Lördag 8/4

9. apr, 2017

Sitter i vår TV-soffa, kom hem för ca en timma sedan. Varit på middag i Nybo, supertrevligt, gott och mysigt som alltid😀Tur att det är strech i kläderna numera, hur gjorde man innan det var det?

Vilket härligt väder, våren har fått fäste över vår del av landet och det känns så härligt. Det händer mycket i naturen nu, knoppar har börjat att öppna sig överrallt, vårblommor sprider ut sig här och var, fåglarna har full sjå med att bygga på sina små bon, bönderna gödslar och jag har fått nya fräknar. 

Var faktiskt trött idag med när jag vaknade, verkar som man behöver längre period av återhämtning när man inte är purung längre. Flisan kom in till mig vid halv 8 och var kramig💋

Hon gick ner och fixade sig några smörgåsar, jag valde att ligga kvar en stund, men då jag skulle iväg och jobba så blev det till att masa mig upp.

Ada var riktigt hungrig i morse, hon ville inte ens ut och skälla innan maten idag. PipSigne var sen till frukosten, jag fick ropa ner henne. Tycker synd om henne, har minskat ner på maten och i morgon ska jag ta med henne ut i skogen så hon får röra på sig ordentligt. 

Kaffe, yoga (äntligen) men en kort version, dusch och bädda. Frisyrfix i damrummet och därefter hundpromenad. 

Flisan var klar i bra tid och vi kom iväg när vi skulle. Hon övar med tight schema nu då det inte är så lång tid kvar till premiär. 

Jag skjutsade ner henne till stadsteatern och sedan var jag 9:40 på La classe. 

En runda med snabeldraken, ut med skyltar och öppnade och släppte in både våren och kunder. Solveigh kom vid 11 och vi hade lite strökunder. Vädret påverkar en hel del och verkligen kontraster till gårdagen. Varken jag eller Solveigh är ju några soffsittare så vi tog tag i projekt butikfix. Vi har så mycket kläder nu och vi plockade ihop, hängde om, det blev så bra och det öppnade upp lite golvyta. 😀Nöjd och glad lämnade jag butiken 14. 

Jag stannade till på Sörboden handlade lite. Min älskling hade kommit hem och var hungrig, jag ville vila lite innan jag körde igång min eftermiddag. Med näsan i  vädret somnade jag till ett par minuter och det var så skönt. 

Det blev rådjurskött, stekt potatis med svamp och vitlökssmör, mums. Medan jag vilade lagade Magnus till lunch, nu börjar den perioden då vi snart äter ute förjämnan🤩och när växthuset blir klart så kan man sitta där regniga dagar och mysa, det ser jag fram till.

Jag satte ju tomat och paprikafrön för ett tag sedan, åtta tomatplantor har tagit sig resten blir inget av. Jag vattnade för mycket, men jag är glad att det blir nått. Ska köpa färdiga tomatplantor längre fram också. I morgon ska jag köpa krukor och jord och sätta ner de små plantorna och ha dem i det soliga fönstret i tvättstugan tills vidare.

Två överfulla tvättkorgar efter denna vecka som gått och jag tog ut dem och riste. Jösses vad kläder innehåller kolosalt mycket med bös😮

På med en maskin, gav de små mat. Magnus hade lagt sig för att vila, jag gick ut en sväng och vallade djuren. De håller på att riva den silo som stått obrukad p.g.a en brand för några år sedan, nu ska den plockas ner och återanvändas. En annan bonde har köpt allt det som går att använda, och så är tanken att vi ska få ett garage mm. 

Det blev dags att byta om och åka på middag. 

Vi kunde sitta ute och dricka välkomstdrickat.

Jag avstod alkoholen i kväll. Vi åt och drack kaffe sedan hämtade jag Flisan kl 20 i Skövde då hon var klar med sitt övande. 

Sällskapsspel är alltid trevligt och ikväll blev det Med andra ord, tänk vad olika man tänker..riktigt kul 🙃

Ingen osämja eller skiljsmässor allt gick lungt tillväga, vi rundade av 22:30.

Magnus ska börja jobba 05:30 i morgon och Flisan har en ny heldag på/med teatergruppen. själv är jag helt ledig men ska till föräldrarna och städa på fm, samt köpa krukor och forsätta tvätta.

Ska lägga mig nu, blev sent ikväll igen, men avkopplande.

Hoppas ni  haft en fin lördag och njutit av vårsolen.

Godnatt och sov så gott, kram😘