Lördag 15/4

15. apr, 2017

Hundrasen Golden har ju den namnangivelsen med tanke på hundens färg på pälsen.

Även två små taxar kan vara "golden" även fast de är svarta och mörkbruna. De små hittade solen när den kikade in i vårt ena köksfönster och det var verkligen gulligt att se ❤a golden moment.

Påskafton har bjudit på kyla, halka och snö på vissa ställen, här i Värsås klarade vi oss undan den. Under eftermiddagen sprack det upp och himlen blev blå, just nu är det -3 härute. Stackars vårblommorna😥

Vaknade 7, låg kvar en stund och planerade lite för helgen. Ada påkallade min uppmärksamhet genom att lägga sig på kanten och hänga sina framtassar ut från sängen, det såg ut som hon skulle ramla ner så snabbt reste jag på mig och lyfte ner henne. Smart hund, så var jag ju uppe🤪

Fixade frukost till oss, Magus kom ner lagom tills allt var framdukat. Kunde det vara doften av nykokt ägg som lockade ner honom tro? Troligtvis vaknade han till för att sängen blev tom.

Det kändes kallt i huset. Vi har ju sänkt termostaten då det varit relativt ok temperatur ute men nu när vintergraderna var tillbaka blev det snabbt kallt , brrr.

Men morgonkaffet och yogan gjorde att jag fick upp min temp 🙂Magnus hängde på, trevligt med sällskap utöver goldentaxarna🙃

Jag gjorde mig i ordning och pussade mannen hejdå och åkte in till stan. 

Låste upp butiken, inte mycket folk i rörelse direkt. Men dagen bjöd ändå på lite trevliga besökare. 

De sista timmarna var det inte en enda människa i sikte så jag passade på att dammsuga butiken, då är det gjort tills kommnade veckostart.👍

Flyttade bilen till Parkeringstaket på Hemköp och handlade det som saknades till middagen.

När jag kom hem dukade jag och kokade potatis, Magnus hade städat lite och grejat hemma under tiden jag jobbat.

Skönt att vara hemma och inte långt efter det att jag kommit hem kom Flisan och Niklas, de var hungriga och trötta efter en dag på Elmia och det kan jag förstå. Varmkorv är ju endast en räddare i nöden..

Kylde potatisen ute och det gick ju rätt så snabbt😙gjorde två kalla såser och gjorde klart potatissalladen. Köttet hade jag lagt i marinad i gårkväll.

Alla ungarna kom och hela huset fylldes med prat, flams, bus och allvar. Jag är glad att jag har en så öppen relation med dem, allt kan ventileras, det är nog få förunnat att deras telingar kommer med sina huvudbry på ett så okonstlat vis. 

Ja hade lite bus till dem iträdgården, lite olika saker fanns därute och Flisan vann men delade med sig och de bytte lite saker sinsemellan.😀

Magnus skötte grillandet och det funkade riktigt bra. Underbart med stor grill där mer än 2 kilo kött fick plats på en gång.

En supergod middag, Heidi och Carl hade med sig lite olika glass och smarrig sås till desset.

Trevligt eftersnack, Eddie och Edvin skulle iväg till olika partyn, Heidi och Carl skulle bara slappa hemma då det haft en fulldag med utflykt till Hornborgasjön b.la.

Magnus och jag satte oss och såg en film som var "mörk" Man förstod först på slutet hur allt hängde ihop, en ledsam film🤔

Nu har åter en dag tagit slut och det hat blivit dags att lägga sig. Vi ska till Uddevalla på kalas i morgon, vi lämnar de små hos mor och far för dit vi ska finns det älgar, så inte alls lämpligt att ta med Signe dit inte. Kanske finns det någon kalv att klappa om jag har tur. 

Hoppas ni alla haft en trevlig påskafton. 

Godnatt och sov så gott, kram💋