Söndag 5/3

5. mar, 2017

Min darling är påväg att lägga sig och som vanligt är det minst en timma för sent. När han ska upp och jobba har han svårt att lägga sig i tid för han vill umgås.

SNÖSTORM har denna dagen bestått av till 100%, fy tusan vilket väder att vakna upp till. Såg ändå några små talgoxar i buskarna utanför altanen och gråsparvarna höll sig gömda under takpannorna på stora entrén.

Vaknade av ljuset, låg kvar och drog mig, gosade med Signe som verkligen låg och knödde. Tänk vad man anpassar sig till de små liven. I bland är man förbaskad på dem för att de tar plats och breder ut sig men då skjuver man bara på dem lite så är saken ur världen. Signe ligger alltid vid min sida och Ada hos Magnus. Signe knör sig in i mitten då och då och breder ut sig på längden, då får man "möblera" lite🤪

Vi tog oss upp innan 8, gav de utsvultna mat och så åt vi själva. Vi kände oss insnöade denna morgon och så pass mycket snö har det ju inte sammanlagt varit på hela vintern. Det blåste och yrde, brrr.

Yogan kändes behaglig, Magnus hade satt upp musikanläggningen från källaren så vi kunde ha lite avslappnande musik också. Den anläggning vi hade i musikskåpet hade gjort sitt. Den slutade fungera i går, även elektroniken har en livsände..

Efter ett lugnt pass bytte jag till Nisse Hellberg och bjöd upp mina man till dans. Han behöver öva upp sin "stelhet" inför 5/5 på vi ska på 50-tals pubkväll i Berg. 😀

Han vill så gärna kunna flyta fram i en avslappnad dans men det är inte så lätt, som tur är jag rätt så säker och det genererar att han följer med riktigt bra. Det är ju så roligt att dansa men alla har inte taktkänsla så är det och det är inte lätt att få in det, men övning ger färdighet tids nog.

Efter dansen knöt jag på mig träningsskorna och gjorde ett mycket bra pass på Viking. Så skönt att köra intervall, jobba på och så dra ner tempot en stund och så öka igen. Kändes så bra👍Under tiden beställde Magnus saker på nätet till bilen, bromsskivor mm. Vi är ett bra team🤩

11kaffe sattes på, under tiden som jag eftersvettades och vi väntade på att kaffet skulle rinna ner möblerade vi i sovrummet. Vände på madrasserna och hela sängen ett varv. Torkade lite lister som man inte kommer åt mm. 

Kaffe och småprat, Flisan hade vaknat och hade lagat lite frukost/lunch. Niklas åkte hem till Göteborg. Min älskling paltade på sig och gick ut och körde undan snön. Det yrde verkligen rejält😮

Efter att jag duschat och gjort mig klar åkte vi och hämtade mjölk i Nybo och köpte grädde i våra närbutik Sörboden. Så bra att den finns. En räddare i nöden. Allt man oftast behöver finns där, ok mycket dyrare men man slipper åka in till, Hjo/Skövde och då är priset helt ok.

Så blev det dags att börja med maten. Jag hade ulovat kantarellsoppa till förrätt och tack vare pojkarnas far som hade kantareller i frysen på Valle och det blev till en underbar soppa. En smakrik stroganoff på kalkonkorv, ris till det och desserten bestod utav två sorters glass och en varm hallonsås. Alla åt vi för mycket som vanligt. Vår klan är lite svårt att inte äta ur grytorna och pusta och jämra oss att vi åt alldeles för mycket😙Matälskare, yes. 

Under middagens gång pratade vi om en del roliga saker som är på g inom snar framtid, om den resa vi vill göra i höst, samt att vi behöver lite manskraft och ett par spadar till när snön försvunnit. 

När vi ätit klart och alla pojkarna hade gått upp för spel och annat så satt Heidi och jag kvar och småpratade, Wera hoppade upp på en stol bredvid och ville vara med. Hon undrade om det fanns något av intresse kvar på bordet. Ibland vet man exsakt vad som rör sig i deras små hjärnor.

Så blev det tid för 75% av barnaskaran att bege sig tillbaka in till stan. Älskar att ha dem hemma allihop❤Det är verkligen en rikedom att ha många barn, så stolt över dem alla.

De är så olika och det är extra charmigt, visst tusan är de syskonlika och visst har det mycket som de har gemensamt som de flesta syskon.

Vi röjde upp i köket. Magnus gick ut och skottade undan igen. Vi spelade Momopol med Flisan, jag vann stort. Lite småpyssel med tvätt och annat. 

Vi satte oss uppe i TV-soffan och jag gjorde i ordning en kall smakrik dip och morotsstavar, slurp, så gott🙃

Så är denna söndag snart till ända och min älskling har lagt sig. Flisan spelar ett spel på datorn, hon har studiedag i morgon och jag jobbar heldag på La Classe. Jag skulle åkt in på Yoga med Solveigh och Therese men på grund av det rådande väder så lät jag faktiskt bli. Småvägarna här ute prioriteras inte direkt vad snöskottning anbelangar.

Hoppas ni haft en bra helg, kanske ni varit insnöade och kunnat njuta även av det. Visst vill vi inte ha snö nu men ska det ändå ner är det lika gott det kommer nu, eller hur. 

Magnus envisades med att ta ut Ada och Signe under förmiddagen, ja sa att det är ingen ide´, de vill inte ut och mycket riktigt, väl ute så hann de runt knuten så knackade Magnus på altandörren, de hade rusat upp där för att ta skydd och ville inget annat än IN💋Det visste jag ju..

Godnatt mina vänner, en ny skön vecka nalkas med nya spännande dagar.

Varm kram från Tv-soffan💋