Lördag 18/3

18. mar, 2017

Godkväll🙂gräsänka är just vad jag är denna afton och vad betyder det egentligen? Vad kommer det ifrån? Ordet är känt redan på 1700-talet och kommer från det lågtyska ordet graswed som betyder förförd/övergiven flicka. Ikväll gäller det sistnämna😙

Har just avslutat en spännande film och ska strax se en till. Flisan och Niklas ville se annan typ av film. Ada och Signe håller mig sällskap. Magnus är nere i Ramlösa på klassträff, trevligt för honom att komma ut lite. Ja nu skulle de ju inte ut på lokal utan hem till någon men jag menar göra något annat än att jobba och slita soffan med mig🤪

Min dag har varit jättebra och våren har visat sig igen, blåst har det gjort och vinden har allt varit kylig men solen har lyst och vårt hus lyste så vackert i eftermiddagssolen, så välkomnande att komma hem.

Sovmorgon hör och häpna, jag vaknade till vid 6 men somnade om till ca halv 8 och det var ju storslaget. Jag gick upp och fixade till naglarna som väl var i behov av en renovering.

Ner och gjorde frukost till de flesta. Min älskling kom ner sömndrucken, äggen blev som vanligt nuförtiden perfekta och det förgyller. Kaffe och så en stärkade omgång med yoga. Signe väljer att lägga sig i den stora fåtöljen, hon har vant sig vid att vi ligger på mattan och kommer bara då och då och lägger sig i, precis som Ada. I början när vi höll på med yoga så kom de rusande och ville vara med, trodde vi skulle leka och gosa med dem bara för att vi satte/lade oss på golvet. 

Duscha och bädda stog på morgonens program , Magnus åkte till tippen med återvinning och packade ner de saker/kläder han skulle ha med sig ner till Skåne. Vi gick ut en runda med de små innan vi åkte iväg åt var sitt håll.

Jag åkte in till city och La Classe. En del köpsugna kunder och andra ville få en överblick vad som gäller den här våren, bli inspirerade😀

Nöjd låste jag butiken strax efter prick 16 och åkte hemåt. Stannade till på Sörboden, någon viss liten flicka messade mig och ville ha chips..

Blå himmel, öppnade rutan en bit, kyligt men en härlig luft, kändes så underbart att jag kom på mig själv med att sitta och le, såg massor av rådjur ute på de soldränkta fälten, ätandes av det som bjöds. Så vackert att se dem lungt strosa omkring därute.

När jag parkerat och gick upp för grusgång var det ett underbart ljus på vårt hus. Det riktigt glänste av solen, det såg mycket välkomnande ut💋

Jag bytte om, gjorde iordning kyckling och satte in i ugnen. På med träningsskorna och fyllde vattenflaskan. Viking fick bli min kavaljer denna eftermiddag.

Superskönt och välbehövligt. Det doftade härligt från köket. Jag gick ner och kokade ris och gjorde currysås innan jag duschade.

Vi åt, det var Niklas som beställt ris och cyrry. De får ha sina önskemål ibland👍

Jag röjde upp i köket och bänkade mig därete i soffan. Hade tänk göra crunchy och baka bröd men det blev en cider, tända ljus, varma taxar och en film istället🤩Duktigt va?

Nu när jag har skrivit klart dagens inlägg ska jag släppa ut de små flickorna så det får kissa och skälla av sig innan jag kör igång nästa film.

En lugn och harmonisk dag och kväll. Hoppas min älskling har roligt, misstänker att han ringer innan han lägger sig.

I morgon söndag, jobbar en timma på fm och sedan ska jag ta med mig hundarna och ungdomarna till Brevik. För er som inte vet är Brevik en liten by mellan Hjo/Karlsborg och vi åker ner till stranden där. Liten stugby finns också vid vattnet och en långgrund sandtrand med tall. Hög mysfaktor. Vi brukar åka dit tidigt och njuta av stillheten, kika efter pinnar mm.

Hoppas ni har en trivsam kväll och får en fin start på söndagen.

Kram mina vänner i cyberspace😘