Måndag 10/4

10. apr, 2017

Hade detta inträffat för 10-15 år sedan hade jag antagligen kört i diket av ren panik. Jag hade blivit hysterisk och burit mig åt. Men idag var det rent av mysigt att få se den lille fripassageraren krypa omkring i mitt hår 😀alltid trevligt med sällskap. Jag lät den krypa upp på handen och satte ner den på sätet brevid. Den tycktes trivas i fårskinnet som de flesta andra djur, när jag kom hem till gården släppte jag ut den lille kraken till livet i friheten. Dagens goda gärning, yes.

En bra dag har det varit trots att jag inte planerat in att jobba heldag, enda störande var att det i morse inte fanns en enda parkeringsplats i närområdet så jag fick återigen ställa mig på commercetaket och betala dyrt. Jag blev nämligen något sen och självklart var det mycket trafik i rörelse, morr😠

Vaknade runt 7 tiden av ett sms, hade glömt stänga av ljudet. En mulen morgon och det regnade smått. Mörka moln tonade upp sig vid horisonten. Jag läste på FB att det hade åskat kraftigt runt om i landet. 

Frukost till de små efter den vägrade de gå ut för regnet hade ökat. Jag drog med dem ut och visade dem att det inte var farligt att gå ut i ösregn. Underbart är kort, både regnskuren och utevistelsen för de små avtog snabbt.

Min älskling som varit ledig idag och vaknade när jag druckit ur morgonkaffet och påbörjat min yoga. Så gott att vara igång igen. Hade tänkt att gå och på yogan på Actic både igårkväll och ikväll men idag jobbade jag ju till 18 och igår hämtade jag Flisan på kvällen, trist när jag inte får till det. På onsdag blir det däremot yoga innan kören och det ser jag verkligen fram till💋

Dagen i sin helhet har bjudit på trevliga kunder och mängder av varor att packa upp. Badkläder i långa rader i regnbågens alla färger, inte alls bara svart denna säsongen, så underbart. 

Dagen förlöpte konstigt nog med en rasande fart, någon lunch fick jag inte med mig men som tur var fanns det bröd och kaviar så visst överlevde jag🤪Jag låste butiken 18 och begav mig hem. 

Blå himmel, det hade spuckit upp under eftermiddagen, härligt förvisso men för min del hade det gärna fått regna ett dygn minst, det behöver komma massor med regn. En kvinna berättade för mig att folk i Karlsborg inte kunde sätta i sina båtar för det fanns inte tillräckligt med vatten, otäckt faktiskt. 

Jag lagade middag direkt när jag kom hem. Entrecote och råstekta grönsaker. Vilökssmör till det, mums. 

Jag och Magnus gick ut en kvällsrunda med de små, vi kikade även på den plats där han det är förberett för växthuset.- Det blir nog bäst att juta bottenplattan sa Magnus.

Jag plockade lite med torr tvätt, efter det gick vi en trappa upp och satte oss vid tv:n. Magnus kikade lite på en film.  Det blev dags för Magnus att lägga sig eftersom han ska upp i natt. 

Jag ska snart lägga mig, ikväll blir det hos Flisan. Hon har ju påsklov och vi ska ha mysdag i morgon och köpa engånsgrill, marshmallows och korv och åka till Hjo. De har utlovat fint väder, inte så hög temperatur men vinterjackorna hänger nära till hands ännu.

Nu blir det en kvällscermoni på toa med tandborstning och allt därtill. 

Hoppas ni haft en bra start på veckan🙂

Godnatt och sov så gott.

Kram😘