Tisdag 18/4

18. apr, 2017

Fy tusan så kallt det är ute. Vi har varit tvungna att höja värmen, vi fryser. Aprilväder vet vi ju vad innebär och banne mig att det stämmer till 100% just nu. Idag har solen lyst, det har snöat och varit kallt. Ser på påskliljorna att de skulle vilja komma in🙃

Vardag igen, det stämmer det med. Påskhelgen är över och nu får vi stilla oss med partajande och ledighet fram till Valborg/1:a Maj, inte långt kvar dit, två veckor knappt. Tiden rusar på och våren ligger i träda på grund av det kyliga väder, kommer det värme nu så -POFF är det mycket utslaget.

Magnus har varit ledig idag så vi hade morgonen tillsammans. Skönt och rena lyxen att ha frukost timmar på veckorna ihop. Jag vaknade runt 7, låg kvar och drog mig lite, knödde med Signe som banne mig låg på bredden. Varma hundar luktar nästan lite nybakt bröd när man lyfter på täcket och nosar på dem🤪och har man precis bytt lakan doftar de Softlan.

Jag gick upp och fixade fram frukost till oss. Flisan hade sovmorgon och skulle bli skjutsad in av Niklas som skulle hem till Svindal igen. 

Yogan var mysig idag, jag hade sällskap av Signe & Magnus.

En ljustrimma kom in på golvet genom något jag inte han reflektera över, det liknade en olav ring-likt en gloria och Magnus passade på att lägga sig strategiskt och vips hade vi ett helgon i huset😀Lustigt hur det blir ibland. 

Jag duschade och tog tid på mig, så härligt ljus i damrummet, solen ger så ärligt ljus. 

Pussade mina älsklingar och åkte in till La Classe. Dagen förlöpte i lugnets tecken, vi har haft riktigt bra dagar i butiken men nu när våren kommit av sig så gör även handeln det. Nu får allt metrologerna skärpa till sig🤪

Therese kom 14  och jag gick ut på några ärenden, när jag kom tillbaka satte vi oss och skrev sommarschemat så nu vet vi hur läget ser ut. Skönt att ha god framförhållning, me like.

17 slutade jag och åkte hemåt. Stannade till på Sörboden och handlade yoghurt och mjölk, tackade innehavaren för sin insats i programmet. 

Äntligen hemma så letade jag efter mannen,  han var ute och byggde ram till gjutplattan. Flisan hade komit hem och grejade på sitt rum. 

Det blev ju köttfärs över sedan igår så jag lagade en robustare köttfärsgryta. 

Så härligt ljus inne även på kvällen nu, blå himmel och kallt. Det föll några lätta snöflingor i solskenet, nästan romantiskt.

Efter maten satte vi oss och pratade igenom dagens "stora händelser", två samtal som vi mer eller mindre visste skulle komma förr eller senare. Saker vi förespråkat i ett par års tid men vissa har inte riktigt greppat detta så nu efter div påtryckningar utifrån finns det inte några valmöjligheter längre utan krypa till korset gäller, så äntligen blir det kanske upprättelse för de som hamnat i kläm p.g.a idiotiska handlingar.

Det andra samtalet var från tingsrätten i Göteborg som meddelade att den väl saltade räkning som damp ner i vår brevlåda attesterad till Magnus för en tid sedan hade dragits tillbaka. Det var ju väntat för inte kan man skicka ut räkningar hur som helst utan någon som helst belägg, är inte det straffbart så säg?

Nu sitter vi en trappa upp och Magnus ska gå och lägga sig. ha startar tidigt i morgon och jag är ledig. Vi jobbar ofta växelvis som det ser ut, de som njuter av det är de små gaphalsarna.

Dags att ta hand om en färdig torktumlare, diskmaskinen får stå tills i morgon.

Hoppas ni haft en bra start på arbetsveckan, det blir ju något förkortad.

En riktigt god natt tillönskas, kram på er💋