Söndag 9/4

9. apr, 2017

Sveriges nationalsång- Du gamla du fria skrevs av Rickard Dybeck 1844. Till skillnad från många andra nationalsånger har detta musikverk aldrig officiellt, genom politiskt beslut antagits som nationalsång. Dess status vilar alltså helt på traditionen. Men då vissa skolor väljer att inte sjunga den alls på skolavslutningar mm så kommer den alltså succesivt försvinna? Flaggan hissas inte heller överrallt -Du gamla du fria går på knäna precis som tryggheten, och tron på att vi skulle skonas från våld och terror. Vårt land har varit fläckat av elände och våld en lång tid nu, många känner sig inte säkra på våra gator längre, vad händer härnäst? Snaran dras åt, nu är det upp till våra politiker att tighta till detta uppluckrade samhälle som bitivs faller isär, innan det är helt försent.

Man blir lite avslagen av på grund av det som händer runtomkring, självklart går det ingen oberörd förbi. Men faktum är att jag blev lika illa berörd av det som hände i Berlin under julmarknaden dec 2016, där minst 12 människor fick sätta livet till och mer än 50 personer skadades. 

Livet gick vidare där och även här, i morgon börjar en ny vecka och livet rullar på och succesivt bleknas händelsen i Stockholm och läggs i arkiv. Vi kommer att fortsätta ha fredagsmys, äta påskmat, längta efter semester mm men, jag hoppas att vi alla tänker till lite extra på allt vi har omkring oss och att vi ska nog hissa vår flagga med stolthet och sjunga vår fina nationalsång och fylla oss med just -Du gamla, du fria ❤

En solig dag men fy så blåsig. Blir det en blåig vår detta året också? Regn behövs i mängder, det ska bli regn i morgon enligt prognosen men inte på långa vägar tillräckligt. 

Magnus lämnade sängen vid halv 7 tiden och efter det kunde jag inte somna om. Det blev till att ta sig upp och utfodra de små. Äggen blir alltid perfekta nuförtiden😀

Flisan vaknade och rostade mackor, hon hade musikaldag även idag. De kör hårt nu då det endast är dryga två veckor kvar tills premiär.

Jag hängde ut sängkläder och fixade till mig så bar det iväg in till Medborgarskolans lokaler.

Efter det stoppet åkte jag till mor & far för veckostäd. Di gamle mådde som di brukar och det är alltid skönt. 

På hemvägen stannade jag till och fyllde en halv påse med Ramslök, blir gott till sallader, stuvning, soppor ..

besökte Plantagen och inhandlade krukor och jord för omplantering av mina små tomatplantor.

Fick bli en hamburgare på Burger King, därefter bar det av hemåt.

Tröttheten slog till och jag bäddade med dynor på altanen och lade mig att vila och somnade till. Fattar inte vart tröttheten kommer ifrån nu ? Aha, vårtrötthet, det har jag hört att man kan drabbas av, det måste vara den🤪

När den långa Siestan led mot sitt hivade jag in en maskin tvätt, planterade mina tomater och bäddade. Så blev det dags att hämta upp Flisan inne i Skövde, hon har verkligen legat i den här helgen , inte mycket vila inte. 10 timmarspass i går och 8 idag.

Jag tillagade en mycketsmaklig soppa på kantareller och ramslök, god är bara förnamnet🤩

Har ett recept som vinner allas hjärtan 💋

Hängt tvätt och plockat undan torra kläder, och snart ska jag lägga mig tror jag. Min älskling kommer sent hem, han har sin jobbsöndag och den går till helsingborg T/RT så runt midnatt kanske han är hemma.

Det har varit en bra dag som jag nu lägger till handlingarna.

I morgon jobbar jag heldag på Maxmode, vilket jag hade glömt bort då jag inte skrivit upp det i agendan. Slarvmaja där. Hade dessutom lovat bort mig till La Classe då jag trodde jag var ledig🤔 

Hoppas ni haft en härlig dag, kanske ni fixat ute om ni har trädgård att påta i. Det händer så mycket nu och kommer det nu regn så kommer det explodera härligt överrallt.

En fin start på en ny vecka önskar jag er alla.

Godnatt/kram😘