Tisdag 14/3

14. mar, 2017

PI-dagen 14/3 hade jag ingen aning om att det var idag förän Flisan kom hem från skolan, hur länge har den här dagen haft den benämningen? Mycket man inte vet..

Ledig i dag och fullt upp med saker på hemmaplan både "måsten" och lite mer angenäma saker. Lite disk kvar sedan gårdagen middag, sådant man inte kör i maskin mm. Flisans farmor Olga har varit här och klätt om två karmstolar och pianopallen. Det blev jättefint. 😀

Nää så tidigt jag vaknade i morse, strax efter 6 och kunde inte somna om. Flisan började tidigt och jag brukar försöka ligga och dra mig lite när hon gått ut till bussen men inte då, det var bara att gå upp. En fördel med det är ju att dagen blir längre.

Frukost ensam idag då min snuviga älskling var på jobbet. En lugn och härlig morgon och jag tog mig tid till att göra allt noga och ordentligt. 

Jag tog med mig morgonkaffet in till yogarummet, satte mig ner och bara njöt av tystnaden och tillvaron. Sedan jag började med yoga har jag lättare att hitta avkoppling, även fast jag har en del att göra så kan jag hitta den bara sådär och det känns riktigt bra💋

Kaffet tog slut, jag satte på lite musik och hade mitt pass. När jag kommit till den biten med avkoppling kände jag en sådan tillfredsställelse generellt, en tacksamhet för att jag varit så snäll mot mig själv och plockat in yogan i min vardag. Det var jag banne mig skyldig mig själv, kroppen har verkligen fått slita ont men nu är den väl fungerande smärtfri.

Jag hängde ut sängkläderna, tennisskor på och 3 km på Viking. Ett bra pass . En timma efteråt är det ingen idé att duscha utan då bar jag ner tvättkorgen och sorterade och fyllde maskinen. 

Lite småplock här och var. Vi har ju ett stort hus så det är en hel del att greja med om man vill. Jag bestämde mig för lite SPA -feeling, peeling och ansiktsmask, hårinpackning, torrborstning, bodyskrubb och avsluning med en härlig bodyoil i från alpnäring med citrus. Tog en kvart med tänderna, torkade håret. Försökte komma ihåg vad Netta gjorde igår och faktum är att jag lyckades riktigt bra. Vi har ett takfönster uppe i stora badrummet och ljuset flödar in där och det är verkligen perfekt. 👍

Inte ofta man tar sig tid till att rå om sig själv i flera timmar, jag har blivit mcket bätre på det. När ungarna var små tog man inte den tiden för man tyckte att den inte fanns och det kanske den inte gjorde heller men nu finns den och det känns kvalitativt❤

Nöjd och glad tog jag lite selfies, får ju passa på när man piffar till sig så. 

Jag gick ut en sväng med Ada och Signe, de hade börjat blåsa men 8+ och vårvindar kändes helt ok.

Olga ringde att hon snart var framme i Värsås. Jag gick tillbaka in med de små och hämtade upp Olga. Hon mådde rätt så bra allt var som det brukar.

Vi åkte hem, vi pratade lite om allt möjligt så började hon med dagens mission-att klä om ett par stolar. Hon var så gullig och erbjöd sig att göra detta och inte tackade jag nej till det🙃

Jag hängde en maskin tvätt, lagade till lite luncnh till oss. Mat och prat därefter fortsatte vi och greja. Jag satte ner tomatkärnor och paprikakärnor i små mintgröna plastkrukor i ett spartanskt drivhus, nu väntar jag bara på solen.

Stolarna blev så fina, ombyte förhöjer verkligen helheten, tjusigt värre. Köpte ju nya gardiner till alla 6 fönstren och dukar på Hem & Hobby för ett tag sedan och köpte flera stycken dukar, det var ett så kraftigt tyg att det gick bra att använda det som möbeltyg. 

Flisan kom hem från skolan lite trött idag efter en seg dag med en alldeles för lång föreläsning om stress, den var stressande😮

Jag skjutsade Olga till bussen och lagade middag. Den söte snuvige kom hem och var hungrig. 

Vi åt och efter maten har vi nu tagit oss en trappa upp och sitter och bloggar. Till min älskling har jag kokat te på honung, ingefära och citron. Ska allt "tvinga" i honom en kopp till innan läggdags.

Även ledig i morgon och har dagen fulltecknat, syster yster kommer en sväng, fick meddelande om ett 4 timmars strömavbrott under dagen, hm, till mor och far för veckostäd, yoga och sjunga, visst 17 jag höll ju på att glömma att jag ska infinna mig på LaClasse 8.45 för ett infomöte..det blir en full dag😙Heja heja..

Livet går inte alltid som på räls, jag tar allt igen mig varje morgon under mitt yogapass och lite småstuder här och var som man finner ro. Det är väl ändå tur att det hopar sig med saker de dagar man är ledig för hur skulle det annars fungerat?

Livets pussel, tur man inte fick alla bitarna samtidigt och några jag har ska byta ut med vissa andra som behöver några som jag har🤩

Nu mina vänner får ni ha en fortsatt trevlig kväll, kram och godnatt.