Måndag 17/4

17. apr, 2017

Så majestätiskt vackra och ståtliga, jag blev så lycklig av att se dessa stora djur komma emot oss och vara lite nyfikna. Anders- godsägaren hade tagit med sig en korg med klyftade äpplen som vi gav dem. Jag kom dem mycket nära och visst passade jag på att ge den yngste i klanen en gosig puss. Kanske han blir the big boss längre fram med en ståtlig vacker krona. Jag är så glad och tacksam att jag fick gosa med dessa underbart vackra djur❤

Natten bjöd ju inte på så många timmar men det var först nu på eftermiddagen när vi kom hem som jag kände hur trött jag fakstiskt är.

Vaknade runt 8, smög upp så ingen vaknade. Vi sov i ett stort övernattningsrum/lokal med pentry, stort allrum/tvrum med utsikt över älgparken.

Jag fixade till mig och satte mig och skrev gårdagens blogg. Undertiden vaknade undomarna samt mannen som hade lite känningar av festen, mer än bara trötthet🙃

 Kl 9 var det frukost och vi gick in till värdparet -Marita & Anders. De hade dukat upp påskfrukost och det smakade så bra. Mycket uppskattat att få sätta sig vid dukat bord, en lyx. 

När vi dukat av och Magnus vilat sig en stund bjöd Anders oss en runda i Parken med dessa vackra djur. Vi åkte runt och såg en stor del av parken som är enorm. Ett sådant arbete de lagt ner där, ett livsverk. Djuren lever bra här. Nöjda på älgpussar var vi tillbaka på gården och fikade innan vi begav oss, det fanns kvar av den goda tårtan och jag tog en STOR bit😙

Vi skulle älsat på Ove & Rita i GARN där jag och Flisan har bott men tiden rann iväg, men vi åker snart tillbaka till vackra Bohus.

Anders och Marita har köttdjur, fina kossor som lever mycket gott och slaktas på gården, vi köpte med oss 16 kg köttfärs av detta "välmående" kött. Vad härligt att få se hur fint de hade det i ladan, rent och snygtt och djurens päls var blanka och fina. Vad härligt det känns att se djur som har det så bra och inte behöver lida alls i sina liv.

Min älskade pappa har haft bemärkelsedag så vi skulle hem till Solbacken för att fira. Vi stannade till i Skara på hemvägen och köpte lite cider som saknades. 

Smörgåstårta och annat gott var framdukat och alla mina andra kids var på plats när vi kom. Ada och Signe var så lyckliga och pussiga🤩 Mamma berättade att några av grannarna hade smällt smällare strax intill under kvällen igår och Signe hade krypit in under pappas säng och gömt sig där och bara vägrat att komma fram, stackars lilla

Vi fikade och nojsade som vi alltid gör och vi lämnade di gamle runt 17 tiden mätta och glada. 

Hem ljuva hem, borta bra men hemma bäst, egen härd är guld värd -underbart att komma hem. Ada och Signe var lite oroliga när vi packade ur bilen- ifall att det fanns en risk att vi skulle åka igen. De fick mat och jag packade upp lite saker och började planera middagen som idag skulle bestå av köttförs från Anneröd.

Magnus fick ta fram sticksågen och vi delade upp en stor fryst bit på två delar. Jag tinade den i stekpannan och tadaaa så var det en supergod köttfärssås. Spaghetti kokade vi till den.👍Magnus tog plats på köksgolvet och jag passade på att delge honom om lite huvudbry som hopat sig..

Resten av köttfärsen jag tinat blir till soppa i morgon tror jag, kanske tacosoppa.

Efter maten gick jag och min älskling ut en runda med de små, soligt och fint med såå kallt.

Jag packade upp det mesta från resan och hittade min lilla dator. Nu sitter vi uppe i tv-soffan med tända ljus och sovande taxar och skriver. Ungdomarna ser någon serie på TV. Huset är tyst och stilla, harmonin råder. Det blir ingen lång uppesittarkväll men en film blir det strax innan läggdags.

Flisan börjar sent i morgon, Magnus är ledig och jag jobbar nästan heldag på La Classe😀

Jag är trött men glad, helgen har varit familjär och mysig. Umgåts med alla kidsen både påskafton och idag, träffat gamla älskade vänner, sjungit med kören, träffat mor och far varit på kalas och gosat med älgar. 

Nu mina vänner blir det filmtime. Hoppas er påsk varit fin och äggande🤪

Önskar er all en fortsatt trevlig afton, kram💋