Torsdag 13/4

13. apr, 2017

Trevlig midsommar, god jul, glad påsk men pingst? Vad säger man då? Allt eller? 😀

Skärtorsdag, vad kommer det ifrån? Jo namnet skärtorsdag kommer från kristendomen- Jesus tvättade lärljungarnas fötter före måltiden och ordet skär betyder ren, därav har dagen fått sitt namn.

En kylig dag, har faktiskt känt mig riktigt frusen i eftermiddags, vi har nyss kommit upp från bastun och den var verkligen välbehövlig. Det är skillnad på kyla och idag har den trängt sig i in i under skinnet, brrr. Mycket märkligt i bastun idag, TAXLÖST🤔

Flisan sov som ett litet barn när jag vaknade och smög mig upp, ja nu är hon ju mitt lilla barn men ja ni förstår nog vad jag menar. 

Skulle iväg tidigt då jag skulle hinna med morgonkaffe innan jobbet. 

Ada, min skugga kom med mig ner till köket och lade sig i sin korg som alltid för att invänta frukosten. Hon är oftast tålmodig även om jag gör massor innan jag ger dem mat men ibland protesterar hon om det tar för lång tid, klok hund. Signe fick jag ropa efter imorse då hon låg ingosad hos Flisan.

Alla sedvanliga cermonier, kaffet i rosarummet och mm, yoga. Funderade över i morse vad jag gjorde innan denna gyllene morgonstund? Vad fyllde jag de 45 minuterna med då? 

Efter en kort hundpromenad, ja de var inte alls entusiastiska över detta påhitt att ge sig ut i snålblåst och kyla. 

Jag pussade Flisan och gav henne liten dos med mammatjat så bar det iväg till Lidköping. 

Min vän sedan länge hade dukat upp med kokekaffe och kaffebröd, det blev en trevlig pratstund och vi bestämde att försöka få till en utflykt med våra hundar snart. 

Hittade parkering en bit bort vid som var gratis, det var ju nästintill ett mirakel, ska ställa mig där hädanefter. Det kostar ju att åka till Lidköping så det känns skönt att slippa 70-80 kr i parkering också. 

Dagen bjöd på ett lugn och det kom in en man med reklamaffisch inför kommande påskhelgs jippo i staden. Den satte jag upp på dörren. Strax efter lunch kom det in en hel del folk av samma anledning och det var så roligt. När den "ruschen" lagt sig åt jag lunch. 

Det kom massor med varor under eftermiddagen och allt hann jag packa upp och prismärka det mesta. Jag låste kl 18 och begav mig hemåt.

Det gick snabbt hem även fast jag inte körde mycket över det rekomenderade🤪

Stannade till på Sörboden och köpte grädde och yoghurt. Flisan hade spenatsoppa på sin önskelista och faktum är att spenatsoppa är en utav världens mest enklaste sopper och godaste säger mina barn🙃

Min älskade man satt ute i kylan på altanen iklädd mössa, ja en hel del andra kläder också naturligtvis, grillen tog form.  Han sa att det var tur att att han åkte in med den som vi köpte igår för inte bara det att den var repad utan i detta paketet fanns det delar som inte fanns med i det förra.

Glädjen blev stor över en skål varm soppa och ett glas rött och efter maten sattes bastun igång.

Jag började röja i köket men det dröjde inte länge förrän Magnus kom in och hjälpte mig, det va helt enkelt för kallt att fortsätta.

Vi gick ner till bastun och satte oss, det enda märkliga var att Signe inte var påväg ner eller redan låg i bastun. När vi suttit där en 5 minuter kom hon ner och kikade på oss genom glassrutan i dörren, vi öppnade lite på dörren men hon vände på "klacken" och försvann. Det är verkligen första gången som inte hon bastar med oss.

Lite eftersnack i relaxen, en cider togs med upp. Flisan var sugen på chips och än är inte lagret slut av den enorma låda Magnus fick en dag på sin jobbrunda för ett par veckor sedan. Vi snodde allt halva den påsen🤩

Nu sitter jag i den välfyllda soffan. En var tax på var sida på fällen, en sömnig man strax bortanför den ena taxen. Vi ska snart lägga oss, Magnus har som vanligt varit uppe alldeles för länge och jag är behagligt sömnig. Flisan prasslar med chipspåsen i sitt rum och planerar lite inför helgen som kommer bli full av trevliga saker.

I morgon är jag givetvis ledig, vi ska till Flisans farmor och fika och därefter blir det gospelmässa kl 15 i st:Johannes- Varmt välkomna dit💋Flisan åker till Göteborg till Niklas.

Hoppas er vecka varit bra hittills. 

Varm kram till er mina cybervänner och godnatt. 

Kram😘