal och jag vek mängder med ren tvätt. Flisan går ju upp så tidigt och kommer hem sent, hon har långa dagar så jag är lite curlingmoder där och fixar tvätten åt henne.

Min älskling och jag gick ut med de små, mötte Flisan som kom med bussen.

Sedan spelade vi ett par rundor poker innan jag begav mig in till Actic och yoga. Jag åkte in lite tidigare och gick till butiken för att möta upp Therese.

 Solveigh var redan på plats när vi kom. Ett skönt pass, mycket balans och det finns absolut inga genvägar, enbart träna den. 

Vi bastade efteråt och träffade på lite annat folk som jag träffat innan. Jag och min förre man drev en Floating verksamhet och där kom jag i kontakt med många fina människor💋

Therese man stog och väntade på den rara och jag begav mig ner till Preem för att tanka. Synd att man inte kunde fyllt tanken med hagel. Tänk ett sådant smattrande det hade blivit då, 🤪

Så skönt att komma hem igen. Min älskling, den störste satt uppe vid datorn och Flisan höll på med sina naglar. Vädret som sagt kom ju i kapp och det blev mörkt och det bara vräkte ner. 

En bra låt på Spotify fick avsluta kvällen med en svängom, lite bugg är aldrig fel innan läggdags.

Magnus lade sig då han ska upp i natt och jobba, jag lagade lite gröt. Nu har denna dagen tagit slut och den läggs till mappen BRA dagar i arkivet. En supermysig måndag all enkelhet men ändå all inclusive om man så säger. ❤

Hoppas er start på nya veckan varit bra och att ni trots ev dåligt väder är glada för det ni har omkring er. Även om man inte ser eller känner det så finns det så mycket att vara just tacksam över. Att stanna till och reflektera är nyttigt ibland och jag gör det då och då och då kommer jag på så många saker som finns i tillvaron som jag inte tänker på annars utan som bara ÄR.

Godnatt mina kära läsare, sov så gott. 

Kram😘