Fredag 21/4

21. apr, 2017

Nu är det inget vidare kan jag berätta. 😥Jag har ju varit i klimakteriet några år, mensen har jag varit utan i 4 år och lite andra små besvär har jag och de har jag kunnat stävja med lite olika bra metoder men de senaste 4 dagarna har det eskalerat och blivit vidrigt. Jag mår faktiskt inget vidare stundtals. Jag har nyss avslutat ett samtal till 1177 där jag undrade om det fanns något man kunde få akut för att stilla det värsta men enligt sköterskan är det besök vårdcentral på måndag och förhoppningsvis sätter de in något som kan få kroppen i lite bättre balans igen. 

Nu är jag ju relativt tålig generellt men idag har jag haft värk i slidan och den känns svullen inuti och det hettar/svider och slidväggarna känns som de har klibbat ihopnär jag sitter är det värst. Jag har haft flera tillfällen både under dagar och nätter då jag varit varm, då termostaten strulat men de senaste nätterna har jag blivit blöt av svett i ansiktet och på överkroppen vid några tillfällen. Ögonen har varit supertorra, har även vaknat av det och jag har droppat dem flera gånger under natten och även dagtid. Jag har använt mig av vagitorier en två per dygn för att få bort svedan men det har inte hjälp så nu ikväll ringde jag 1177. 

Hjärtklappning, jag har känt mig lättirriterad, ledsen/känslig och det är hör verkligen inte hemma hos mig. Så måndagmorgon blir det att ringa vårdc och hoppas de kan få bukt med detta, vet ju att detta är "vanliga" besvär hos kvinnor i min ålder. Jag har ju haft besvär i flera år men detta läge har kommit supersnabbt typ på 2 dagar och nuläget känns ohållbart. Med Aloevera har jag smörjt in slidans insidor och det är svalkande och lindrande, det kan jag rekommendera😀

Hopp om snar förbättring för oss "övermogna"💋