Hjo men Flisan & jag- tisdag 11/4

Hjo men Flisan & jag har haft en härlig dag tillsammans i vackra Hjo. Det blåste visserligen kallt men det var ändå såpass väder att vi tyckte det var helt ok att stanna en stund😎

Sovit som en drottning hos min prinsessa natten till idag. Hur många har den lyxen att få sova hos sin tonårsdotter? Vi skojade just om detta igår innan vi somnade, att jag har ju  missat ca 758 nätter med henne så det är inte mer än rätt att jag sover hos henne en natt per vecka tills hon flyttar hemifrån i ren kompensation🤪och det kommer ju inte inträffa förrän om ca 10 år, eller?

Mitt modershjärta har fått en bra boost idag. Dagar som denna vill jag drunkna i. Lustigt sammanträffande så fick jag i morse ett kärleksfullt sms av min äldsta, min stora tös och just ett sådan sms får mig så lycklig. Mina älskade fina ungar, så stolt jag är över dem alla.

Strax efter 6 vaknade jag av att fåglarna hade kört igång sin "byggabo-verksamhet" i den stora eken precis utanför Flisans fönster. Kände mig utvilad, vi somnade strax efter 22 igår. Tycker om när den där tunga tröttheten infinner sig på kvällen, då man nästan somnar när man borstar tänderna🙃

Jag tasssade upp och påbörjade dagen. Hade ställt klockan eftersom förmiddagen skulle vigas som chaufför åt min far.

Frukost i lugn och ro men yogan uteblev eftersom jag redan skulle hämta upp far vid 8 redan.

En vacker morgon men fy så blåsigt, brrr. En svag grönska börjar att synas i naturen runt omkring, träden har startat sin process. Massor av vårblommor överrallt och små kalvar i hagar med sina mödrar. Den vägen upp mot Berg är oerhört vacker och om ca en månad när alla körsbärsträden slår ut i blom, ja då blir man alldeles hänförd. Den vägen har utlysts till världens vackraste väg och jag kan intet mer än hålla med😀

Vi uträttade diverse ärenden, hämtade mat på Valle, handlade på Kvantum och Lidl mm och ca 11 släppte jag av farsgubben på Solbacken.

Home sweet home. Jag hade köpt engångsgrill, korv samt lite annat småplock. Flisan hade satt på kaffe. Vi hade nämligen  bestämt att åka på utflykt idag. Vi visste väl att blåsten skulle vara ett störnade moment men, ska man vänta på att det ska sluta blåsa så lär det aldrig bli någon utflykt.

Hundar och matsäck packade in i bilen och så bar det av tll Hjo och strandpromenaden. 

Ett ynka tändpapper låg det i grillen och ingen tändvätska fick jag med men skam den som ger sig, halva grillen tog fart och korven blev rätt så ok tills slut men några marshmallows blev det inte. En skön avkopplande stund som blev njutbar och uppiggande💋

Vi tog en promenad längs stranden så Ada och Signe fick nosa av sig.

Väl hemma packade vi ur bilen. Spel tycker vi ju är kul så först blev det Monopol därefter Yatsy. 

Viking hade inte inte haft mitt sällskap på ett tag nu av förklarliga skäl men nu så. Ett eftermiddagspass på 2.8 km kom väl till pass. Vet ju att det är det enda som hjälper min värk i knäna. Glad att jag fick tummen ur och tog mig tiden👍

Middagsdags, jag gjorde en välkryddad marinad på sweet chili och kycklingkrydda från Alpnäring, återigen måste jag få ge dessa kryddor beröm. Så goda, intensiva och smakrika. Det ÄR skillnad på kryddblandningar och jag har verkligen prövat en mängd olika men detta sortiment vinner, absolut. 

Kalkonvingarna styckade upp och blev v'äl insmorda innan de placerades i ugnen. Efter en kvart ca slog jag på ett par dl vittvin. 

En dusch när jogginghettan lagt sig och kläder på, ett möte kl 18 som jag inte ville bli sen till. Flisan fick vakta maten och Magnus var på ingång, jag åkte in till Skövde.

Kaffe, kaka och en redovisning om månadens erbjudande. Nu är man uppdaterad.

Hemma igen 19:30 och åt lite mat. Supergott, så mycket kött på dessa enorma vingar🙂

Kvällen kom och har nu sänkt sitt mörker över Djursätra. Börjar känna mig trött, det ska bli skönt med tidig kväll i kväll också. I morgon är jag ledig men har lite massage under eftermiddagen.

En ny grill ska inhandlas om vi hittar den vi vill ha, Magnus är också ledig så vi gör en grillräd på förmiddagen. Familjen kommer på påskafton och vi tänkte inviga grillen med nått gott.

På påskdagen åker vi till kusten på kalas, det ska bli så roligt. Det blir en innehållsrik påskhelg med alltifrån Gospelmässa- arbete-familjemys-kalas och fira far.

Nu är det dags att runda av för idag. Hoppas er dag varit till belåtenhet. Det som inte blev klart idag kan säkert bli det i morgon😀Min nya filosofi!

Godnatt och sov så gott, kram till er alla ute i etern!