Måndag 13/3

13. mar, 2017

Whiskeysås, jag kan bara konstatera att den sås jag gjorde till middagen var nog den godaste sås jag gjort💋enda nackdelen var att jag gjorde för lite. Älskar sås, har alltid gjort. Minns när jag arbetade i en lunchbar inne i Skövde när jag var ca 17 år där hade vi en kock som var helt suverän på sås b.la och jag tog ofta en kaffekopp med enbart sås och åt med sked. Såser är viktig i matlagning, för mig den absolut viktigaste biten. En god sås kan rädda upp det mesta😀Bra balans är bra att ha i matlagning och yoga, tränar mer balans nu, inser att jag knappt hade någon men det börjar arta sig, övning ger färdighet men just balans tar tid, kräver fullt fokus faktiskt. 

Flisan skulle i väg tidigt i morse självklart vaknade jag av det, fåglarna och ljuset, tre bra saker att vakna av. Låg faktiskt kvar tio min men så kände jag att det var dags. Skulle ju till tandhygienisten kl 8 och tänkte ta en runda i duschen innan.

Så blev det, ingen frukost innan. Min älskling låg kvar och försökte slumra lite till.

Jag gav de små mat innan jag åkte iväg in till Skövde. Hann i exsakt tid trots morgontrafiken, den hade jag inte räknat in i min körtid. Lätt att inte tänka på den när man aldrig annars kör genom stan vid den tiden på dygnet.

Visst hade jag blivit bättre på att ta hand om min mun men inte fullt ut, jag tillhör de 98% som inte lägger den tid som behövs med mina tänder🤨morgonen är viktigast och små mellanrumsborstar. Har lovat mig själv att ge 5 minuter extra på morgonen med det. 

Väl hemma igen var frukosten klar. Magnus kände sig lite vissen idag, hoppas det inte är någon förkylning eller så på gång för han ska ner till Helsingborg på klassträff till helgen. 

Yoga och idag hade jag en liten linslus på mattan🤪inte bara små odjur..

Min väninna från Hjo knackade på under yogan. Satte på en kanna kaffe och vi avslutade vårt pass. Pratade om allt möjligt och delgav henne min hemlis och hon blev rörd till tårar. 

En härligt ljus förmiddag, det hann bli långt över lunchtid när min väninna åkte hem. Jag och Magnus åt lite rester och efter det lade jag in en ny maskin tvätt och Magnus tog ut de små.

Vi åkte in till Skövde då jag hade en tid hos Nettan på La Classe för makeup, några andra hann visst före och insisterade på att uppta tid så jag fick vänta en bra stund innan det var "min tur"😠

Jag blev lite snyggare när jag lämnade La Classe idag, lite små enkla knep och penseldrag kan göra underverk.

En sväng till JULA och Willys innan det bar av hemåt igen. Ska förplantera tomater och paprika inne nu fram tills dess att växthuset är klart.

Mer tvätt in och tvätt ut och upp och in i tumlaren. Körde i gång med middagen. Heidi och Carl skulle komma och umgås i kväll. Carl är borta mycket under våren inom sitt arbete så vi får passa på att bjuda in när det finns en lucka för honom.

Det blev en underbar middag och som sagt såsen blev som en skänk från ovan💋Mätta och nöjda åkte de hem och Magnus gick och lade sig en timma försent, minst, som vanligt.

Flisan intog sitt rum och jag plockade i köket och i tvättstugan samt förberedde det Magnus ska ha med sig i morgon till matsäck.

En lugn och skön kväll. Har nu gått en trappa upp och skriver lite till er. Den här dagen tillhör de bra, som de flesta andra och hamnar på denna överfulla hylla. Magnus får allt ta och bygga en ny🤩

Jag är ledig i morgon med och då ska Flisans farmor komma hit och hjälpa mig att klä om ett par stolsdynor i matsalen, så snällt av henne.

Hoppas ni haft en bra start på veckan och är redo för i morgon.

Puss, kram och godnatt!😘